‘Ok.’

Mijn moeder is heel lief. Echt waar. De liefste moeder van de wereld met de liefste dochter van de wereld. Maar ook zij heeft haar gebreken.

Ik stuur wel eens een sms’je vol enthousiasme en euforie zoals: ‘Ik heb een negen voor mijn redigeeropdracht gehaald!!! Joepiedepoepie!!! Mijn leven heeft weer zin!!! xxx’.*
Dat zijn de sms’jes die je wil ontvangen als moeder (naast ‘ik hou van je’-sms’jes natuurlijk), want slimme kinderen hebben is fijn en blije, slimme kinderen hebben nog veel fijner. Daar wil je dan als moeder ook zelf enthousiast op reageren. En dat doet mijn moeder. Dit stuurt ze dan namelijk terug: ‘Ok.’

Dit, beste moeders van het land, is niet oké. De ‘Ok.’ is koel, afstandelijk en bovendien nog eens afgekort. Er kan niet eens een x’je vanaf. En dat op zo’n geweldig sms’je als bovenstaande.

Natuurlijk is dit al heel erg, maar het kan nog erger. Ik stuur namelijk wel eens mailtjes naar mijn moeder in de trant van: ‘Herinner me eraan dat ik zaterdag een kerstcadeautje voor je moet kopen in het dorp.’ Ondanks het leeftijdsverschil is haar geheugen namelijk beter of nou ja, daar vertrouw ik op. Dit is een belangrijk mailtje, zeker voor mijn moeder, want die wil natuurlijk wel kerstcadeautjes. En wat krijg ik dan terug?
HELEMAAL NIETS. ZELFS GEEN ‘OK’.

Dit is niet oké. Maar misschien was de mail niet aangekomen.

Dus ik stuurde een paar dagen later nog een sms’je dat ze me eraan moest herinneren. Dit kreeg ik terug (niet eens een x’je!): ‘Je wordt oud (hoop ik) want dat had je al aan me gevraagd.’

Moeders, ik snap er helemaal niets van.

(*Dit was leuker voor het verhaal , maar in werkelijkheid ging het zo:
Ik: ‘Ik heb een 9 voor mijn redigeeropdracht!!!’
Mijn moeder: ‘Geweldig!!!!!!!!!!’)

49 Comments to “‘Ok.’”

 1. 99% van de SMS’es van mijn vader: “Oke”. Jij hebt tenminste nog een moeder die aan correcte interpunctie doet!

 2. Mijn moeder noemt sms steevast mail, en heeft haar telefoon nooit aan staan of zelfs maar bij zich, en dan bedoel ik ook NOOIT. Dus. Ik probeer het al niet eens meer, een brief op de post doen gaat sneller ;)

 3. Jij ook maar aan iedereen vragen of ze de taak van je geheugen over kunnen nemen xD Zo train je het nooit!

 4. Haha leuk! Stiekem ook wel herkenbaar ;-)

 5. mijn moeder is ook van de hartjes en de zelfbedachte smiley’s: :))))))) soms weet ik niet of ze heel blij is of dat ze het over 7 onderkinnen heeft

 6. Ik vind ‘Ok.’ prima. Duidelijk, kort. Niets mis mee!

 7. Hahaha ja, herkenbaar! Dan sms ik mijn moeder fantastisch nieuws en dan kom ik thuis en dan zeg ik ‘heeft u het wel gelezen?!’ en dan is het ‘ja hoor’ of, nog erger ‘oh, nee, ik had m’n mobiel niet mee’.

 8. Hahahah zó herkenbaar dit.. Maar ik heb m’n ma een keer terug gepakt xD
  ‘Heb je zin om vanavond uit eten te gaan??’
  ‘Ok’

 9. Ik heb echt een hekel aan “ok”. Als iemand me dat stuurt dan denk ik meteen dat diegene boos is oid.

 10. Haha, dat heb ik ook wel eens, dat ik geen antwoord krijg of een minder enthousiast antwoord krijg dan ik verwacht had.

 11. Je moeder leest je blog toch? :p. hahaha.

 12. Zo herkenbaar! Wij hebben hier zelfs een werkwoord voor, “okken”. Mijn moeder flikt me dat gelukkig bijna nooit, maar je hebt van die jongens die je voortdurend “okken”. Verschrikkelijk vind ik dat.

 13. Haha mijn moeder (en vader) doen dat ook vaak. Dan heb ik echt zoiets van…. JA WAT OK, HOEZO OK! GOED OK? SLECHT OK? Arghhhhhhh!

 14. Oh, zo herkenbaar! Ik krijg altijd standaard drie dingen terug op een sms: ok, fijn of tot zo. Heb mijn moeder pas maar uitgelegd dat ze niet per letter betaalt, misschien dat dat gaat schelen.

 15. Mijn moeder is ook zo goed met mailtjes en smsjes. Of tegenwoordig whatsappjes. Het is maar goed dat je bij het laatste kunt zien wanneer ze gelezen zijn, dat scheelt een hoop gedoe.

 16. Je had het over de SMSjes van mijn kind, niet over die van jouw moeder…

 17. ik krijg altijd een ok. terug als ik iets voorstel om te doen voor een samenwerkingsopdracht. =.=

  • Oeps, drukte te snel op enter. Wat er nog aan toe wilde voegen:

   Mijn moeder doet echt precies hetzelfde. En als ze er dan wel een zin van wil maken gebruikt ze punten ipv spaties omdat ze dat toetsenbord niet zo goed snapt. Haha! Ze eindigt ook elk smsje met ‘gr. mama’ :’)

 18. Hahaha. Ik word soms verdrietig van de sms’jes die ik terugkrijg, want ik probeer altijd enthousiast te zijn en krijg dan slechts een ‘ok’ of ‘doe ik’ of ‘is goed’ terug.

 19. Nou ja, jouw moeder weet tenminste hoe ze moet smsen. Die van mij heeft een heel oud mobieltje dat ze alleen aanzet als ze zelf een keer moet bellen. Hoezo onbereikbaar, haha. En smsen kan ze alleen met hulp want “die knopjes/lettertjes zijn zo klein” en als het dan een keertje lukt, dan is het zonder leestekens en hoofd/kleine letters. Hahaha!

 20. Haha, voor mijn moeder een iPhone had kreeg ik regelmatig smsje terug waarin alleen Ok stond (niet op dat soort nieuws, maar wel ik ben er om 9u of ik slaap niet thuis vanavond etc.). Ze vond hele verhalen waarschijnlijk te lastig ofzo :P en naar eigen zeggen wisten we zo iig dat ze het gelezen had ;-)

 21. Ik heb het met manlief. SMS ik hem ‘hoe gaat het met je been? xx H.’ Krijg ik als reactie ‘goed’. Zonder kusjes!!! :-(

 22. Mijn ouders sms-en ook altijd erg kort terug, meestal alleen iets als is goed… doen we… Tja, ouders… maar okay, ik zou ze niet willen missen…

 23. Aaaah, ze heeft in ieder geval genoeg uitroeptekens gebruikt om een vorm van enthousiasme te tonen ;-) !!!!!!!!!!

 24. ‘met de liefste dochter van de wereld.’ -> heb je nog een zus dan?

 25. Die ‘ok’ is heel herkenbaar van mijn vader! Mijn moeder stuurt altijd juist hele uitgebreide smsjes.

 26. Moeders en moderne technologie is gewoon een hopeloze combi ;)

 27. Hahaha als ik onder invloed ben stuur ik ook dat soort smsjes. “Oh.” Gefeliciteerd met je 9 trouwens!

 28. Mooi cijfer! En wel heel herkenbaar ;) Als ik mijn moeder sms kan ze ook alleen maar ok. antwoorden, maar dan omdat ze daar al 5 minuten mee bezig is qua mobielvaardigheden… Ach, mailen kan ze dan wel weer heel goed!

 29. hahahaha mijn moeder kan ook zo ‘gezellig’ terug smsen

 30. Zoooo herkenbaar dit, vooral de eerste (de leuke versie dan) daar stopt mijn moeder ook maar niet mee.. Je hebt een leuke schrijfstijl!

 31. Ouders! ;-) Mijn moeder geeft doorgaans geen antwoord of ze begint over iets heel anders. Mijn vader heeft een abonnement op “OK” en dan bij voorkeur in hoofdletters. Hij denkt dat hij per letter betaald in een smsje, volgens mij.

 32. Een beetje meer dan ok vind ik altijd wel ‘moeten’, met alleen ok, vind ik het zo kortaf en weet ik niet goed wat anders ik moet denken dan ‘je hebt nog heel veel tekens over, gebruik ze!’

 33. Oh, dat doet mijn vader… mijn moeder die sms’t wel enthousiast terug, haha.

 34. Haha de ‘ok’-sms is zo herkenbaar!

 35. Haha, dat komt me ernstig bekend voor! :P

 36. Och, dit doet mijn moeder dus ook altijd. Dit óf een flauwe grap (en dat is eigenlijk nog erger).

 37. Ik heb mn moeder meer dan een uur geleden een smsje gestuurd of we even kunnen Skypen. Het gaat over mijn vader’s 50ste verjaardag. Nog geen antwoord. Straks hoeft het niet meer want dan is mn vader thuis! Argh. Moeders.

Leave a Reply