Het lot van de man

De winkelstraten staan er vol mee. Lamlendig, met de schouders omlaag en blik op oneindig: mannen. Ze zijn meegesleurd door vrouwen, vriendinnen of moeders. Onder het mom van ‘Je hebt nieuwe broeken nodig!’ gingen ze mee, maar nu komen ze erachter dat dat eigenlijk betekent: ‘We kopen een paar broeken voor jou en dan gaan we tientallen winkels af voor mij.’
Ze sjokken achter de luid babbelende vrouwen aan, ploffen uitgeput op krukjes in de paskamers, slepen vele plastic tasjes achter zich aan en zeggen tachtigduizend keer achter elkaar: ‘Leuk, schat.’, ook al maakt het haar nog dikker dan ze al is.
Als je ze ziet, wil je ze graag uit hun lijden verlossen en naar het dichtstbijzijnde café met bier en voetbal sturen, maar die is natuurlijk nergens te bekennen tussen de H&M’ en Vero Moda’s.
Na uren de ene winkel in en de andere winkel uit en dan toch weer die eerste winkel in te zijn gegaan, stelt de vrouw voor om wat te drinken. He zo gezellig, met een gebakje en koffie, lieverd. Ze praat en praat en praat.
‘Hallo, luister je wel?’
‘Huh, wat?’
‘Ik vroeg waar je aan zat te denken.’
Shit, denkt hij.
‘Niets.’
‘Wat nou niets? Je kan toch niet aan niets denken?!’
Hij voelt al aan waar dit naar zal leiden (ze zijn al bijna twintig jaar getrouwd), dus zegt hij, een wilde gok: ‘Wilde je niet toch nog dat ene jurkje passen?’
Enthousiast springt ze op.
‘Goed idee!’
En hij weet: het shoppen is nog lang niet over.

27 gedachtes over “Het lot van de man”

 1. Mijn methode om samen met mijn vriend te shoppen is:

  koffie-kledingwinkel-gadgetshop-schoenenzaak-lunch-kledingwinkel-Macstore-schoenenzaak-kroeg.

  Werkt prima!

 2. Arme mannen. Als ik met Niels winkel mag ik niet eens voor dingen voor mezelf kijken. We zoeken in een half uur een outfit voor hem bij elkaar en dan is hij er wel weer klaar mee. Maar ik vind dat niet erg, want winkelen met vriendinnen is toch gezelliger.

 3. Je zou toch verwachten, evolutietheorie, dat mannen zo ondertussen snappen hoe het werkt en voor vertrek regelen dat broeken kopen voor hen broeken kopen voor hen is, en iets meer. Iets met vuist op tafel en zo..

  Ik denk dat mannen het diep van binnen wel lekker vinden, shoppen met hun vrouw. Hebben ze ‘s-maandags op het werk weer wat te klagen tegen hun collega’s.

 4. Heel herkenbaar verhaal. Mijn vader doet dit ook altijd ;-) vriendlief is daarentegen heel anders, hij wil juist mee winkelen zodat hij invloed kan uitoefenen op wat ik draag. Ergens wel lief toch? :-)

 5. Een hel. Dat is het. Daarom deze stelling: ‘Emantipatie betekent ook gewoon je eigen tassen dragen tijdens ’t winkelen.’ Ik ben voor.

 6. Herkenbaar, mijn vader zegt meestal ook gewoon dat het leuk staat (al heeft hij best een uitgesproken mening zo af en toe!) maar het liefst blijft hij gewoon buiten staan, wat mij nog saaier lijkt dan ín die winkel, maargoed… :P

 7. Grappig genoeg ben ik één van die mannen die wel graag winkelt, die met plezier een hele dag gaat shoppen en pas na sluitingstijd van die winkels ergens een gezellige pizzeria intrekt om daar de dag af te sluiten.
  En ik ben ook zo een man die je niet mag loslaten in gelijk welke multiemedia- of boekenwinkel :D

 8. Herkenbaar! Al houdt mijn lief van winkelen, en dan bijna nog meer dan ik. Maakt het wel zo leuk. Ik vind online shoppen trouwens ook heerlijk. Lekker makkelijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.