‘Wat een leuk t-shirt heb je aan!’ en andere complimenten


Credits: Robin.
Allereerst: ik vind het superdupereng om een filmpje te laten zien waarin ik voorkom. Het is een verslag van de middag. De tweede keer dat ik op mensen af stap, loop ik weer terug, omdat ik ‘Hallo!’ zei, maar ze me gewoon negeerden :( En op het laatst konden we de briefjes niet meer echt kwijt (het was etenstijd), dus hebben we er een paar in brievenbussen gemikt.  Ik ben benieuwd wat die mensen dachten toen ze dat in hun brievenbus vonden haha. 

Er was een plan van een kleine blogmeeting (niet van mij overigens) in de zomer. Uiteindelijk werd het wel erg klein, want afgelopen zondag kwamen alleen Rosalie, Robin, Irving en ik opdagen op Utrecht Centraal. Na een terrasje was het natuurlijk weer tijd voor een gekke actie.

Situatie nummer 1: het viertal bevond bij het pleintje bij de Dom van Utrecht. Om ons heen talloze toeristen en af en toe een verdwaalde non. De benodigdheden waren gekleurde briefjes en een marker. En slachtoffers. Want wat gingen wij doen? Complimenten op briefjes schrijven en aan mensen geven (niet willekeurig, want het moet wel gemeend zijn).

Dit, lieve mensen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Robin begon. Hij zag een meisje met felgekleurd rood haar en wilde een briefje met ‘Ik vind je haar cool!’ geven. Daar is niks mis mee. Het probleem was alleen dat ze niet Nederlands was. Gelukkig kan Robin nog wel een beetje Engels en kon hij de boodschap nog wel overbrengen, maar ja, wat moet je dan met dat briefje?

Daarna deden Rosalie en ik een poging. Een compliment is toch moeilijk te verzinnen en hoe zorg je ervoor dat je geen toerist te pakken hebt? (nee, niet omdat toeristen geen complimentjes mogen krijgen, maar hoe weet je of het een toerist is of een Nederlander). Ik zag een oud omaatje bij de bushalte en die leek wel wat vrolijks te kunnen gebruiken. In plaats van een compliment schreef ik (iets van): ‘Fijne dag!’
We liepen op haar af en ik wenste haar een fijne dag. Eerst keek ze me verbaasd aan (‘He? Jongeren die aardig doen, wat is dit?’), maar daarna glimlachte ze. Toen ik terugliep, zag ik dat ze het briefje meerdere malen herlas.

Bij de Dom zou het niet goed lukken. Dit moest anders.

Situatie 2: we gingen op een paar bankjes zitten bij een bruggetje over één van de vele grachten. Er werd bedacht dat we eerst dingen op briefjes moesten schrijven (niet per se complimenten) en dan kijken naar de mensen die langs lopen en als het past, het ze geven. Dat waren dingen als: ‘Eet smakelijk!’, ‘Wat heb je een leuk t-shirt aan!’ en ‘Wat lach je leuk!’ (die laatste, zodat Robin nog wat meisjes kon versieren). Ieder kreeg iets van vijf briefjes.
Ik had drie keer ‘eet smakelijk’.

Het is ongelooflijk, maar eigenlijk reageerde iedereen wel leuk! Ik had ‘Have a nice day!’ aan een vrouw gegeven en dat vond ze lief. Veel mensen waren eerst verbaasd (Duh, zou ik ook zijn.), maar moesten daarna wel lachen. Eén van de meest succesvolle acties tot nu toe dus!

En toen viel de dag letterlijk in het water, want de regen deed heeeeel erg zijn best om neer te vallen.

Ondanks dat was het toch een leuke dag :)

56 Comments to “‘Wat een leuk t-shirt heb je aan!’ en andere complimenten”

 1. Leuk verslag van die dag Laura! uiteraard komt er ook iets op mijn blog :) morgen of vrijdag :)

 2. Het filmpje kijk ik morgen even want het is laat..
  Maar tekst wel gelezen en wat leuk zeg!
  volgende keer in Eindhoven? ;-)

 3. Leuk bedacht zeg. Gewoon briefjes geven aan mensen en kijken hoe ze reageren.

 4. hihihi Erg leuk, ik heb wel eens een briefje in mijn brievenbus gevonden, maar dan verdenk ik een leerling die mij gevonden heeft. Ik vond het wel een beetje spooky, maar meer om het feit dat een leerling misschien bij mijn flatgebouw is geweest.

  Ik moet zeggen als iemand mij op straat iets probeert te geven dat ik altijd nee zeg. Want tot op het heden is het natuurlijk reclame, dus schiet ik tegelijk in de “nee-stand”. Wel erg leuk, al hoewel ik de camera niet zou kunnen waarderen.

  fijn dat je een leuke dag hebt gehad, ondanks de regen

 5. Ah, wat tof haha! Klinkt heel gezellig en leuk, en wat betreft die oma.. misschien vind ze jullie gewoon raar omdat jullie te lief zijn voor ‘onze generatie’ lol. :p

 6. Leuk actie en ook leuk om je in actie te zien. Ik snap dat je het eng vind, dat zou ik ook hebben. Mensen gaan er vaak vanuit dat je iets van ze wilt en dan aarzelen ze als er iemand met een briefje komt. Ik zeg ook vaak “Nee, dank je” tegen briefjes(foldertjes)gevers zonder dat ik weet waar het over gaat. :-)

 7. Zo leuk! Vind het nog steeds jammer dat ik er niet bij kon zijn :( ik hoop echt dat ik de volgende keer betere medicijnen heb XD of me gewoon in zijn geheel beter voel. Ik hou van dit soort acties! :D

 8. Ha ha. Je hebt er weer wat leuks van gemaakt. ;)

 9. Wat een leuke actie! Lijkt me heel leuk om te doen en de reactie van mensen te zien. Ik vind soortgelijke acties ook zo leuk, zoals ‘free hugs!’ Altijd al eens willen doen!

 10. Aaah juist hartstikke leuk zeg zo’n filmpje|! Heerlijk :D

 11. Awh, wat superleuk! :D Jammer dat ik niet daar rondliep, ik had het briefje zeker aangenomen! ;)

 12. Ow wat leuk! Ik had het briefje ook zeker aangenomen haha!
  Ik heb het een keer gehad dat ik in de bus zat en dat er op de stoel voor mij een briefje geplakt was met: ”You look beautiful today!” Het doet toch wat met je, het vrolijkt je dag op!

 13. Leuk zeg dat jullie van de originele dingen doen! Als jullie dat nog eens doen wil ik wel mee ;D

 14. Superleuk bedacht! En het filmpje is ook leuk :D

 15. Ah wat leuk bedacht! En leuk om jullie in actie te zien.

  Jullie waren trouwens op de Oudegracht ;-)

 16. Hahaha leuk!! Volgende keer ben ik er ook bij! Nu kwam ik nét terug uit Noorwegen, dus werd een beetje lastig, helaas!

 17. Leuke actie! Het omaatje is allesinds blij :)

 18. Het is echt heel grappig maar die jongen die jullie een briefje geven ken ik… Die heeft bij mij stage gelopen waar ik ook stage loopt. Echt heel toevallig want die komt helemaal niet uit de buurt van Utrecht hihi.

 19. Eet smakelijk lijkt me inderdaad ook wel een lastige!

  • Ja, eerst zagen we allemaal etende mensen, maar toen we ‘Eet smakelijk’-briefjes hadden gemaakt, kwamen ze haast niet meer tegen!

 20. Het was niet DE lauradenktfandag toch??

  wel jammer dat ik er niets van af wist… ik had toch niets te doen.. had ik ook briefjes kunnen uitdelen…

  Filmpje ga ik kijken als ik niet naar de olympische spelen kijk… ;-)

  • Waarom doet mijn foto het niet!?!?!

   • Ik weet niet waarom je foto het niet doet! Moet je even naar gratavar.com gaan. Maar het was niet DE lauradenktfandag nee, dat kost een hoop tijd om te organiseren, aangezien ik van plan ben het in één of ander fancy gebouw te doen en ik moet alle BN’ers nog uitnodigen…

    • ff een test hoor….

     Pfffieuwww ik dacht ff DE dag over geslagen te hebben… gelukkig niet dus!

     Fancy gebouw, Is Paleis noordeide fancy genoeg? of moet het nog fancyererer zijn?

     • HIJ DOET HET!!!!!!

      Nee joh, jij bent eregast! Alleen moet je er dan wel zorgen dat je eruit ziet als veertig, anders herken ik je niet.

      Paleis? Wat denk je wel niet? Nee, dat is te gewoontjes voor mij.

 21. Aaaaah, dus dát gingen jullie doen in Utka!
  “Jij bent wel van handig formaat.” xD

 22. Kijk, dat is nog eens origineel! Ik zou zeker zelf eerst raar hebben opgekeken als ik een briefje had gekregen maar daarna al snel de humor ervan hebben ingezien!

 23. Ik vind het echt superleuk dat jullie dat hebben gedaan! :)

 24. Ach ja ik zou ook wel een beetje verbaast zijn als ik een brief zou krijgen met een compliment erop :P
  Maar wel erg leuk, ook zo met het filmpje erbij :)

 25. Was je zomaar in mijn stadsjie? Ik was helaas niet op straat, want ik had vast bedacht dat er maar één iemand kon zijn die dat zou gaan doen! ;-)

 26. hij is leuk! En Laura … je haarkleur is echt pretty pretty!

 27. Vet leuke actie! En maak je geen zorgen, je komt over als een leuk iemand in het filmpje :)

 28. Echt heel erg leuk zeg! Ook leuk filmpje zo. Ik wist niet van de meeting, maar ik kon ook niet rond die tijd. Wel echt een leuke actie.

Leave a Reply