Lieve bloggers met Blogspot

Ik moet bekennen dat ik een hekel aan Blogspot heb. Nee, nu niet wegklikken. Het betekent niet dat ik niet van jou hou, ik lees je blog nog steeds. Maar er moet me iets van het hart.

Het is niet omdat je met Blogspot zoooooooooooooooveel minder kan dan met WordPress. Of omdat mensen zeuren dat Blogger zoveel makkelijker is, terwijl WordPress echt, echt niet moeilijk is (ik kan er immers mee omgaan).

Het is niet omdat je met WordPress makkelijker je blog naar een eigen domein kan omzetten.

Het is zelfs niet omdat WordPress gewoon sowieso tachtigduizend keer meer awesome is.

Het is het reageersysteem. Mijn god, wat word ik daar gek van. Je komt op een nieuwe blog. Je denkt: goh, wat een leuke blog. De blog is zelfs dusdanig leuk dat je wil reageren. Je klikt op het reageerknopje. Je klikt op de opties en… Ce n’est pas possible. Je bent namelijk gezegend met een eigen domein (van WordPress!) en er staat geen ‘Naam + url’ bij. Daar kom je uiteraard pas achter als je de reactie al geschreven hebt. Dag leuke blog, bye bye.

Maar stel, stel, dat je nu wel kan reageren. Ja, soms komt het voor. Je hebt een geweldig leuke reactie geschreven, je naam en url ingevuld en… Je moet nog zo’n verdomde captcha invullen.

EN DAT LUKT NOOIT IN ÉÉN KEER.

En tóch houd ik van jullie, blogspotmensjes (oké, van sommigen).

36 gedachtes over “Lieve bloggers met Blogspot”

  1. Jouwe is bij mijn weten de ENIGE bij wie het reageren enigszins te doen is. Als ‘ie nu nog eens gewoon mijn naam en URL onthoudt, is het helemaal fantastisch

 1. Hahaha, ja, wel typisch. Maar je kunt het gewoon aanzetten of een ander reageersysteem erin zetten. Maar ja, da’s wel lastig he ;-). Ik doe ’t altijd maar met m’n Gmail account en dan kunnen mensen via m’n bloggeraccount zo op mijn huidige blog komen. Lekker moeilijk.

 2. Ik kan het hier alleen maar mee eens zijn. Ik heb deze frustratie ook eens van me afgeschreven.
  En toch hè, toch krijg ik het bijna iedere ochtend weer voor elkaar om een ellenlange reactie voor niets in te tikken op mijn telefoon.
  Why blogger, WHY?!

 3. Voor de ipad en iphonegebruiker blijf ik het beide omslachtig vinden. Ook spellingscontrole en herstelmogelijkheden of verwijdering moet technisch verbeteren.
  Ik schrijf het makkelijkst on line spontaan en plaats het…zie dan toch nog typefouten of verbeteringen…ja en dat kan dan weer niet zo eenvoudig of je miet het geheel weer oonieuw doen en dan staat je fout er ook nog steeds…

 4. Drupal ftw :P
  *kuch*het reageersysteem van WP is ook brak, alleen minder erg brak*kuch*
  Dit vind ik eng, ik ben het eigenlijk wel een klein beetje met je eens.

 5. Tegen dat eerste ben ik nog niet aangelopen (maar ja, ik heb dan ook geen eigen domein) maar dat tweede is een ramp. Het ergste vind ik nog, Je klikt op plaatsen en je wordt teruggeleid naar de bovenkant van het blog. ‘Klaar’, denk je dan. Maar nee, je moet naar beneden scollen om de beveiligingscode in te villen.
  Je wil niet weten hoeveel reacties ik al kwijt ben geraakt dankzij de beveiligingscode, een feature die door de blogger zelf wordt aangezet.

 6. Aaah, zo herkenbaar! Nou ja, dan niet denk ik dan maar weer als ik mijn url niet in kan vullen. Captcha gaat wel altijd goed op een of andere manier :D.

 7. hahaha voor blogspot mensjes is het best onmogelijk om op wordpress te reageren, moet ik me weer helemaal inloggen enzo met wordpress account :S vrij rot! ;) (desalniettemin ben ik zo lief om te gaan verhuizen;)

 8. Hahaha, nou, ik wilde geen wordpress omdat het me deed denken aan web-log (en daar had ik redelijk traumatische ervaringen mee). Maar ik hou ook wel van wordpressblogs hoor! :) (Het is heel fijn om hier geen irritante codes in te hoeven typen. Ik zal eens kijken of ik dat uit kan zetten zonder spam te krijgen).

  1. Aaaah nee joh, gekkerd. Ik snap je frustratie met web-log.nl, want die heb ik ook gehad, maar wordpress is er ABSOLUUT niet mee te vergelijken.

  2. Nee, WordPress lijkt niet op weblog, weblog leek op het laatst op WordPress. Omdat Typepad de stekker eruit heeft getrokken op een hoogst ongepast moment. De WordPress-software was het laatste sprankje hoop, maar bleek uiteindelijk de laatste stuiptrekking.

 9. Haha, ook al heb ik blogspot, ben het wel met je eens. Maar ja, mijn blog is er nu eenmaal in die vorm en om over te schakelen ben ik te lui. :P Daarnaast heb ik wel gewoon de mogelijkheid naam+ URL, dus heb één van de handiger blogs met blogspot. :D

 10. Jaaaa zo hatelijk! Ik ben sowieso antiblogger, don’t know why maar ik neem al die blogs op Blogger gelijk veel minder serieus dan op WordPress. Alle grote blogs zowat draaien op WP, dus als je op WP blogt, neem ik je als vanzelf serieus en anders beoordeel ik je waarschijnlijk als ‘een van de velen die een poging waagden’. Maar dat reactiesysteem is inderdaad heel erg irritant, ik heb nu dan een Googleaccount waarmee ik kan reageren en dan kunnen ze via die link alsnog doorklikken naar mijn blog, maar dat is alsnog niet handig! Ik heb altijd zo’n ’thank the universum’ momentje als ik zie dat er Naam/Url bijstaat. Of als ze Intense Database gebruiken, zoals Yak Man (van leisurely sensitive) bijvoorbeeld.

 11. Mee eens! Ik vind trouwens niet dat je heel veel kunt met WordPress, laat staan wat je bij Blogger kunt doen? Of is het bij WordPress pas als je een eigen domein hebt..

 12. Haha, de reden dat ik opnieuw begon met bloggen was omdat ik een beter systeem had gevonden dan Blogspot (waar ik ooit op blogde maar ik vond het dus een rotding). Yayknuffelkusje voor WordPress.

 13. Ik heb hier weinig aan toe te voegen. Reageren is al lastig en als je dan ook nog leest via Bloglovin, dan is mijn geliefde bovenbalk weg en moet ik terug naar de website om daar een nieuw ongelezen blogje aan te klikken. Dat is irritant en dus reageer ik dan maar niet, tenzij ik ECHT wat kwijt wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.