Laura’s liederenanalyse: K3, drie volwassen kleuters

httpv://www.youtube.com/watch?v=2xsGk3vmTYc

Ik was ikweetniethoeoud toen ik TMF keek en een clip zag van drie volwassen vrouwen die dit liedje aan het zingen waren op het strand (helaas kan ik de originele clip niet meer vinden op YouTube). Mijn eerste reactie: wtf.
Inmiddels ben ik 21 en dus superdupervolwassen en zijn we nog steeds niet af van deze volwassen vrouwen die zich kleden als kinderen van zes. Dat is een triest feit. De songtekst van dit liedje ook.

(Het erge is, ik heb wel eens een liedje van K3 geplaybackt in groep twee correctie, groep vijf, namelijk ‘Alle kleuren’ en ik geloof dat ik de blonde was. Maar niet doorvertellen, want hier schaam ik me nogal voor.)

Wie doet er mee
‘k Heb een reuze idee
Een muziek-regenboog
Die de wereld doet zingen
Oh mijn god, meid, wat een geniaal idee, het is nog slechter dan het idee van vampieren die glinsteren in het zonlicht.

Ik neem je mee
Naar de zon en de zee
Hand in hand, oog in oog
Oog in oog? Klinkt pijnlijk.
We gaan dansen en springen
 Ja of gewoon normaal doen.

Niets is ooit zo mooi geweest
Wat precies? De zon? De zee? Oog in oog?
Ayaya yé-é
Ayaya yo-o
Pardon?
Van wie hou jij ’t allermeest
Waarom wil je dat weten?
Overal waar de meisjes zijn is het feest!
Niet mijn definitie van feest.

Mamasé! Mamasá! Mama saka mumba
Mamasé! Mamasá! Mama saka mumba
Waar héb je het over?
Zing je mee allemaal
Nee.
In een keigekke taal
Keigek. Zeg dat wel.
Mamasé! Mamasá! Mama saka mumba
Ik wil geloof ik niet weten wat dat betekent.

Wie doet er mee
Ik in ieder geval niet.
Is zo oya lélé
Hóe noem je me?
Zou verliefd kunnen zijn
Op een keileuke zomer
Ik dacht dat jullie Vlaams waren, niet Brabants.

Vol fantasie
Vol muziek en magie
Wie heb ik aan de lijn
Nee, nu zijn jullie in de war, dat is een ander liedje van jullie.
Wie wordt mijn mooie dromer
Ik in ieder geval niet.

Zo en dan ga ik nu muziek luisteren van échte volwassenen (omdat ik zelf ook superdupervolwassen ben).

40 gedachtes over “Laura’s liederenanalyse: K3, drie volwassen kleuters”

 1. Het ergste denk ik, dat dit een aardige afspiegeling van onze huidige maatschappij is. Dit is wederom een prachtig voorbeeld van “bullshit” verkoopt. Het is maar hoe spectaculair je het brengt. En als het dan ook nog op TV/Radio komt, dan is het overwicht dermate groot dat de kudde iets heeft van “dan zal het wel goed kloppen…”.

 2. Ik heb K3 geplaybackt in groep 5, ook ‘Alle Kleuren’, ze werden toen net helemaal leuk. Dus tja waarom niet, dus je hoeft je niet echt te schamen haha. Als ik nu naar de liedjes denk.. Denk ik soms dat ze nog best wat achterliggende gedachten hebben soms, best grappig.

 3. Huh, TMF? Daar horen ze al helemaal niet, ik snap dat je dan geschrokken bent :p Voor kleine kinderen zijn ze wel leuk, die letten toch niet op de tekst: als ze het maar mee kunnen zingen. Maar voor de rest zijn ze niet echt eh… voor onze doelgroep zeg maar. Alleen die zoektocht naar K nummer 3, dat tv programma, dat was wel leuk haha.

 4. haha mijn kleuternichtje wil graag die blonde worden van K3 later ;)
  Maar ik zit me af te vragen hoe je in groep 2 een liedje hebt kunnen playbacken…want in mijn herinnering bestonden ze pas toen ik in groep 7 zat en jij bent niet zó veel jonger dan ik ben ;) Maar: misschien ben jij wel veel cooler en kende je ze veeeeeel eerder dan ik :D

 5. Ik heb altijd een hekel gehad een K3, maar dat komt misschien ook omdat ik al veel te oud was toen ze bekend werden. Ik kom uit de tijd van de Spice Girls (en zelfs die vond ik pas leuk toen ze retro waren, eh nu dus…. soms).

 6. Ik leerde ze pas kennen in groep 7, en was er in groep 8 alweer klaar mee ;) Jammer alleen dat ik altijd help mijn het feestje van mijn nichtje, en ze daar dus áltijd de nieuwste K3 draaien (ja, nog steeds). Lollipopland anyone?

 7. Als ik de comments hier lees ben ik geloof ik de enige die K3 fucking fantastisch vind haha, heeeeeerlijk tijdens deze donkere dagen. Het is in ieder geval allemaal een stuk vrolijker dan de gemiddelde muziek die ik luister. Alleen kan ik dankzij Koefnoen niet meer normaal naar Kusjesdag luisteren :’).
  Nu moet je ook weer niet denken dat ik hier dagelijks naar luister hoor.

 8. Kan ik begrijpen dat de meeste hier dat bullshit muziek vinden, maar plaats u even in de schoenen van een 6-jarige meisje. Zo een leuke meezingers, wat is nog plezanter voor hun? Ik heb mijn dochtertje, toen ze ongeveer 6 of 7 was, op mijn schouders gedragen en zo kort mogelijk naar het podium gelopen. Zij vond dat toen heel plezant.

  En alle volwassen mannen vinden die muziek ook leuk, allez, ze vinden Josje leuk, want ze willen er wel een relatie mee. (Gert van Samson heeft er al iets mee gehad. Ook al met die rosse als ik mij niet vergis.)

  1. Spreek voor jezelf, Hansdezwans ! Ik ken mannen genoeg die helemaal géén relatie willen met Josje of met die rosse, ik denk zelfs dat de meerderheid dat niet wil… En als jij Gert van Samson een correcte afspiegeling vindt van ‘alle volwassen mannen’, zegt dat héél veel over jou :-)

 9. Haha. K3 voor de liederenanalyse, dat ik daar niet aan gedacht heb. Kun je voorlopig wel mee vooruit :P

  P.s. Ik heb ook wel eens K3 geplaybackt, verzacht dat het leed?

  P.p.s. Niks tegen keien!

 10. Wat een tekst zeg. Het wordt steeds gekker. De nummers van vroeger slaan tenminste een beetje ergens op, en daar schuilt ten minste nog een jeugdsentiment in..

 11. Wat origineel is Miguel Wiels (een van de schrijvers van K3’s teksten):
  “Hand in hand, oog in oog” komt zowel in dit lied als in “Alle kleuren” voor.

  “Hand in hand, oog in oog, alle kleuren van de regenboog”

  Schaam me een beetje: maar de tekst van Mama Sé ken ik zo goed als vanbuiten. ;)

 12. Mijn nichtje van 4 vind helemaal geweldig en ook van 2 n daar kan dan wel over gaan zeiken maar denk dat ze hun doel dan wel hebben bereikt dat dit kinderen leuk vinden…

 13. eerlijk? ben 20 en vindt ze goed…
  ok begon ze al te luisteren sinds ze pas begonnen toen was ik 5 ofzo?
  is er nooit uit gegaan…

  trouwens… waarom zo snel volwassen worden?
  je moet toch ergens beetje kind blijven hoe oud je ook wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.