‘Ok.’

Mijn moeder is heel lief. Echt waar. De liefste moeder van de wereld met de liefste dochter van de wereld. Maar ook zij heeft haar gebreken.

Ik stuur wel eens een sms’je vol enthousiasme en euforie zoals: ‘Ik heb een negen voor mijn redigeeropdracht gehaald!!! Joepiedepoepie!!! Mijn leven heeft weer zin!!! xxx’.*
Dat zijn de sms’jes die je wil ontvangen als moeder (naast ‘ik hou van je’-sms’jes natuurlijk), want slimme kinderen hebben is fijn en blije, slimme kinderen hebben nog veel fijner. Daar wil je dan als moeder ook zelf enthousiast op reageren. En dat doet mijn moeder. Dit stuurt ze dan namelijk terug: ‘Ok.’

Dit, beste moeders van het land, is niet oké. De ‘Ok.’ is koel, afstandelijk en bovendien nog eens afgekort. Er kan niet eens een x’je vanaf. En dat op zo’n geweldig sms’je als bovenstaande.

Natuurlijk is dit al heel erg, maar het kan nog erger. Ik stuur namelijk wel eens mailtjes naar mijn moeder in de trant van: ‘Herinner me eraan dat ik zaterdag een kerstcadeautje voor je moet kopen in het dorp.’ Ondanks het leeftijdsverschil is haar geheugen namelijk beter of nou ja, daar vertrouw ik op. Dit is een belangrijk mailtje, zeker voor mijn moeder, want die wil natuurlijk wel kerstcadeautjes. En wat krijg ik dan terug?
HELEMAAL NIETS. ZELFS GEEN ‘OK’.

Dit is niet oké. Maar misschien was de mail niet aangekomen.

Dus ik stuurde een paar dagen later nog een sms’je dat ze me eraan moest herinneren. Dit kreeg ik terug (niet eens een x’je!): ‘Je wordt oud (hoop ik) want dat had je al aan me gevraagd.’

Moeders, ik snap er helemaal niets van.

(*Dit was leuker voor het verhaal , maar in werkelijkheid ging het zo:
Ik: ‘Ik heb een 9 voor mijn redigeeropdracht!!!’
Mijn moeder: ‘Geweldig!!!!!!!!!!’)

49 gedachtes over “‘Ok.’”

 1. Mijn moeder noemt sms steevast mail, en heeft haar telefoon nooit aan staan of zelfs maar bij zich, en dan bedoel ik ook NOOIT. Dus. Ik probeer het al niet eens meer, een brief op de post doen gaat sneller ;)

 2. mijn moeder is ook van de hartjes en de zelfbedachte smiley’s: :))))))) soms weet ik niet of ze heel blij is of dat ze het over 7 onderkinnen heeft

 3. Hahaha ja, herkenbaar! Dan sms ik mijn moeder fantastisch nieuws en dan kom ik thuis en dan zeg ik ‘heeft u het wel gelezen?!’ en dan is het ‘ja hoor’ of, nog erger ‘oh, nee, ik had m’n mobiel niet mee’.

 4. Zo herkenbaar! Wij hebben hier zelfs een werkwoord voor, “okken”. Mijn moeder flikt me dat gelukkig bijna nooit, maar je hebt van die jongens die je voortdurend “okken”. Verschrikkelijk vind ik dat.

 5. Oh, zo herkenbaar! Ik krijg altijd standaard drie dingen terug op een sms: ok, fijn of tot zo. Heb mijn moeder pas maar uitgelegd dat ze niet per letter betaalt, misschien dat dat gaat schelen.

 6. Mijn moeder is ook zo goed met mailtjes en smsjes. Of tegenwoordig whatsappjes. Het is maar goed dat je bij het laatste kunt zien wanneer ze gelezen zijn, dat scheelt een hoop gedoe.

  1. Oeps, drukte te snel op enter. Wat er nog aan toe wilde voegen:

   Mijn moeder doet echt precies hetzelfde. En als ze er dan wel een zin van wil maken gebruikt ze punten ipv spaties omdat ze dat toetsenbord niet zo goed snapt. Haha! Ze eindigt ook elk smsje met ‘gr. mama’ :’)

 7. Hahaha. Ik word soms verdrietig van de sms’jes die ik terugkrijg, want ik probeer altijd enthousiast te zijn en krijg dan slechts een ‘ok’ of ‘doe ik’ of ‘is goed’ terug.

 8. Nou ja, jouw moeder weet tenminste hoe ze moet smsen. Die van mij heeft een heel oud mobieltje dat ze alleen aanzet als ze zelf een keer moet bellen. Hoezo onbereikbaar, haha. En smsen kan ze alleen met hulp want “die knopjes/lettertjes zijn zo klein” en als het dan een keertje lukt, dan is het zonder leestekens en hoofd/kleine letters. Hahaha!

 9. Haha, voor mijn moeder een iPhone had kreeg ik regelmatig smsje terug waarin alleen Ok stond (niet op dat soort nieuws, maar wel ik ben er om 9u of ik slaap niet thuis vanavond etc.). Ze vond hele verhalen waarschijnlijk te lastig ofzo :P en naar eigen zeggen wisten we zo iig dat ze het gelezen had ;-)

 10. Mooi cijfer! En wel heel herkenbaar ;) Als ik mijn moeder sms kan ze ook alleen maar ok. antwoorden, maar dan omdat ze daar al 5 minuten mee bezig is qua mobielvaardigheden… Ach, mailen kan ze dan wel weer heel goed!

 11. Ouders! ;-) Mijn moeder geeft doorgaans geen antwoord of ze begint over iets heel anders. Mijn vader heeft een abonnement op “OK” en dan bij voorkeur in hoofdletters. Hij denkt dat hij per letter betaald in een smsje, volgens mij.

 12. Een beetje meer dan ok vind ik altijd wel ‘moeten’, met alleen ok, vind ik het zo kortaf en weet ik niet goed wat anders ik moet denken dan ‘je hebt nog heel veel tekens over, gebruik ze!’

 13. Ik heb mn moeder meer dan een uur geleden een smsje gestuurd of we even kunnen Skypen. Het gaat over mijn vader’s 50ste verjaardag. Nog geen antwoord. Straks hoeft het niet meer want dan is mn vader thuis! Argh. Moeders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.