De horror van de duizendzakkenkortebroek

20130713_215009

Inspiratie dankzij Rianne.

Dit is een willekeurige korte broek uit mijn broertjes kast. Op het eerste gezicht denk je misschien: daar is niets mis mee. Maar dat is er dus  wel. Er is heel veel mis mee.

Alle Nederlandse mannen dragen deze broeken. Soms matchen vader en zoon zelfs (geen grapjes, dat heb ik een keer gezien). Op vakantie pik je de Nederlanders er niet uit door pittige kapsels of luidruchtig gezeur (‘WHY YOU NOT TALK ENGLISH?’ Jeetje, ze kenne nie eens Engels praten hiero), maar door die duizendzakkenkortebroek.

Naast dat het er niet uit ziet, later hierover meer, snap ik het ook niet. Mannen nemen nooit tassen mee (sporadisch een rugzak). Ze hebben aan twee broek- en twee kontzakken genoeg (sleutels, portemonnee en klaars is Kees). Maar bij een korte broek hebben ze opeens wel duizend zakken nodig? Whyyyyyy? En dan ook nog op de meest onlogische plaatsen. Want als je iets zwaars in die zakken onderaan je korte broek doet, zakt hij van je kont af!

En het ziet er gewoon niet leuk uit. Allemaal van die rare uitstekels. Het maakt de behaarde mannenbeen er niet bepaald charmanter op.

Daarom eis ik dat de duizendzakkenkortebroek uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnt. Maar wees gerust, mannen: de korte broek zónder al die extra zakken wordt nog wel geaccepteerd.

24 gedachtes over “De horror van de duizendzakkenkortebroek”

 1. Hear hear! Mijn vent loopt er ook in rond en dan stopt hij zijn portemonnee in de onderste zak zodat die helemaal bol staat. Ik probeer hem te vertellen dat die zakken voor de sier zijn en niet om blikjes in te vervoeren, maar dat lijkt niet aan te komen… tsja… dan maak ik er maar misbruik van als ik geen tas mee wil nemen!

 2. Weet je hoe fucking relax die zakken zijn? Alles kan in 1x mee. Portemonnee, sleutels, iPhone, iPod, zonnebril… Net zoals, maar veel handiger dan, die onnoemelijk grote tassen die vrouwen altijd meezeulen :P

 3. Ja! Ik ben het hier helemaal mee eens! Niet in de laatste plaats omdat ik ooit ook zo’n broek had (vraag me niet waarom, dat is een donkere bladzijde uit mijn leven) en die inderdaad afzakte omdat ik opeens spullen in die zakken ging in plaats van een tas!

  Trauma als ik zo’n broek zie dus! En dat is met mooi weer nog best regelmatig, want mijn vriend heeft ze ook. Gruwel!

  Ik bedenk me nu trouwens dat ik die wel heel per ongeluk te heet kan wassen… Of in de droger!

 4. Ook ik heb een dergelijke broek, maar ik stop zelden iets in de onderste zakken. Soms een brillenkoker als ik verwacht van zonnebril (op sterkte) naar normale bril te moeten switchen. Die brillenkoker past niet in mijn normale zakken, en om hem nu de hele dag in je hand te houden, of daar speciaal een tas voor mee te nemen… Om überhaupt als man met een tasje rond te lopen… Nee, dan maar een zeszakkenbroek.

 5. Vrouwen hebben een tas, mannen broeken met extra zakken. Staat allebei niet, maar vrouwen willen dat bij het eerste niet toegeven (als ze het überhaupt zien, waarschijnlijk niet) :P
  “als je iets zwaars in die zakken onderaan je korte broek doet, zakt hij van je kont af!” Uitgeprobeerd?

  1. Een tas staat wel, alsof jij verstand van mode hebt! En nee, niet uitgeprobeerd, maar ik kan wel een beetje nadenken.

   1. Ah, gezien de hoeveelheid gedragen broeken met extra zakken mag ik dan ook terugvallen op het argument dat het in de mode is! :P
    Tegen afzakkende broeken hebben ze riemen uitgevonden. Ik doet het probleem niet zien dan.

 6. Ik had ooit zo’n broek, legergroen met gespjes en klitteband en duizend zakken en ik rockte dat ding keihard. Ik heb hem ooit eens per ongeluk weggegooid. Dat vind ik nog steeds heel erg.

 7. Ik had ook ooit zo’n soort broek. Maar dat was nog erger, het was een afritsbroek! En je had zelfs een speciaal zakje voor je telefoon.
  Overigens deed ik niks in mijn zakken, want ik had natuurlijk gewoon een tas mee.

 8. Oh wat schrijf je leuk. En je hebt duizend maal gelijk. Ik vind het helemaal verschrikkelijk als de betreffende korte broek een eigenlijke zwembroek blijkt te zijn. Heel jammer.

 9. Ugh ja. Mijn ex had veel van die broeken. Van de Jack & Jones enzo.. Vandaar dat het ook een ex is. Want dit kan uiteraard echt niet, helemaal mee eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.