Een kringetje van jongens en van meisjes

Groepen. Je ontkomt er niet aan. Op school, tijdens feestjes, ze zijn overal. Het is leuk om zo’n groep te observeren. Er zijn namelijk in het algemeen genomen altijd dezelfde types aanwezig.

1. De aandachtstrekker.
Deze persoon krijgt thuis waarschijnlijk te weinig aandacht en probeert het daarom maar hier te halen. Hij/zij houdt erg van zijn eigen stemgeluid en wil die dan ook graag aan iedereen laten horen, net zoals de slaapverwekkende verhalen over zijn/haar wandelende tak Egbert. Erdoorheen proberen te komen, heeft geen zin en iedereen is dan ook zichtbaar opgelucht als deze persoon de ruimte verlaat.

2. De wijsneus.
Het zoveelste gesprek over de Mayakalender is bezig en terwijl iedereen bedenkt wat hij zou doen als de wereld vergaat, komt deze slimbo je even vertellen dat de Maya’s zeiden dat de wereld drastisch zou veranderen, NIET dat de wereld zou vergaan *diepe zucht*. Waag het ook niet om dingen als ‘Hun hebben’ te zeggen in de buurt van deze slimmerik, want je wordt genadeloos gestraft.

3. De ‘grapjas’.
Deze persoon is zijn lolbroek in ieder geval niet vergeten. Hij maakt de ene flauwe grap na de andere, je vader is er niets bij. En het pijnlijke is: niemand lacht. Nog pijnlijker: dat weerhoudt de ‘grapjas’ helaas niet van ‘grappig’ doen.

4. Het stille muisje.
‘Huh, was jij daar ook bij?’ wordt er vaak gevraagd aan het stille muisje, dat daarop met rode blosjes op de wangen knikt. Je had het niet in de gaten, want je had hem/haar niet gehoord. Af en toe waagt het muisje een poging, maar hij/zij komt niet boven de aandachtstrekker uit en verdwijnt dan maar stilletjes, zacht huilend, in een hoekje.

Ikzelf ben uiteraard een wijsneuzerig stil muisje (als dat samen kan gaan tenminste) (ja, die opmerking over de Maya’s is uit het leven gegrepen). En jij? Ik ben benieuwd of iemand toegeeft dat hij/zij een aandachtstrekker is!

39 gedachtes over “Een kringetje van jongens en van meisjes”

  1. Volgens mij heb jij ooit eens iemand ontmoet met een wandelende tak en heeft dat jou diep beschadigd (wijsneuzerige aandachtstrekker hier. Meestal. Behalve bij schoonfamilie).

  2. Ik ben vooral een wijsneus… niet zo zeer een aandachtstrekker, maar soms wel een kletskous. Op andere dagen meer de grijze muis, want dan voel ik me niet zo goed.

  3. Wijsneuzerig én flauwe grappen, hallo -nice to meet you! Want flauwe grappen zijn geniaal. Kijk maar naar de koning der flauwe grappen, 3FM DJ Gerard Ekdom.

  4. Ben geloof ik ook een wijsneuzerig muisje, hoewel ik soms ook echt niet stil kan zijn. En ik denk dat ik vergeleken met andere mensen soms ook wel een aandachtstrekker ben, dan komt mijn dramaqueen kant even boven zeg maar, haha. Maar dat komt gelukkig niet zo vaak, en ook alleen maar in bepaalde groepssamenstelling, voor :p

  5. Ik geef toe: aandachttrekker. En niet omdat ik te weinig aandacht krijg, maar ik houd er gewoon van om aandacht te krijgen en ik vind mezelf simpelweg hilarisch. Ik gun het iedereen om mijn geweldige grappen en zo te horen.

  6. Tja… je hebt een jaartje of drie tegen mijn wijsneuzige geleuter moeten luisteren, dus wat ik ook ga beweren: geloven doe je het toch niet.
    Daarbij: dat van die Maya-kalender… Iedere malloot die zeker wist dat de wereld op 21 december zou vergaan heb ik mijn rekeningnummer gegeven met het verzoek het restant kapitaal dat hij/zij bezat erop te storten. Ik zou met met alle plezier uitgeven op de 22e december. Gek genoeg ben ik geen cent wijzer geworden, dus zo diep geworteld zat het geloof in het einde der tijden bepaald niet.

  7. Leuk geschreven! En ik ben ook een mix van het stille meisje en de wijsneus: als ik hoor dat er fouten of onjuiste conclusies voorbijkomen, dan verbeter ik die zo fel als ik maar kan haha, maar over het algemeen meng ik me nooit zo in gesprekken.

  8. Haha, als ik aandachtstrekker was zou ik dat zeker wel toegeven. Maar ik denk dat ik ook een wijsneuzerig muisje ben. Afhankelijk van de groep soms meer wijsneus en soms meer muisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.