Vage verpakkingen: Hot Chocolate Mix van Nestlé en Prodent-tandpasta

Verpakkingen, handleidingen, teksten achterop shampooflessen: je leest ze, omdat je iets te doen moet hebben in de bus of omdat je niet snapt hoe het strijkijzer werkt, maar eigenlijk is het supersaai. Of toch niet? Het leek me leuk om een nieuwe rubriek te beginnen waarin ik verpakkingen (de serie heet ‘Vage verpakkingen’ vanwege de alliteratie, maar het geldt ook voor handleidingen en dergelijke, mocht je trouwens een betere naam weten, let me know!) laat zien waar iets raars mee aan de hand is, iets grappigs op staat of opmerkelijk is. Mocht jij iets gespot hebben, mail het dan naar laura@lauradenkt.nl!

Tandpasta van Prodent: 

Mijn vriendje en ik waren laatste onze tanden aan het poetsen (wij zijn zo romantisch), toen me iets opviel. Hij had de rode tandpasta van Prodent en ik de blauwe. Maar wat zou eigenlijk het verschil zijn?

De één heet softmint en coolmint. Oké. Ik ging even kijken op de achterkant.  De softmint geeft een frisse adem en de coolmint een extra frisse adem. Als je dan vervolgens de ingrediënten ziet, zijn alle ingrediënten hetzelfde. Het enige verschil is dat aroma bij coolmint eerder staat (en er dus meer hoeveelheden van in zit) dan bij softmint.
Ik gebruik de coolmint en die is niet dusdanig fris dat je het uit zou willen spugen (net als van die spicy kauwgompjes enzo), omdat je het niet meer aan kan. Dus waarom bestaat in hemelsnaam de softmint, waarom zou je twee verschillende tandpasta’s op de markt brengen die eigenlijk niet zo enorm veel van elkaar verschillen? Of hebben ze speciaal aan de mensen gedacht wiens lievelingskleur rood is?
(maar toch fijn om een extra frisse adem te hebben)

Hot Chocolate Mix van Nestlé

Het enige leuke aan de winter is warme chocolademelk met slagroom. Oké, officieel is het nog geen winter, maar toch heb ik het al gedronken. Thuis maak ik het met deze zakjes van Nestlé wat ontzettend moeilijk is en maar weinig mensen als vanzelf kunnen, maar gelukkig staat erop hoe het moet. Hoewel ik WCMMS (dat is de afkorting) erg lekker vind, gaat het me toch net iets te ver om het verwenmomenten te noemen, maar oké. Daar gaat het nu niet om (kom to the point, Laura!).
WCMMS is NIET gezond. Nee, echt niet. Ik zou willen dat het wel zo was, maar helaas. Dat weten ze ook wel bij Nestlé. En daar zijn ze heel gevoelig voor, want oh jee, straks klaagt iemand hen aan van: ja, maar ik dacht dat het heel gezond was en nu weeg ik 200 kilo, omdat ik elke dag tien kopen WCMMS dronk en dat is jullie schuld.  Dat moeten ze natuurlijk niet hebben.
Maar om nou ‘DIT PRODUCT IS ECHT SUPERONGEZOND, VEEL CHOCOLADE EN SUIKER ENZO.’ op de verpakking te zetten, tja, dat is ook niet zo goed voor de verkoop.
Dus hielden ze het bij tips: ‘In vorm blijven is het in balans brengen van de calorieën die je binnen krijgt en die je verbrandt. Met een wandeling van 30 minuten bijvoorbeeld, verbrand je al snel tussen de 150 en 210 calorieën.’
Pff, denken ze bij Nestlé, hebben we dat even goed opgelost. Nou ja, niet dus. Want na zo’n koude winterwandeling heb ik júist weer zin in WCMMS.

33 gedachtes over “Vage verpakkingen: Hot Chocolate Mix van Nestlé en Prodent-tandpasta”

  1. NEE JE MAG GEEN LAU ZEGGEN. Maar ik wil je wel leren hoe je warme chocolademelk met slagroom maakt, maar ik weet niet of jij dat wel kan, want dat vereist enorm veel talent.

 1. Ohhhh…. er zijn zo veel rare producten met rare verpakkingen. Zal eens een rondje door mijn voorraadkast doen voor je. Wist je bijvoorbeeld dat de mooie afbeeldingen op sauzen van een bord vol eten verplicht de zin *serveertip er bij moet hebben staan? Je mag (volgens een of andere wet geloof ik) niet meer laten zien dan in de verpakking zit, maar fabrikanten willen natuurlijk wel een mooie foto op hun product zetten. Alleen een bord vol saus staat ook zo….. raar.

 2. Mega smile, ik kan je precies vertellen wat de verschillen zijn maar dan valt een stukje geheimzinnigheid helemaal weg. Weet niet of dat de bedoeling is ;)

 3. Vriendlief zat over m’n schouder mee te lezen en krijgt dus spontaan zin in warme chocomelk… ik drink het zelf bijna nooit, hooguit bij min 10 als ik toch zo nodig de deur uit moest en dan in een café beland, maar verder nooit…

 4. Tsjah, ik heb dus die rode tandpasta, en vind hem dus wel gewoon ‘lekkerder’ dan de blauwe ;) Hoeveel verschil die ingrediënten dan maken zeg, poeh! :P

 5. Dit vind ik nu écht leuk om te lezen. Mijn geliefde heeft ook die blauwe prodent, feest van herkenning! En ja chocolademelk…ik ben zo’n snob die alleen nog maar warme choco wil van die roerstokjes of van echte chocola, dus die Nestlézooi komt er niet in. Maar wel goed dat ze advies geven, dat staat weer niet op die roerstaafjes!

 6. Eerlijk? Ik denk dat Prodent gewoon meer mensen probeert aan te spreken door twee varianten op de markt te brengen. Mannen willen toch geen ‘soft’mint? Die willen ‘cool’ zijn. Zoiets?
  Dat denk ik tenminste.

  Oh, als je toch bezig bent met de Vage Verpakkingen…
  Waarom zit in Nederland de naturel chips altijd in een rode zak en in het buitenland in een blauwe?? Zelfs binnen hetzelfde merk!!

 7. Trouwens, had niet iemand in Amerika Nutella aangeklaagd, omdat het kind er dik van werd, omdat ze dachten dat het een gezond alternatief was. Nutella, mensen! Van dat dikke chocoladepastaspul???

 8. Ik heb ook al niet kunnen weerstaan aan warme chocolademelk! Heb het op café gedronken, zo’n kop melk met een potje chocoladebrokjes ernaast. Ik blijf het fantastisch vinden om het zelf te maken, dan smaakt het zoveel beter ;) Overigens, het mag dan misschien geen winter zijn, maar het voelt wel zo aan! Dan mogen we er ons toch ook naar gedragen :D

 9. Ik mag toch wel Lau tegen je zeggen, toch? Zoniet, ik doe het toch :P
  Ik vind de Calvé Pindakaas met stukjes noot altijd zo raar, omdat die stukjes noot volgens mij ook gewoon stukjes pinda zijn en dus geen noten zijn xD (de pinda is een vrucht, geen noot) Oh, en dan heb je nog de ‘ik kies bewust’-logo’s die op alle Unileverproducten zitten om het idee te geven dat het allemaal gezond is wat ze maken.

  1. NIEMAND MAG LAU ZEGGEN :P

   Dat is wel stom dat Calvé niet weet dat de pinda geen noot is! (maar ze hebben wel grappige reclames, met Pieter van den Hoogenband)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.