Laura’s liefdesletteren: winter in de zomer

Ik wil vaker fictie schrijven en daarom heb ik dit onderdeel in het leven geroepen. Verhaaltjes over – je raadt het al – liefde. Omdat liefde fijn is. En stom. En raar. En bijzonder. Allemaal tegelijk.

***

Het was één van de warmste dagen van het jaar. De zon kleurde onze haren goud en onze armen bruin. Het zand plakte aan mijn voeten. We hadden net verkoeling gezocht in de zee, broeken opgestroopt tot onze knieën. De druppels op mijn benen verdampten één voor één, terwijl ik bedacht wat ik moest zeggen. Iets over het weer? Dat is zo standaard. Vragen of hij zussen of broers heeft? Nee, wees eens origineel! Shit, nu was er alweer een minuut voorbij. Maar net toen ik mijn mond opendeed om het over die ene film te hebben, vroeg hij:
‘Heb je het koud?’
Verbaasd keek ik hem aan. Vanochtend stond de thermometer al op twintig graden.
‘Nee, hoezo?’
Hij glimlachte.
‘Zeg maar gewoon dat je het koud hebt.’
Ik begreep er niets van, maar hij glimlachte zo lief, dus ik moest wel.
‘Ik heb het koud.’
Hij legde zijn arm om me heen. Dat was de enige keer dat ik wenste dat het winter was.

29 Comments to “Laura’s liefdesletteren: winter in de zomer”

 1. Iets komt me vagelijk bekend voor… :P

 2. Aaaah wat lieef! Leuk geschreven!

 3. Ahh, wat lief! :) En origineel bedacht ook!

 4. Het had ook heel anders kunnen gaan:
  ‘Zeg maar gewoon dat je het koud hebt.’
  Ik begreep er niets van, ‘Ik heb het helemaal niet koud, godverdomme!’
  Waarom zat hij zo raar te glimlachen? Wat een creep. Hij probeerde zijn arm om me heen te slaan, maar ik dook er snel onderdoor.
  Dat was de enige keer dat ik wenste dat het 30 graden was.

  Ghehe

 5. Wat een schattig verhaaltje.
  En die laatste zin, hahaha!

 6. D’awww. Lief verhaaltje!

 7. Hmmm…was het maar alvast zomer!

 8. Dat is ook het enige ding wat ik lekker vind aan de winter. Lekker tegen elkaar kruipen zonder te plakken!

  X

 9. Het is toch absoluut een voordeel van het hebben van een vriend. Op de een of andere manier zijn die altijd warm terwijl jij bevroren bent.

 10. aahh! Vet leuk geschreven! Kijk uit naar je volgende verhaaltje :)

 11. *zwijmel zwijmel* Dit moet je inderdaad vaker doen, want verhalen over de liefde zijn het beste van het beste.

 12. Ahh, zo leuk en schattig!

 13. aawh :).

  De versie van Daan is ook wel leuk, hahaha :’)

Leave a Reply