Flirten: zo moet het

Uiteraard weten wij, flirtgoden en -godinnen dat we zijn, hoe het wel moet (OOGCONTACT, OOGCONTACT), maar helaas zijn er nog veel mensen die het flirten niet helemaal snappen. Tante Laura vertelt hoe het moet.

1. Staren.
Je kijkt vijf seconden in zijn reebruine/haar zeeblauwe ogen. En nog vijf seconden. En dan nog vijf minuten. Net zolang totdat je flirtpartner zich heeeeeeel ongemakkelijk voelt, een beetje gaat schuiven op zijn/haar stoel, wegkijkt en uiteindelijk uit pure angst maar wegrent.

2. Tachtigduizend sms’jes/whatsappjes/Facebookberichten/brieven/rooksignalen sturen. Per dag.
Begin de dag met een ‘Goedemorgen, allerliefste poetjepetietjepetoetje van me!’. Stuur daarna ‘Hoe gaat het? Lekker geslapen? Xxx’. Vergeet niet om over werkelijk waar alles te berichten. ‘Heb je je eerste koffie al op? Was hij lekker?’ ‘Ja, ik ga even naar de wc, sms je zo terug.’ ‘Oh wat grappig, ik ben nu ook twee blaadjes aan elkaar aan het nieten, wat toevallig!’ En oh wee als diegene niet meteen reageert. ‘Hallo?  Is er wat? Je hebt al vijf minuten niets van je laten horen. Alles goed?’ ‘Vind je me niet meer leuk ofzo?’ ‘SMS ME TERUG.’ En één ding: geef niet op. Alles waar te voor staat is goed. Behalve te weinig.

3. Raak diegene aan. Altijd. Overal. Houd je niet in.
Probeer het vooral niet subtiel te doen. Dus niet per ongeluk met je been tegen die van de ander stoten, maar leg meteen je hand op zijn/haar knie of nee, doe maar meteen wat hoger. Sla je armen om de ander heen, nee wacht, houd je vooral niet in, trek meteen zijn of haar shirt uit. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

4. Praat over de toekomst.
Pak die hand vast, kijk de ander diep in de ogen en vraag hoeveel kinderen hij/zij wil. Ga de onderhandeling meteen maar aan: ‘Nou vooruit, twee kinderen, maar dan wil ik wel een jongen én een meisje.’ Bespreek jullie bruiloft (‘Ome Kees ga ik dus echt niet uitnodigen en er mogen maximaal vijftien familieleden van jou komen.’) ook maar meteen. Heb je dat weer gehad en weet je gelijk waar je aan toe bent. Handig toch?

Oftewel: gooi alles uit de kast en het komt helemaal goed. Succes gewenst!

37 gedachtes over “Flirten: zo moet het”

  1. Geniaal! Ik denk dat, ondanks dat ik niet meer in de flirtperiode zit, hier zoveel mee kan om mijn relatie nieuw leven in te blazen! ;-) Geweldige tips! Haha :-)

  2. Vrolijk stukje! Na vele jaren huwelijk word ik heel verlegen als er iemand met mij flirt. Donderdag deed ik boodschappen, het was erg druk. Ik liet een man even voor, omdat ik de hele kar volgestouwd had voor een week. Vervolgens hielp de man mij met het op de band zetten van de boodschappen, vervolgens deed hij een voorstel. Of hij ook mocht helpen met inladen, daarna zou hij voor mij koken. OEPS! Zomaar opeens een contact in de Appie. Helaas………… ik mompelde snel dat ik getrouwd was en voor mijn echtgenoot ging koken. Het was een overweldigende en razendsnelle flirtpoging, maar misschien ging de persoon in kwestie iets te snel. De happening zorgde voor een vrolijke stemming in de supermarkt dat dan weer wel.

  3. Allemaal leuk, maar laat één ding duidelijk zijn: roken vind ik een enorme afknapper dus ga het niet met rooksignalen proberen (die krijg ik helaas al genoeg van mensen die me niet proberen te versieren).

  4. Kijk, met deze tips gaat dat helemaal goed komen. Ik denk dat ik ze maar gelijk even uit ga proberen op mijn buurman, dan denkt hij voortaan wel 2 na voordat hij de muziek de hard zet zodat ik op zijn deur moet bonken xD

  5. Succes verzekerd! Ik had het dus totáál aan moeten pakken met Lief, terwijl het zo simpel was allemaal… Maar ja, ik ben dan ook alles behalve een flirtgodin ;-)

  6. Typisch, dit is nou he-le-maal mijn flirttechniek en tóch werkte het nooit!!

    Ik wed dat jij en je vriendje helemaal dikke mik zijn en al precies weten hoe jullie kindjes gaan heten, want na deze flirtpogingen kan dát niet meer stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.