Laura, de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland

Blogonderwerp bedacht door: Kwan, die zwanger is en voor haar kind vast naar mij gaat vernoemen.

Hallo kinderen en grote mensen van het hele land! Vanaf nu ben ik de baas. Ha!

*zwaai naar de camera en lach je net gebleekte tanden bloot*

Ik zal me eerst even netjes voorstellen. Mijn naam is Laura, ik ben 21 jaar en vanaf nu mag ik de baas spelen over Nederland. Mijn partij Laura Denkt Te Winnen (LDTW) is als grootste uit de peilingen van Maurice de Hond gekomen (heeft hij toch een keer gelijk gekregen). Ik ben ontzettend blij dat jullie allemaal, ja, echt allemaal, op me gestemd hebben. Ik had wel op een zeteltje of tachtig gerekend, maar alle honderdvijftig? Ik ben werkelijk waar ontroerd.

*pink nu een traantje weg, daardoor kom je sympathieker over*

Dit land is toe aan verandering. Ben en Jerry’s-ijs kost ons nog steeds bakken vol met geld (voor één bak vol ijs). Dit is belachelijk, zeker in tijden als deze kunnen we wel wat suikers en chocolade gebruiken. Daarom heb ik een wetsvoorstel voorbereid waarin staat dat de grote potten Ben & Jerry’s maximaal één euro mogen kosten (de kleine vijftig cent). Ik weet zeker dat het aangenomen zal worden. Om te voorkomen dat iedereen straks maat XXXXXXXL heeft, is er wel een maximum van twee potten per week. Behalve voor mij, maar ik ben dan ook de baas van het land.

*spreid je armen en laat een bulderende muwhahaha horen*

Goed nieuws voor de studenten: studeren wordt gratis! Je mag zoveel studies doen als je wil en ook alle kleine studies zullen blijven bestaan. Maak je geen zorgen om het reizen: de studenten-ov blijft bestaan en de studiefinanciering gaat omhoog, want ik weet hoe duur cocktails kunnen zijn in sommige clubs.

*nip wat aan de dure cocktail die naast je staat*

Het is natuurlijk belachelijk dat chocoladekruidnoten pas in maart in de winkels liggen en in januari alweer verdwenen zijn. Deze gekte moet stoppen! Vanaf nu zijn ze altijd verkrijgbaar (en ik ga ervoor zorgen dat ze ook in Belgenland komen), maar net zoals met Ben en Jerry’s-ijs geldt hier een limiet voor. Je mag wel meer dan één zak per week, maar dan moet je wel minimaal één uur sporten (wat niet zo erg is nu sportscholen gratis zijn gemaakt door mij).

*pak een zakje chocoladekruidnoten van de Kruidvat, houd het hoog boven je hoofd en stoot een oerkreet uit*

Er is verbetering nodig. En ik, Laura de Beste, Laura de Denker, Laura de Leider, zal dit brengen. Bedankt voor het applaus en de rozen die jullie naar me gooien, maar hup, nu moeten jullie weer aan het werk! Want één van de eerste regels die ik mogelijk gemaakt heb, is deze: iedereen die niet minimaal één boek (strip- of prentenboek mag ook, dus analfabetisme is geen excuus) leest per maand, het land uit! Bedankt voor uw aandacht.

(alles wat tussen *’tjes staat, zijn aanwijzingen van mijn spindoctor)

28 Comments to “Laura, de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland”

 1. Goedemiddag, hier Daan Kusen, voor het Zinvol Nieuws *duwt microfoon onder neus*: Wat zijn uw plannen aangaande de beeldbuisvervuiling?
  En hoe wil U de geestelijk zieke bevolking tegemoetkomen? Hoe wil U omgaan met gevallen als Geer, Goor, Gordon, Mathijs, Brit, Ymke en al die boeren?
  En tot slot: Zou U bereid zijn om alle slechte muziek aan banden te leggen? Een verbod op Palingsound, bijvoorbeeld?
  Dank u.

 2. schitterend!
  en nu op naar Europa, zodat wij ook kunnen stemmen!
  (de frietkoten moeten dag en nacht open blijven!)

 3. Haha, auw, je moet me niet laten lachen, ik heb een gescheurde lip xD
  Een vrouw als MP, geloof je het zelf? :P
  Hee, dat van een boek per maand is niet eerlijk! Weet je hoe traag ik lees :(

 4. Geweldig! Ik stem wel op je hoor

 5. Volgens mij is jou als Minister-President hebben helemaal niet zo verkeerd :).

 6. YES WE CAN! Laura for president!

 7. Hahahahaha Ik wil jou wel als president hebben, alleen eh kun je ook wat doen aan die hoge prijzen voor cocktailtjes? Alvast bedankt president Laura ;)

 8. Jaaa dit lijkt me wel wat! En hebben ze in België geen chocoladekruidnoten? ;o Da’s flink balen!

 9. Wauw, awesome! Als jij nou MP was, dan zou ik gewoon alle mogelijke studies doen, studeren totdat ik 80 was. Alleen zou jij dan geen MP meer zijn, en is dat dus onmogelijk… snik snik, en het leek wel zo mooi!

 10. Haha, ik heb vanmiddag nog Ben and Jerry’s gehad.
  Half baked ice cream, hmm (:
  We zaten alleen wel te bevriezen op een bankje naast de jumbo…
  Met -1 graden. Met ijs.
  Maar het was zo lekker.

  Ik stem op jou!

 11. Ik wilde iets intelligents zeggen, maar na die laatste woorden denk ik dat ik beter maak dat ik in de boekenwinkel kom om een hele grote stapel Dikkie Diks te kopen.

 12. Briljant, waarom hebben andere partijen hier niet aan gedacht! :-)

 13. Leuk Laura, maar je sterf t in bescheidenheid op deze wijze.
  Ga meteen voor de 1e President van de Nederland, dan ben je de 1e vrouwelijke en de eerste President van Nederland en hebben wij de Republiek die we willen.

  Wij zien het nu al zitten met je.

 14. Ik zou dit berichtje even doortwitteren naar een paar politici, misschien dat ze deze maatregelen vast op de agenda willen zetten.

 15. Sorry Laura, maar ik heb te weinig raakvlakken met je verkiezingsprogramma om op je te stemmen.

 16. Laura maar 1 zak chocoladepepernoten per week? En 2 ben & Jerry’s per week, dat is toch veel te weinig :(

 17. Geweldig! Je hebt mijn stem. Vooral vanwege je Ben en Jerry’s verhaal en het studeren.

 18. Haha nice, voor dat gratis studeren zou ik zeker op je stemmen! En twee potten Ben en Jerry’s per week voor één eurootje is ook mooi meegenomen! :D Hop hop hop Laura aan de top! Vraag me trouwens wel af hoe je die kruidnoten in mijn halve land gaat krijgen, want ik ken niemand daar die verzot is op kruidnoten… :P

 19. Je bent de beste minister-president die ons land ooit zal hebben! En heb je ook bedacht hoe we de economische crisis moeten oplossen?

 20. Voor B&J voor een euro stem ik gelijk op je! :D

 21. awesome! Team Laura for president.

 22. je schrijfstijl en je plannen bevallen mij wel en aangezien ik inmiddels toch ruim achttien jaren achter me heb liggen kun je rekenen op mijn stem, haha

Leave a Reply