Wat mensen vragen nu ik mijn bachelor heb

1. Dus nu ben je helemaal klaar?/Ga je nog een master doen?
Eh als ik überhaupt een kans wil hebben op een baan (ook al is die maar 0,00001% ofzo als ik bij iets anders dan de McDonald’s wil werken) moet ik wel een master doen ja.

2. Waar ging je scriptie over?
Dat hoofdstuk heb ik afgesloten (oké ik zal er een keer over bloggen).

3. Ben je cum laude afgestudeerd?
Hahahahahaha.

4. En wat houdt algemene cultuurwetenschappen dan in?
Weet ik veel, ik heb nog geen college gehad (als jullie dit lezen wel, dus misschien kan ik hier binnenkort antwoord op geven). Vooralsnog betekent het zes uur in de week college. Muwhaha (oh en veel zelf doen huilerdehuil).

5. Ga je dan in Amsterdam wonen?
Serieus. Denk je dat ik ooit aan een kamer in Amsterdam kom? Dat ik mijn 21 vierkante meter ga verlaten voor een hok van 2 bij 2 voor 400 euro per maand waar ik maar een jaar ga wonen? Kom op, ik heb twee dagen college. En zo ver is het nou ook weer niet (kwartier fietsen, half uur treinen, vijf minuten tram als ik lui ben).

6. Wat kun je daarmee worden dan?/Wat wil je daarmee gaan doen?
Bedrijfsleider bij de McDonald’s.

7. Dan moet je wéér een scriptie gaan schrijven he?
Herinner me er niet aan, tenzij je graag dood wil.

8. Kunnen we dan in Amsterdam afspreken?
Dat kan.

Voor meer vragen kunt u bellen naar de vervelendevragenaanlaurahulplijn: 0800-KAPPEN.

(oké, die laatste vraag is niet erg, maar dat is niet leuk voor het verhaal)

20 gedachtes over “Wat mensen vragen nu ik mijn bachelor heb”

 1. Ik zou voor bedrijfsleider bij de BK gaan. Mc is stom.
  Goed vertel maar, wat ga je komend semester in die twee collegedagen per week leren? :P
  Succes met je scriptie alvast ;)

 2. Wat betreft puntje 1: dat is HEUS niet zo (niet dat ik het levende voorbeeld ben om het tegendeel te bewijzen, maar ik wéét dat het niet zo is. Dus. Ontneem me die hoop niet). Ik heb met mijn ‘alleen bachelor’ nog steeds meer werk dan sommige andere master-afgestudeerden dus ja.

  En verder natuurlijk gefeliciteerd en alles en zo :)

 3. Haha! Stomme vragen hoor. Zijn er ook leuke watvoorstudiedoeje/watvoortoekomsthebje vragen op dit moment te verzinnen? Overigens heb ik weleens gehoord dat bedrijfsleider bij de Mc juist best een leuke baan is. Wat dat betreft zou het nog weleens mee kunnen gaan vallen ;)

 4. Toen ik bij mijn stage kon blijven nadat ik afgestudeerd was deed ik ook echt een sprongetje in de lucht. Niet zozeer vanwege de baan maar ook omdat ik nu eindelijk een antwoord had op al die irritante, telkens terugkomende vragen.

 5. Scriptie schrijven is toch leuk?

  Valt inderdaad reuze mee hoe lang je onderweg bent naar Amsterdam! En dat maar twee keer in de week, op die manier heb ik alsnog dubbel zoveel reistijd als jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.