Mijn gedachten tijdens het fietsen van Oegstgeest naar Leiden

Oh god nee, het regent toch niet he? Zal ik mijn tussenjas of mijn winterjas aantrekken? Het is volgens mij best koud. Ja, maar als ik dan weer ga fietsen, krijg ik het superwarm. Ja maaaaaar, het regent. Helemaal niet, dat was schijn! Nou oké, dan doe ik mijn leren jasje wel aan.
Oké, welk liedje zal ik luisteren? Nah, Candy van Robbie Williams heb ik al te vaak gehoord. Hmm, even kijk-, kut, donder bijna van de trap af. Voor je kijken, Laura. Oké, ik doe dat liedje wel.
Aaaaaah, het is zo koud, ik ga dood en dan zeggen ze: ‘Oh god nee, waaraan is Laura overleden?’ ‘Ja, aan de kou, ze kon het niet meer aan.’ Lekker is dat. Alsnog beter dan door een föhn, dat wel. Of een ingeslikte pen.
Zal ik mijn handschoenen aan doen? Nee, dan moet ik ze heeeeeeelemaal zoeken in mijn tas en shit, ik moet echt weg nu, maar ja, dan heb ik wel hele koude handen en dat is echt niet leuk en kut, moet echt weg. Oooh, waarom werkt dat slot niet mee?
Goed, ik zit op de fiets. Ein-de-lijk. Oh god, dat was al bijna mijn eerste ongeluk voor vandaag. Waarom letten mensen nooit op? Ah mooi, het stoplicht staat op groen, kom op Laura, gebruik die beentjes van je, even hard fietsen en dan is het… weer rood. Fijn. Net nu ik al aan de late kant ben. Ja nee, laat de mensen aan de overkant maar eerst voorgaan. En de mensen van links en rechts ook. Heb alle tijd. Echt helemaal niets te doen. Nee, geef ons maar geen groen, is nergens voor nodig. GROEN YES! Even die slome mevrouw inhalen. Nou nou mevrouwtje, hoef je me niet zo boos aan te kijken, U BENT DEGENE DIE ZO FUCKING SLOOM GAAT. Waag het niet om me straks in te halen.
Waarom staat er hier altijd zoveel wind? Argh, mijn haar zat net goed. HALLOOOOO, IK HEB VOORRANG. Oké, misschien niet, maar toch. Was bijna dood geweest hoor, stomme auto.
Serieus, waarom gaan die stomme middelbare scholiertjes altijd breeduit naast elkaar fietsen en dan supersloom, ik zweer dat ze dat expres doen. TRING TRING. Zo, die ben ik voorbij. Woooow pas op, ontwijk de regenplas! Oh, die blaadjes zijn echt wel mooi eigenlijk. Al die kleuren…
Aaaaaah bijna tegen die meneer opgebotst. Niet zo boos kijken, meneertje, ziet u die blaadjes dan niet? Oh, u heeft haast. Ja, anders ik wel! Wacht, over een klein stukje komt er een klok. Wat? Ik heb nog een kwartier? Hoe kan dat nou? Ik dacht dat ik te laat zou komen. Oké, dan doe ik wel lekker rustig aan. Bah, dit is echt een stom nummer. Mijn handen bevriezen.
Ik moet echt een brommer kopen. Maar ik heb geen geld voor een brommer. Het is slecht voor het milieu, Laura. En fietsen is goed voor je. Gezond enzo. Hoe denk je anders nog chocoladekruidnoten te kunnen eten? Het is maar een kwartiertje. Ja, maaaaaar het waait zo hard en ik vind de route nu al saai en – niet zeuren. Je bent er bijna.
He he, ik ben er. Nu nog kijken of ik mijn fiets ergens kan plaatsen in het rek. Er is hier ook nooit plaats. Oh. Toch wel.

Voor de rest ben ik dol op fietsen en ook heel vrolijk tijdens het uitvoeren van deze bezigheid hoor!

(ik heb besloten om voortaan op vrijdagnacht en dinsdagnacht geen blogjes meer te plaatsen, dus niet schrikken!)

33 Comments to “Mijn gedachten tijdens het fietsen van Oegstgeest naar Leiden”

 1. Dit lezende
  ben ik blij
  dat de OV-Kaart
  er is voor
  met name studenten
  al was het maar
  uit het oogpunt van
  verkeersveiligheid…
  Maar je kunt natuurlijk
  met wat scooters
  pizza’s rond gaan brengen
  om je inkomsten
  aan te vullen
  om bijvoorbeeld
  te kúnnen studeren
  in de toekomst!

 2. Applaus voor jezelf
  Krijg je warme handen van
  G E W E L D I G G O E D P L A N
  Om wat minder te loggen

 3. Volgens mij ben ik net zo gek op fietsen als jij.

 4. WAT!? Twee nachten niks te doen :'(

 5. Het lijkt mijn fietstocht naar Tegelen wel. Alleen haal ik niemand in, en luister niet naar muziek. En fiets ik niet.

 6. Jup, herkenbaar dit. Maar soms vind ik het wel leuk. Als ik met een vriendin fiets en van school naar huis ofzo.
  Ik vind je beslissing trouwens heel goed!

 7. Dat je nu nog kunt typen, na zonder handschoenen te hebben gefietst… maar wat ik heb geleerd van dit blogje: nooit meer zeuren over de vijf minuten die je moet fietsen, Annemijn.

 8. Wauw! Ik zou bijna denken dat je op mijn fiets bent gestapt samen met mijn gedachte!

 9. Haha, en waarom nou precies dinsdag en vrijdag dan? ;) Verder: gefeliciteerd! Ik denk ongeveer iets soortgelijks, maar dan tijdens mijn 10 minuutjes tegen de wind in (dat is dus altijd zo, en dan draait de wind weer op de terugweg, en ik moet dus een spoorbrug op, en ik heb mijn handschoenen nog niet hier)

  • Ehm, omdat zaterdag meestal een mindere dag is qua bezoekers en dinsdagnacht en vrijdagnacht liggen uit elkaar, ik wil niet dat je twee dagen achter elkaar niks krijgt.

 10. Haha ik moest stiekem hard op lachen toen ik je blog las. Gelukkig heb ik het kunnen inhouden, mijn collega zal wel hebben gedacht “wat is zij nu weer aan het doen?”. Over het soort van raar gniffeltje wat er voor in de plaats kwam gaan we het niet hebben. Tof blogje :)

 11. Hahahah, wat denk jij veel, laura!

 12. Inderdaad. Die mensen die met z’n drieën naast elkaar heel sloom fietsen…

 13. Waarom staat er geen ‘like’ button onder? Heel herkenbaar dit.. Alleen is het bij mij dan altijd dat die klok niet bij staat en dat ik langzamer ga fietsen en vervolgens alsnog te laat kom.. Zucht.

 14. Hahahhaa weer gelachen bij deze blog!

 15. Ik vind fietsen echt vreselijk. Op dit moment fiets ik naar mijn stage iedere dag, maar dat valt mee, dat is maar een minuut of 5…

  Goed dat je een keuze gemaakt hebt. Geeft het rust in je hoofd?

 16. Hahahaha!
  En goed dat je besloten hebt wat minder te gaan bloggen. Even aan jezelf denken!

 17. Goed plan om iets minder te gaan bloggen ;-)

 18. Hahahaha, je hoeft geen groot inbeeldingsvermogen om precies te voelen wat jij voelde tijdens deze fietsrit! ;)

 19. Haha, heel herkenbaar, ik ben ook vreselijk intolerant op de fiets, en daarbuiten ben ik een engeltje.

 20. Ik vond het al knap, zeven dagen per week. Ik zou ’t niet volhouden!

 21. Haha, ik haat fietsen! Als ik nu fiets, denk ik maar 1 ding: “Het is KOUD en ik bevries!”

 22. Leuk geschreven weer! Geen fiets parkeer plekje vinden is voor mij de grootste ergenis ;)

 23. Het schijnt dat bevriezen een hele mooie dood is. Het eerste wat uitvalt zijn je hersenen dus je blijft er rustig onder. Zal nooit het verhaal vergeten van Jelle Brandt Corstius dat hij zonder muts door Moskou liep, ineens niet meer wist waar hij heen aan het gaan was, een winkel in liep om op te warmen, en het toen weer wist. Mocht ik ooit dood willen, koop ik dus een enkeltje Noordkaap.

 24. Ik moest hier zo om lachen ken het precies! Als je om milieu wil denken je hebt ook elektrische brommertjes :p en zie maar zo als het zomer is is iedereen jaloers dat jij fietst en niet in een plakkerige bus zit :)

 25. Haha, dat met die blaadjes had ik laatst…Er waaide 1 in m’n gezicht terwijl ik keek hoe ze naar beneden dwarrelden.

Leave a Reply