Laura’s liederenanalyse: jij bent zo… debiel

httpv://www.youtube.com/watch?v=io5a2pgiL2Q
LUISTER DIT LIEDJE NIET, DOE HET JEZELF NIET AAN. 

Zo’n jaar of vijf geleden was ik samen met een vriendin in een winkelcentrum ergens in het land. We waren gezellig aan het praten, toen we iets raars zagen. Voor de Freerecordshop stond een man en hij zong het verschrikkelijkste nummer ooit. Binnen no time was het winkelcentrum leeg. We hadden geen idee wie het was, maar een paar weken later werd het een hit: ‘Jij bent zo’ van Jeroen van der Boom.

Nu was het al jammer dat het liedje niet leuk was, maar de tekst. Jeetje. Ik had het zelf niet kunnen verzinnen, zo eh apart is het. Kijk maar even mee.

Zeg ik nee, zeg jij ja.
En wil ik gaan slapen, 
wil jij ineens graag en oh
Zeg ik stop ga jij toch,
nog even door
En ik krijg geen gehoor.
Jeetje, wat een verwijten. Moet dit nou een liefdesliedje voorstellen?

Jij bent zo
Sorry, hoe precies?
Ik heb je dan nooit anders gekend, en zo
zou ik jou ’t liefste houden.
Hoe ben ik?
Je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment, en oh
Ook al doe je echt geen moeite
Je bent zo
HOE DAN?
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou
Je hebt me nooit anders gekend, maar toch raak je niet aan me gewend. Mooi gerijmd, maar het slaat nergens op!

En is wit in de mode
draag jij zwart
Weet je ’t zeker 
dan nog volg jij je hart
Iedereen zou zich schamen, maar
Jij bent zo
OH, DUS IK BEN IEMAND OM JE VOOR TE SCHAMEN, FIJN IS DAT, MENEER VAN DER BOOM, FIJN.

Ik wil je echt niet anders
Ook al wil je meer tijd voor jou alleen
Oh ja, dring je maar lekker op aan mij. Rekening houden met anderen, wat is dat ook alweer?
Toch voel ik me met jou zo samen een
Want ik weet dat je van me houdt
Eh nee. Absoluut niet.

Weet je, het is zo erg gesteld met mij en Jeroen van der Boom dat ik hem zelfs erger vind dan Nick en Simon (qua muziek en qua persoonlijkheid al helemaal). Nee wacht, ik zal het je nog sterker vertellen: ik hoor nog liever ‘Laura’ van Jan Smit dan dit liedje.

U begrijpt wel hoe ernstig dit is.

42 gedachtes over “Laura’s liederenanalyse: jij bent zo… debiel”

 1. Oei, dan is het wel ernstig! Maar je weet dat dit een cover is hè? Het origineel heet Silencio en is Spaans (of Portugees, ik hoor persoonlijk het verschil niet). Maar goed, ik kan dus eigenlijk ook niet horen of het wel een echte vertaling is, dus misschien zegt het feit dat het een cover is wel helemaal niets over het tekstniveau (behalve dat Jeroen van der Boom beter zijn best had mogen doen, haha).

  1. Nee, dat wist ik niet! Ik neem aan dat het een andere vertaling is ja, want het woord ‘stilte’ komt in deze versie niet voor.

 2. haha helemaal mee eens!!! DIt lied is ZOOO verschrikkelijk, woordjes gebruiken zodat het maar rijmt (“en oh” waar slaat dat nou weer op??? en tis inderdaad niet een hele lieve tekst.
  Maar stiekem haat ik je nu een beetje want nu zit het liedje in mn hoofd ;)

 3. Intens vreselijk nummer. Zoals 90% van alle Nederlandstalige muziek. En dan nog hebben ze het gore lef in een stoel te gaan zitten en anderen hun (muzikale? hahah) mening op te dringen in een door een miljardair John de Mol gefinancierde vleeskeuring.

  1. Zolang ze in die stoel zitten zingen ze zelf niet, dus dan kan ik ze goed hebben. Jeroen van der Boom in die stoel is trouwens allang voltooid verleden tijd.

 4. Maar het origineel is zo leuk!! (David Bisbal – Silencio. JUST SAYIN’)
  Dus haat niet het héle liedje, maar alleen de tekst alsjeblieft ^_^

  (overigens heb ik ‘m ook op zien treden in Walibi, en wat een KWAL is die van der boom zeg. EEN EIKEL MET HOOFDLETTERS. Want ik knuffel mijn capslock vandaag)

 5. Dafuq mijn comment is niet geplaatst? LAURA WAT IS DIT VOOR BOYCOT!?

  Poging #2:

  Het origineel is wél leuk! (David Bisbal – Silencio)
  Haat liever niet het hele liedje maar alleen de NL versie :)

  (ik heb ‘m trouwens horen optreden in Walibi, en wat een KWAL is die man zeg. Eersteklas EIKEL. Dat mag inderdaad in hoofdletters)

  btw. Ik gok dat ik tussen je spam terecht ben gekomen en dat deze comment daar ook belandt -_-

 6. Ik zal maar niet opbiechten dat ik een aantal jaren geleden (ja, serieus) heel erg luid mee heb gezongen met dit nummer… (*schaam*)

 7. haaaaar naaaaaam is laaaaaaaauraaaaaa eeen hele lieve meeeeeid. Zou ik nog even verder gaan? ;p
  Dit is trouwens een erg leuk artikel haha, je reacties overal erbij geweldig :D

 8. Ook ik heb absoluut niks met Jeroen vd Boom, vind z’n muziek drie keer niks en als zanger doet ie het voor mij ook niet! Vroeger vond ik Jan Smit nog wel leuk en ben ook weleens naar een concert van hem geweest maar tegenwoordig hoeft die hele palingsound voor mij niet meer…

 9. Laura. Ik vind je niet lief. Want nu heb ik dit in mijn hoofd.

  Aan de andere kant is het een excuus om heeeeeeel veel wel goede muziek te draaien o het weg te krijgen.

  Dank je, laura!

 10. Muziekaal horror, je hebt het grappiger gemaakt :D. Alleen het galmen van het liedje door mijn hoofd, geeft mij al kriebels, ik wil het kwijt raken.. hihihi

 11. Is het heel slecht als ik dit nummer wel leuk vind? Ik vindt de tekst niet zo heel erg toevoegend.. ofzo, maar ik vind het liedje wel erg leuk, lekker vrolijk (maar over de tekst ben ik het wel eens.. slaat nergens op) maar dat deuntje… Dat doet het m!

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.