Laura’s brieven: Albert Heijn en Plint

De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (twintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven en instanties. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

Albert Heijn


Klik op het plaatje om het groter te maken.

Ach ja, de Albert Heijn, die kennen we allemaal wel. Dus daar was ik logischerwijs wel nieuwsgierig naar. Daarom heb ik een paar vragen bedacht (de laatste vind ik het leukst, als je het filmpje niet kent, klik hier.). Maar de allergrootste vraag is natuurlijk: wat hebben ze geantwoord?

Nou, dit dus. Ik snap het wel, groot bedrijf enzo en dat ze niet alles zomaar prijs kunnen geven. Maar het blijft jammer. Dus helaas pindakaas, de supermarkten doen het niet zo goed in deze serie!

Plint

Ik weet niet of jullie Plint kennen, maar het is een geweldige webshop (en hun producten zijn ook in sommige winkels te koop). Ze verkopen namelijk posters, kussenslopen, kaarten etc. met gedichten erop.  Lief als ik ben, heb ik een aantal suggesties gedaan.


(Voor de taalnazi’s onder jullie: vind de fouten).

Op de site staat inderdaad hoe het werkt als je gedichten wil opsturen (http://www.plint.nl/meedoen/), maar niet alle eisen staan daarbij. En misschien kijk ik verkeerd, maar informatie over Plint zelf kan ik niet vinden. Dat er al een agenda was, wist ik niet, maar helaas wordt er niet op mijn voorstellen gereageerd.
Maar goed, het is alsnog een veeeeeeel betere reactie dan die van de Albert Heijn. Niet alleen hebben ze een handgeschreven kaart gestuurd, ook deden ze er nog wat boekjes over de producten van Plint bij. Leuk! :)

35 gedachtes over “Laura’s brieven: Albert Heijn en Plint”

  1. Jammer dat beide bedrijven enkel/vooral naar hun website verwijzen… Maar yay voor een aanleiding om de John Fealey sketch voor de 100e keer te bekijken!! Die blijft geweldig :D

  2. Je moet er toch maar op komen om al die bedrijven te gaan schrijven. Ik houd het wel op het schrijven van gezellige brieven naar personen. Wel leuk dat plint (die kende ik overigens niet) wel een handgeschreven kaart stuurt als antwoord.

  3. Ik vind dit echt het allerleukste dat je doet, hihi, nouja, ik vind je normale stukjes ook leuk hoor, maar het is zoo cool om te lezen hoe bedrijven eigenlijk reageren naar “gewone” mensen toe. Je zou er eigenlijk statistieken over bij moeten houden (dus, van de kunstzinnige bedrijven reageren er 5 positief, etc. van de supermarkten zijn het 99% lullo’s, etc etc :) )

  4. Ze zijn weer leuk! En tjah, supermarkten moet je dan misschien gewoon maar links laten liggen. Die mensen zijn alleen maar op winst uit :P

  5. De kaart van Plint staat al jaren op mijn slaapkamer. Zucht..

    Maar de antwoorden zijn wat teleurstellend. De sketch daarentegen vind ik hartstikke leuk dus bedankt voor het delen.

  6. Die van AH is wel weer kort door de bocht en Plint heeft in ieder geval de moeite gedaan om iets op een kaartje te kalken. Aan de vauten te zien, was het geheel gedachteloos, maar toch..

  7. Ik vind het altijd weer lullig dat ze je door verwijzen naar de site. Ja ik weet dat ze meer brieven krijgen, maar het maakt het toch wat persoonlijker :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.