Laura’s brieven: oproep


Hier zit het nieuwe briefpapier in. Spannend he?

Ik heb nieuw briefpapier.
‘Dus?’
Dat is goed nieuws. Want briefpapier betekent brieven schrijven. Naar wie? Naar jullie!

Voor de mensen die nog niet lang genoeg mijn blog lezen om het te weten: ik ben begonnen met een versie van Laura’s brieven waarin ik brieven met vragen aan bedrijven stuurde. De eerste serie was een succes, dus wilde ik een tweede serie (die nu dus bezig is, er komt nog één brief en daarna de altijd spannende schandpaal van bedrijven die niet geantwoord hebben!). Maar het schrijven van brieven naar bedrijven kost veel tijd en het wachten op antwoord nog meer.

Toen kreeg ik een idee.

In de tussentijd een ander brievenproject, namelijk met mensen in plaats van bedrijven. Ja ja. Als je ze wil lezen, moet je hier klikken en en een beetje naar beneden scrollen (en als je een paar keer op older entries klikt, kun je ook de vorige serie van brieven naar bedrijven lezen). Zo heb ik naar bloggers geschreven, maar ook naar een studiegenootje, mensen van twitter, een ex-bijleskindje en een oude bekende van de middelbare school.

De tweede serie brieven naar bedrijven is bijna afgelopen, maar het leek me leuk om in de tussentijd (er komt wel een derde serie hoor) weer te schrijven naar mensen (dat klinkt zo raar, maar je snapt wel wat ik bedoel). Dus nu komen er twee vragen.

1. Naar welke bedrijven/instanties/merken moet ik écht een brief sturen?
2. Wie wil er meedoen en een brief van mij ontvangen? Het maakt niet uit of je een blogger bent of niet, zolang je maar een mens bent (en geen robot bijvoorbeeld)! Je mag alleen niet meedoen als je vorige keer al een brief hebt gekregen (sorry). Maar let wel: als je denkt dat je niet zal antwoorden, doe dan niet mee. Straks kom je nog aan de schandpaal!
Het werkt hetzelfde als bij de brieven aan bedrijven. Ik zal dus zowel mijn brief naar jou als jouw antwoord naar mij op mijn blog zetten. Je achternaam en adres komen er uiteraard niet op te staan, maar je voornaam (tenzij je een pseudoniem wil gebruiken, ik vind het best) en eventueel je blog (promotie!) wel. Dat is dus wel de voorwaarde om mee te doen, dat je toestemming geeft om de brieven online te zetten. Ik zal overigens geen superpersoonlijke vragen stellen als: wanneer heb je voor het laatst gehuild? en dergelijke.

Overigens: het is niet de bedoeling dat het een penvriendenproject wordt (ik denk niet dat ik met zoveel mensen tegelijk penvrienden kan zijn :P). Maar het is eigenlijk net zoals bij de bedrijven, alleen weet je al dat je de brief krijgt. Ik stuur je een brief met allerlei vragen en jij antwoordt (hopelijk!).

Nou, hopelijk is dat duidelijk. Als je mee wil doen, reageer of mail naar laura@lauradenkt.nl en dan heb je binnenkort een (hopelijk leuke) brief van mij in de bus! :)

98 gedachtes over “Laura’s brieven: oproep”

 1. Hoi Laura,

  Ik heb reeds de eer gehad deel te mogen uitmaken van de serie ‘Laura beroept zich’. Een klassieke brief (met pen en inkt geschreven?) is altijd een uitdaging in deze tijd van snelle reacties via mail, twitter en facebook. Hoewel je jarenlang naar mijn grenzeloze geleuter hebt moeten luisteren en ik me dus levendig voor kan stellen dat je daar meer dan genoeg van hebt (evenals het jongere exemplaar van de fam. Bosua dat sinds enkele weken geleden zich ook nooit meer iets van mij hoeft aan te trekken! ;-)), wil ik best in de pen klimmen/de ganzenveer omklemmen.
  Mocht je gebruik willen maken van mijn schrijfsels, dan hoor ik het wel.
  In elk geval veel succes!

 2. omg super super super super super (volgens mij heb ik te veel gedronken..) leuk idee! Ik zit nu al naar mijn brievenbus te staren.. (okee dat is niet waar, want die is beneden en ik lig boven in mijn bedje… Figuurlijk gesproken ;) )
  Oh waar je trouwens echt een brief naar moet schrijven is de Primark… Waarom hebben ze zo weinig vestigingen?

   1. En dan gelijk hoe ze het in de Primark volhouden om altijd (ALTIJD!!!!) chagrijnig te kijken.
    En misschien naar Ben & Jerry (of doe je alleen Nederlandse?) en naar de directeur van de Efteling, of hij in sprookjes gelooft.

    1. Haha de Efteling is geniaal! En Ben & Jerry’s heb ik al eerder voor gekeken, maar die hebben geen adres op de website staan :(

 3. Ik vind post heel leuk! En ik krijg het maar heel weinig. De laatste keer was een pakje voor de Pasen, met eitjes. Een brief van jou lijkt me heel leuk.

  En brieven naar bedrijven? Ik heb de vorige serie niet gevolgd, maar misschien naar Buzzer, postsecret, een voetbalclub, het dolfinarium of een kaasmakerij?

 4. Haha, ik had al zo’n voorgevoel dat het niet de bedoeling is dat ik nog eens mee ga doen ;)

  Misschien kan je eens een brief schrijven aan een belangrijk iemand op je universiteit. Niet dat dat een bedrijf is, maar het lijkt me wel interessant :)

 5. Je zou een brief kunnen sturen naar het ErasmusMC, of het LUMC (bij je uni in de buurt ;)). waar ik dan wel nieuwsgierig naar ben is hoeveel mensen er werken in totaal! het is soms net een dorp namelijk, zooooo grooot!

  Of een brief naar de NS, of zo’n gratis krantje :)

    1. Ik haat e-mail, dat is het adres dat ik op internet gebruik omdat instanties vaak zo schofterig zijn om je op 10 nieuwsbrieven tegelijk zijn :P Brieven vind ik leuk, maar ja, werd dat e-mailadres ook zo lang van he xD

    2. Ohja. Zo wilde mijn zusje ooit het emailadres ‘bertheeftmaareenwenkbrauw@…’ Maar dat vond ze ook te lang, en werd het maar gewoon ‘bertisgeel.’ Net zo min te betwisten

 6. Ohhh, ik wil wel :D
  Ik heb alleen geen prachtig briefpapier. Ben ik nu al materiaal voor de schandpaal? Of vergeef je dat mensen zo in deze prachtige zomermaanden ;)

  1. Nee, alleen als je helemaal niet terugschrijft, ben je materiaal voor de schandpaal. Briefpapier is leuk, maar je krijgt geen minpunten als je geen leuk briefpapier hebt! Maar leuk dat je meedoet :)

 7. Kun je geen ingezonden brieven doen, naar kranten zoals de metro? Ik moet daar altijd zo hard om lachen. Anders ben ik altijd in voor post, kom maar op met je vragen! ;-) (wel twee postzegels op plakken en ”priority” op schrijven, anders duurt het eeuwen) (en zal ik m’n adres mailen of krijg ik een mail van jou?)

 8. hihi ik wil ook meedoen en een brief ontvangen, whehhe spannie

  Een brief sturen naar post.nl waarom ze pakketjes op onmogelijke tijden bezorgen. Ik kan immers alleen pakketjes bestellen wanneer ik werk en geld verdien. En mijn beroep is niet van lichte zeden.
  Een brief naar een commerciele zender, waarom zo veel reclame maar niet de nieuwste programma’s.

  Een brief naar mijn werk, waarom Tamara niet meer geld verdient :P

 9. Bedrijf als Always, want ik vind die nieuwe reclameslogan van ze zo raar. “Have a happy period”. Echt kom op, denken ze dat nou echt? Ik word al chagrijnig van die slogan. ;)

  En misschien MacDonalds of BurgerKing? Campina? Dreft? Of een bedrijf wat veel promotie heeft gedaan met het voetbalelftal en of ze nu niet veel verlies daarmee hebben doordat we zo snel uitgeschakeld zijn?

 10. ik zou wel willen, maar ik schrijf geen interessante dingen :’). Als bedrijf moet je hyves een brief gaan sturen! -heel veel mensen zitten nu op facebook dan hyves.-

 11. Laura denkt en Laura heeft leuke ideetjes! Ik ben nog maar pas op je blog verzeild geraakt, maar god, ik ben fan! En om binnen enige tijd triomfantelijk en theatraal te kunnen roepen ‘I’ve got mail’ schrijf ik me graag in voor een briefje van jou :-)

 12. Hmmmm ja, hier wil ik best aan meedoen :) Ik was wel bang inderdaad dat ik simpelweg vergeet om te antwoorden, maar als je er vragen inzet wordt ’t al een stuk makkelijker en zal ik ’t dus wel doen (en ik vind ’t leuk!)
  Dus ik wil wel :)

  Verdere bedrijven… Stuur Nederlandse acteurs een brief! Ik weet dat Jan Kooijman ze altijd beantwoordt (of intussen niet meer, omdattie teveel fanmail krijgt).

 13. Je kunt misschien brieven sturen naar de Starbucks of Bagels & Beans, dergelijke ketens zeg maar. Oh of naar Schiphol, dat lijkt mij ook wel grappig!

 14. Super leuk! De brieven series vind ik echt heerlijk om te lezen! Ik wil ook wel meedoen! Al vind ik het ook wel eng wat je dan zult vragen. Ik heb niet zo’n net handschrift, maar als tegenhanger beloof ik je een leuk versierde brief terug :)

  Ik zou het leuk vinden als je een brief zou schrijven naar datingbureaus (pepper, e-matiching, relatieplanet?), attractieparken, Douwe egberts (of had je die al gehad?), een bed&breakfast, een chocolade- of koekjesfabriek of een banketbakker en een italiaanse ijssalon (zijn ze echt Italiaans?).

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Nederlands_bedrijf
  En hier vind je alle bedrijven in Nederland voor als je nog wat inspiratie op wilt doen!

 15. Wat leuk! Ben benieuwd naar de brieven die je gaat schrijven. Vind het altijd erg leuk om te lezen!
  Misschien is Greetz, van die zelfmaakkaarten wel een leuk bedrijf om naar toe te schrijven? Of rituals!(:

 16. Aah leuk! Ik wil best een brief van je krijgen, lijkt me tof! Wel zodra ik in Leiden woon, wat hopelijk niet al te lang meer duurt. :D

 17. Leuk leuk. Ik heb je een mailtje gestuurd.
  En qua bedrijven. Na het zien van je enorme stash zou het wel leuk zijn als je nu een make-up merk een brief gaat schrijven. Bourjois, Rimmel of Maybelline ofzo.

 18. Ohja. Zo wilde mijn zusje ooit het emailadres ‘bertheeftmaareenwenkbrauw@…’ Maar dat vond ze ook te lang, en werd het maar gewoon ‘bertisgeel.’ Net zo min te betwisten

 19. Ik ben weer benieuwd! Helaas is schrijven voor mij nooit zo’n succes en doe ik alles liever digitaal, maar wel (weer) een ontzettend leuk idee!

 20. Ik wil meedoen!! Wel ietsje groter schrijven dan je normaal gewend bent hoor. :p
  En ik zal wel terugschrijven, dat is leuk.

  Misschien kun je brieven sturen naar zorginstellingen ofzo? Visio bijvoorbeeld of naar bijzondere scholen.

  1. Nee, je mag juist niet meedoen als je daarvoor wel hebt meegedaan! Dus je mag gewoon meedoen hoor, mail me maar :)

  1. Natuurlijk zijn Belgjes ook toegelaten! (er zijn ook mensen uit China en Zweden, dus dan mag België al helemaal :P)

 21. jaa wat ontzettend leuk! ik wil zeker meedoen!
  qua bedrijven..het lijkt me leuk als je bijvoorbeeld een brief schrijft naar de nos (waarom hebben ze tegenwoordig een touchscreen bij het weer, wat was er mis met het bijna onzichtbare afstandsbedieninkje wat gerrit in z’n hand had?),
  naar ikea, naar gazelle/sparta/ander cool fietsenmerk, naar een coffeeshop haha, naar de NS, naar een band of platenmaatschappij, naar recensiekoning

   1. Nee hoor, dat komt niet door jou! Ik weet niet hoe het komt, maar mijn reageersysteem doet vaag als je wil reageren op een reactie waar al vaker op gereageerd is. Ik weet niet hoe dat komt, zou het graag willen fixen :(

    En ik ga het niet stiekem uitbesteden en dat zal ook niet lukken, want ik heb een karakteristiek handschrift haha.

    1. Ja, ik druk steeds op Beantwoorden inplaats van [reply], volgens mij is dat de bug.

     Hé, maar alsof iedereen weet hoe jou handschrift eruit ziet!

     1. Oh oké! Handig om te weten.

      Nou, er staan al sowieso meer dan dertig brieven op mijn blog, bijna elke week eentje, dus ja :P

    2. Je hebt gelijk, hij doet raar met nested-comments want nu is de Reply knop weg, waarschijnlijk heb je een limiet gesteld aan het aantal genestelde reacties (3)?

     Je hebt gelijk, het bewijsmateriaal is er. Wat je handschrift betreft. Dan zit er niks anders op. ;)

     1. Hij stond op 8 (geneste reacties toestaan tot … niveaus diep bedoel je toch?), maar ik heb hem nu op 10 gezet, dat is het hoogste.

    3. Als ik goed tel gaat hij hier dus maar tot 5. Waarschijnlijk kan je template gewoon niet meer dan 5 hebben, en dat is opzich wel verstandig, want de ruimte voor zo’n comment wordt steeds kleiner, en dan wordt het een rommel. ;)

 22. Ik ga je wel mailen, als je nog ruimte hebt, tenminste :P

  En misschien moet je een brief sturen naar Pathé.. Ik ben wel benieuwd waarom ze pathé heten.. Ik denk dan altijd aan dat wat je op een toastje kunt smeren.. Of nog een leuk tijdschrift ofzo..

 23. ik heb even moeten nadenken … maar look o look en dan zou ik wel willen weten waarom er zoveel witte snoepjes op een snoepketting zitten en zo weinig paarse (mijn favo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.