Terug naar Oegstgeest: er is niets mis met licht geven

bijnanooit

Ik postte een brief en dacht: wat is het toch heerlijk weer. In een opwelling besloot ik om mijn zomerjurkje aan te trekken, jawel, zonder iets bedekkends over mijn benen. Nu moet u weten, mijn benen hadden al een jaar geen licht gezien. Wel licht gegeven. Maar toen dacht ik: lekker boeiend, zoveel mensen ken ik toch niet in Oegstgeest.

Dus ik ging wandelen. In mijn zomerjurkje. Met blote, heel erg witte benen.

Ik zag de mooiste bloemen. Ik ontdekte dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog een vliegtuigje in Oegstgeest is neergestort. Ik aaide poezen, maakte per ongeluk een paar eendjes aan het schrikken. Ik kwam twee mannen tegen die me aankeken van: ‘Waarom heb je zo’n koud en weinig bedekkend zomerjurkje aan, dat bovendien nog opwaait in de wind ook?’ En ik keek terug van: ‘Ja, maar meneren, mijn benen mogen wel wat minder wit en ik vind dit jurkje zo leuk.’ Ik werd er weer aan herinnerd hoe leuk schommelen was en terwijl ik zwaaide met mijn benen kon het me niet schelen wie me zag, want ik kende ze toch allemaal niet.

Maar bovenal: ik maakte mijn hoofd leeg. Alle zorgen, angsten, verdrietjes smolten even door de zonnenstralen.

En dat was wat ik nodig had.

(ik weet alleen niet zeker of mijn benen er bruiner op zijn geworden)

25 Comments to “Terug naar Oegstgeest: er is niets mis met licht geven”

 1. Precies, witte benen kunnen alleen een kleur krijgen als ze zonlicht zien.

 2. Helemaal mee eens! (Zeg ik terwijl ik een zomerjurkje draag met witte benen eronder haha)

 3. Zijn alle straatnaambordjes in Oegstgeest oranje?

 4. Goed gedaan! Die meneren zijn gewoon jaloers dat zij niet zo’n luchtig zomerjurkje aankunnen.

 5. Dat gedeelte van je hoofd leeg maken klinkt echt goed. Zou ook eens een wandelingetje in een zomerjurkje moeten gaan maken..

 6. Klinkt goed! Ik zou ook wel eens mijn hoofd leeg willen maken.. Laatste tijd krijg ik er weinig de kans voor.

 7. Anders moet je eens een foto plaatsen van je benen? Wel niet op een witte achtergrond hè.

 8. Wat is dat toch met zomerjurkjes en witte benen? Ik heb daar ook last van…
  Fijn dat je hoofd leeg is.

 9. Haha, ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik vrijwel altijd witte benen zal hebben. Was in een heel ver verleden toch mode, bleek zijn? Dan ben ik over tweehonderd jaar weer hartstikke in. :P

 10. Die benen die doen nooit wat ze moeten doen… zelfs in een korte broek of een jurkje lijkt de zon soms niet door te dringen. Zucht. Nou ja, de wereld moet het er maar mee doen?

 11. Groot gelijk! En iedereen heeft last van het melkflessen-syndroom.
  Liefs, Swaen

 12. Hier word ik nou echt vrolijk van! En ach, who cares about your white legs. Iedereen kent het probleem volgens mij wel en ik heb me er allang bij neergelegd dat ik nooit van die prachtig zongebruinde benen zal krijgen (aangezien ik altijd na een halfuur alweer puffend in de schaduw of binnen ga zitten) :)

 13. Fijn dat je je hoofd even kon leegmaken. :)

 14. :)
  Witte benen zijn óók mooi! (Alleen is het wel fijn als ze niet veel witter zijn dan de rest van je lichaam)

 15. Ik nu eindelijk hardlopen met korte broek!

 16. Mooi citaat daar op de zijkant van dat huis. :)

 17. Mooi geschreven! Echt een zomersfeertje :)

 18. Het echt witte is er vast af nu. Leuk geschreven!

 19. Wat enorm fijn dat je deze blogpost in twee worden kunt samenvatten: “Yay, zon!” ;)

Leave a Reply