Bloggers a.k.a. vieze, oude mannetjes?

Op mijn twaalfde kwam ik op een schrijfforum terecht. Een forummer daar, Manon, voegde me toe op MSN. We msn’den, mailden, blogden en schreven brieven (met de hand!!!). Het was onvermijdelijk: Manon en ik moesten elkaar ontmoeten, al was het maar omdat we relatief dichtbij woonden. We waren allebei zo verlegen dat we nog geen ‘Dankuwel.’ durfden te zeggen als iemand ons een snoepje gaf (maar dat maakt niet uit, want niemand bood ons nog een snoepje aan, aangezien we twaalf en dertien waren), dus of het nou zo’n goed idee was? Of nee, dat is natuurlijk niet erg, het is eerder het antwoord op deze vraag: wat als Manon nou een vies, oud mannetje was?

Inmiddels ben ik bijna tien jaar bevriend met Manon en kan ik dus wel met enige zekerheid beweren dat ze géén vies, oud mannetje is. Maar er zijn meer mensen op het internet die ik ontmoet heb, van een nog ergere soort: bloggers.

Ik heb er een stuk of 25 ontmoet. Dit is de algemene impressie:
– Ze waren allemaal aardig. Ja, echt!
– Ze waren ook allemaal gek (op een positieve manier), de één gestoorder nog dan de ander.
– Meest gehoorde opmerking: ‘Jij bent écht klein!’ Ja mensen, ik vertel wel eens de waarheid op mijn blog en soms is het niet eens overdreven.
– Goed, sommigen waren oud, sommigen waren man, maar vieze, oude mannetjes? Nee, dat waren ze niet!

Natuurlijk moet je altijd op een openbare plek afspreken (nooit bij iemand thuis!!!), maar heus, niet alle internettertjes zijn onbetrouwbare honden.

(al ben ik zelf stiekem wel een vies, oud mannetje dat Laurens heet, maar niet doorvertellen hoor)

44 Comments to “Bloggers a.k.a. vieze, oude mannetjes?”

 1. Pfoe, ben ik even blij dat ik geen blogger ben :D Al die gekke, aardige, oude mannetjes, brrr.

 2. Als we nu toch even eerlijk zijn: ik heb het niet gezegd, maar wel gedacht: je bent inderdaad klein. ;-) Maar bigger is niet altijd better :P

 3. Ik ben een aardige getrouwde vader…
  Helpt dat?
  16-1. T/ m 25-2. A.s. Heb ik expositie…
  Je bent welkom…

 4. Wauw, 25?! Lijkt me doodeng.
  (Maar ik ben ook niet zo goed in dat soort situaties.)

 5. Haha, laatste zinnetje zag ik niet aankomen!

 6. Maar bloggers zijn natuurlijk niet representatief, die zijn liever en leuker en creatiever… en lichtelijk gestoord ja, want waarom zou je jezelf dit anders aandoen? ;)

 7. Nou Laurens, ik zou eens gaan solliciteren bij Wendy van Dijk dan.

 8. Bloggers ontmoeten lijkt me wel erg leuk, en eerlijk gezegd vertrouw ik de meeste wel, als ze een beetje persoonlijk bloggen en vaak foto’s van zichzelf erop zetten ^^

 9. Ik ben onderhand ook wel een paar bloggers in het echt tegen gekomen. Tot nu toe nog nooit rare ervaringen mee gehad. Maar het scheelt dat ik niet zo bang hoef te zijn voor vieze oude mannetjes. Ik val eerder zelf in de categorie ;)

 10. Vooral op die oude chatrooms zaten ze veel! Kom ze nu (volgens mij) bijna nooit meer tegen!

 11. Ik ken 6 bloggers persoonlijk, de een wat beter dan de ander, en al die kennismakingen bevallen prima. Ik wil dit jaar meer bloggers ontmoeten en voor vieze oude mannetjes ben ik niet bang.

 12. “Ze waren ook allemaal gek (op een positieve manier), de één gestoorder nog dan de ander.” Nou zeg! ;-)

 13. Ik durfde niet te zeggen dat je klein was omdat je je moeder bij je had. ;-)

 14. Ik wist het. Oude snoeperd.

 15. Tegen mij zeggen ze dat ook, de bloggers die ik live ontmoet: “oh, jij bent zo klein”…

 16. Haha, jij lijkt me eigenlijk helemaal niet zo klein. Maar goed, zal ook wel iets met mijn lengte te maken hebben ;p Ik heb nu trouwens een beeld van computerende honden voor me, door dat “niet alle internettertjes zijn onbetrouwbare honden”, ik zie dat dus al voor me, hahaha!

 17. Laurens je hebt me in de val gelokt. Nu hoef ik geen handtekening meer van je :(.

 18. Nu zitten vieze oude mannetjes allemaal op chatroulette en dergelijke sites.

 19. Kun je niet een lijst maken van die 25 personen, met de meest gestoorde op nummer één? (en je moet hier niet op reageren dat ik dat ben, want wij hebben elkaar gelukkig nog nooit ontmoet, pfff)

 20. Ik had altijd wel mijn twijfels bij jouw ware identiteit :P God, ik weet nog wel dat ik 13 was en een internetvrienden had met wie ik af wilde spreken, maar we mochten niet alleen gaan en allebei onze ouders zeiden ‘laat haar maar met haar ouders hier komen’ omdat ze geen zin hadden om zelf te gaan. Later ben ik nog heel vaak naar forummeetings ed gegaan, ik denk dat ik ongeveer 75 mensen heb ontmoet die ik via internet kende (maar vaak heel veel tegelijk dan hè, ben ze ook allemaal weer vergeten :P)

 21. Ik vertrouw het nog steeds niet, ondanks de foto in de zijbalk. Haha.

 22. Ik heb ook al een behoorlijk aantal bloggers ontmoet en het zijn stuk voor stuk leuke ontmoetingen geworden. Dat komt volgens mij omdat je heel bewust kiest voor wel (of geen natuurlijk) persoonlijk contact.

 23. niet spotten met ons koningshuis, hè

 24. Het lijkt me zo spannend om andere bloggers in het echt te ontmoeten!

 25. ha, ik hoef geen bloggers te ontmoeten, ik ken zo al oude vieze ventjes genoeg!

 26. je mist niet veel, geloof me :-)

 27. Als dat laatste waar is, is mijn hele vertrouwen in de mensheid weg. Mijn hele blogleven bleek een leugen :0

 28. Als wij elkaar nou eens ontmoeten, dan mag jij denkenzeggen: Je bent écht klein. En dan denk/zeg ik: Laura, klein?! Joh! Blijkbaar hebben bloggers nog iets gemeenschappelijk: ze overdrijven.

Leave a Reply