Flirten: zo moet het

Uiteraard weten wij, flirtgoden en -godinnen dat we zijn, hoe het wel moet (OOGCONTACT, OOGCONTACT), maar helaas zijn er nog veel mensen die het flirten niet helemaal snappen. Tante Laura vertelt hoe het moet.

1. Staren.
Je kijkt vijf seconden in zijn reebruine/haar zeeblauwe ogen. En nog vijf seconden. En dan nog vijf minuten. Net zolang totdat je flirtpartner zich heeeeeeel ongemakkelijk voelt, een beetje gaat schuiven op zijn/haar stoel, wegkijkt en uiteindelijk uit pure angst maar wegrent.

2. Tachtigduizend sms’jes/whatsappjes/Facebookberichten/brieven/rooksignalen sturen. Per dag.
Begin de dag met een ‘Goedemorgen, allerliefste poetjepetietjepetoetje van me!’. Stuur daarna ‘Hoe gaat het? Lekker geslapen? Xxx’. Vergeet niet om over werkelijk waar alles te berichten. ‘Heb je je eerste koffie al op? Was hij lekker?’ ‘Ja, ik ga even naar de wc, sms je zo terug.’ ‘Oh wat grappig, ik ben nu ook twee blaadjes aan elkaar aan het nieten, wat toevallig!’ En oh wee als diegene niet meteen reageert. ‘Hallo?  Is er wat? Je hebt al vijf minuten niets van je laten horen. Alles goed?’ ‘Vind je me niet meer leuk ofzo?’ ‘SMS ME TERUG.’ En één ding: geef niet op. Alles waar te voor staat is goed. Behalve te weinig.

3. Raak diegene aan. Altijd. Overal. Houd je niet in.
Probeer het vooral niet subtiel te doen. Dus niet per ongeluk met je been tegen die van de ander stoten, maar leg meteen je hand op zijn/haar knie of nee, doe maar meteen wat hoger. Sla je armen om de ander heen, nee wacht, houd je vooral niet in, trek meteen zijn of haar shirt uit. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

4. Praat over de toekomst.
Pak die hand vast, kijk de ander diep in de ogen en vraag hoeveel kinderen hij/zij wil. Ga de onderhandeling meteen maar aan: ‘Nou vooruit, twee kinderen, maar dan wil ik wel een jongen én een meisje.’ Bespreek jullie bruiloft (‘Ome Kees ga ik dus echt niet uitnodigen en er mogen maximaal vijftien familieleden van jou komen.’) ook maar meteen. Heb je dat weer gehad en weet je gelijk waar je aan toe bent. Handig toch?

Oftewel: gooi alles uit de kast en het komt helemaal goed. Succes gewenst!

37 Comments to “Flirten: zo moet het”

 1. Dat is geen flirten, dat is geestelijke aanranding :)

 2. Geniaal! Ik denk dat, ondanks dat ik niet meer in de flirtperiode zit, hier zoveel mee kan om mijn relatie nieuw leven in te blazen! ;-) Geweldige tips! Haha :-)

 3. Ben het met Melle eens! Ik ga dit eens proberen wanneer ik de Amerikaan over een paar weken eindelijk weer zie. Kijken hoe hij reageert ;)

 4. Ik ben benieuwd met welk figuur je thuiskomt als je met deze tips ‘flirt’.

 5. Ahhhh, dus dat doe ik altijd verkeerd

 6. Vrolijk stukje! Na vele jaren huwelijk word ik heel verlegen als er iemand met mij flirt. Donderdag deed ik boodschappen, het was erg druk. Ik liet een man even voor, omdat ik de hele kar volgestouwd had voor een week. Vervolgens hielp de man mij met het op de band zetten van de boodschappen, vervolgens deed hij een voorstel. Of hij ook mocht helpen met inladen, daarna zou hij voor mij koken. OEPS! Zomaar opeens een contact in de Appie. Helaas………… ik mompelde snel dat ik getrouwd was en voor mijn echtgenoot ging koken. Het was een overweldigende en razendsnelle flirtpoging, maar misschien ging de persoon in kwestie iets te snel. De happening zorgde voor een vrolijke stemming in de supermarkt dat dan weer wel.

 7. Allemaal leuk, maar laat één ding duidelijk zijn: roken vind ik een enorme afknapper dus ga het niet met rooksignalen proberen (die krijg ik helaas al genoeg van mensen die me niet proberen te versieren).

 8. hahahahahaha beelden…. vooral bij punt 1 hahahahahaha. Dus dat is jouw techniek? Staren tot de ander doodsbang wordt? :P

 9. Precies dit heb ik allemaal gedaan en toch wilde hij me niet. Vreemd…

 10. Hilarisch. Ik denk dat ik mijzelf dan toch wat inhou :P Just go for the legs!

 11. Bedankt voor de tips tante Laura! Nu snap ik ook meteen wat ik al die tijd verkeerd heb gedaan.

 12. Kijk, met deze tips gaat dat helemaal goed komen. Ik denk dat ik ze maar gelijk even uit ga proberen op mijn buurman, dan denkt hij voortaan wel 2 na voordat hij de muziek de hard zet zodat ik op zijn deur moet bonken xD

 13. Zijn er al mensen die een van deze tips hebben gevolgd? :p

 14. Succes verzekerd! Ik had het dus totáál aan moeten pakken met Lief, terwijl het zo simpel was allemaal… Maar ja, ik ben dan ook alles behalve een flirtgodin ;-)

 15. Mocht ik ooit weer vrijgezel zijn dan klop ik bij je aan!

 16. Volgens mij bestaan er mensen die het flirten serieus op deze manier uitoefenen. Alvast sterkte voor de slachtoffers! Haha

 17. Dankje, ik zal deze lijst even uitprinten en instuderen. Dan kan het in elk geval nooit meer verkeerd gaan!

 18. Typisch, dit is nou he-le-maal mijn flirttechniek en tóch werkte het nooit!!

  Ik wed dat jij en je vriendje helemaal dikke mik zijn en al precies weten hoe jullie kindjes gaan heten, want na deze flirtpogingen kan dát niet meer stuk.

 19. Dit werkte bij miij heel goed! We hebben nu al bijna 2 jaar wat en ik stuur hem nog steeds 80.000 whatsappjes per dag. En we wonen samen! Woehoeopoeoeoe!

 20. Zeg, bedankt voor de tips, ik zal nog eens naar jou luisteren. (en loop terug naar de badkamer om mijn blauwe oog te deppen met koud water)

 21. Ik ben zo slecht in flirten! Maar gelukkig heb ik een vriend en de tips dus niet echt meer nodig haha.

 22. Hahaha! Ik moet vooral lachen om dat nieten.. :P

 23. smsen over de toekomst … hahaaah

 24. haha, dat kan niet meer fout gaan :P

Leave a Reply