Dit ga je niet geloven, maar het is echt waar

Ik ga een bekentenis doen en die is eigenlijk heel erg. Oké. Adem in, adem uit. Ik kan dit. Ik heb wel vaker gekke dingen gezegd. Oké, hier komt hij dan:

Ik doe aan hardlopen.

Ja, ik. Laura de sporthater die ging skeeleren, nou vooruit, skeeleren, dat kan nog, maar hardlopen? Ik die blogs over hardlopen verafschuwde (en ongeveer elke blog gaat erover, kun je nagaan), die haar vriendje gek aankijkt als hij weer eens aan hardloopwedstrijden van tien kilometer meedoet, ik die een intense, intense haat had aan de piepjestest, de veldloop en rennen voor de trein. Ja, ik.

Hoe komt dat dan opeens? Nou, ik was al gaan skeeleren met het idee van: een beetje beweging kan een mens geen kwaad. En zeker mij niet, want ik ben eigenlijk een man van zestig die driehonderd kilo weegt ik heb een slechte conditie. Maar het allerbeste wat je kan doen om je conditie te verbeteren (en het makkelijkste, want weinig voor nodig), is hardlopen. Dus ik downloadde de podcast van Evy (ja ja, die ken je vast wel) en ging aan de slag.

Ik vertelde het mijn vriendje, mijn moeder, een paar vriendinnen. Maar jullie, mijn besties, nog niet. Waarom niet? Ik wilde het niet na één les zeggen en dat ik vervolgens misschien wel zou opgeven. Maar nu, na net les 11 te hebben voltooid, durf ik er vooruit te komen. Dan gaan we nu door naar het vragenuurtje.

Is het leuk? Leuk, leuk, nah. Het hardlopen an sich niet, maar wat wel leuk is: heel veel poesjes tegenkomen, sowieso buiten zijn, bij mensen naar binnen kijken, merken dat je conditie verbetert, Oegstgeest ontdekken, meer chocolade kunnen eten.
Heb je wel goede schoenen van 250 euro? Nee, want ik doe het nog maar net, dus daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven.
Heb je wel goede sportkleding of loop je in je relaxbroek? Ja en natuurlijk loop ik niet in mijn relaxbroek, want hardlopen is niet relax.
Ben je al flauwgevallen? Nee.
Wat is het ergste? De pijn/kramp in mijn zij en in mijn kuiten.
Haat je Evy al? Nog niet. Ze is nog steeds erg fier op mij.
Ga je nu de marathon van New York lopen? Hahahahaha.
Je gaat er toch niet elke week over bloggen? Ik was het niet van plan, alleen als ik er iets origineels van kan maken, maar dat is moeilijk met tienduizenden hardloopblogs.
Ik heb het gevoel dat je bent veranderd… Ach, houd je mond joh.

Dus kom maar op met de jebenthypocriet-reacties! (je mag me uiteraard ook gewoon aanmoedigen en complimenteren)

40 Comments to “Dit ga je niet geloven, maar het is echt waar”

 1. Nu moet je met mij en Lisa meerennen.

  Oh en Femke en James natuurlijk ook!

  En dan kan ik m’n Zombierun organiseren! Hurray! Ik zie alleen maar voordelen.

  Maar goed, hypocriet blijft het wel.

 2. Wie ben jij en wat heb je met Laura gedaan?

 3. Heerlijk, die nauwelijks verborgen steek onder water naar de originaliteit van hardloopblogs ;)

 4. Les 11 alweer? Je houdt het langer vol dan ik met Evy o_O. Respect hoor Laura :-)

  • Ik wist niet eens dat jij het deed, Anand! Maar waarom stopte je, omdat het te saai was? Want jij hebt sowieso een betere conditie dan ik door het voetballen.

 5. Go Laura! Goed bezig, ik kan les 1 van Evy niet eens uitlopen (maar ken inmiddels de liedjes zo ong. uit mijn hoofd vanwege mijn vele pogingen om toch maar eens aan het hardlopen te gaan) dus als je les 11 kan ben je vast heel goed ;) Ben je nu ook zo iemand die dan ’s ochtends vroeg gaat en als het regent?

 6. Lekker hypocriet… ;) Heb je zelf toch ook een blogje er over geschreven. Al die hardloopblogs inderdaad… Een pot nat. Maar goed, je zorgt tenminste wel goed voor jezelf door in beweging te blijven :) yay for that!

 7. Kramp in je zij: te laat gegeten. Niet net voordat je gaat sporten eten!
  Kramp in je kuiten: train je kuiten, dan gaat dat weg. Bijvoorbeeld onder de douche gewoon staan en dan op je tenen gaan staan, dan weer normaal staan, en dat een tijdje volhouden totdat je kuiten pijn doen. Je traint je kuiten ook automatisch met hardlopen, maar door er zelf ook wat aan te doen, gaat het nog sneller weg :)

 8. Goed zo! Tja, ik moet ook weer eens beginnen. Het viel mij eigenlijk ook best mee, ik had verwacht dat ik nooit zou gaan hardlopen.

 9. Wel toevallig dat je precies bent gaan hardlopen in de periode dat de chocoladekruidnootjes weer in de winkel liggen… ;) In elk geval leuk, veel plezier en succes!

 10. Ik kan alleen maar zeggen: succes!
  Ik heb het zelf al in tijden niet meer gedaan. Ik ga liever een stukje fietsen ben ik achter gekomen. Nou, het allerliefst ga ik gewoon in bed liggen lezen. Wat ik wel een voordeel van lezen vind, is dat ik het lastig vind om het te combineren met snoepen, dus dat doe ik dan niet.

 11. Ik zeg… GOED BEZIG JIJ!!!

 12. Go go go Laura! Super goed van je! En het wordt leuker hoor, ik zit inmiddels al op les 21 ;) Gewoon blijven volhouden!

 13. Ik dacht even dat je zou gaan vertellen dat je naar een concert van Jan Smit was geweest en het leuk vond.
  Succes met hardlopen!

 14. JEETJEMINA LAURA IK KAN MIJN OGEN NIET GELOVEN!
  Les 11?!?!?!?!?!?! Ik ben bij les 7 en heb het zwaar.

  Trots op je!!!

 15. WOW LAURA! DAT IS SCHRIKKEN! hahaha!
  Maar vet goed! Na les 11 kan je al iets van 5 km toch?

 16. Erg leuk om eindelijk weer ’s iets van de echte Laurens te lezen :P
  Hoe lang ga je dit volhouden?

  • Keine Ahnung :P Zo lang mogelijk, ik wil in ieder geval 5 kilometer aan één stuk door kunnen lopen en dan ook nog een beetje op een niet-slakkentempo.

 17. Goed bezig *geeft schouderklopje*

 18. Hahaha Laura, nu zie ik het helemaal voor me, een zestigjarige vent van 300 kilo op skeelers, stel je voor hahaha :P

 19. Ik vind het altijd zo superknap dat mensen beginnen met hardlopen, ik heb geen idee waar ik zou moeten beginnen. En alleen lijkt me niks aan =S

 20. Ik vind je hartstikke good busy. Misschien ga je het ooit nog echt leuk vinden ook! ;) Succes!

 21. Heel herkenbaar dit, ik ben ook bij aflevering 11 nu! Haha, you go girl (:

 22. Ik ben vooral bang dat je me nu ooit in gaat halen. Ik vind dit niet oké Laura.

 23. Supergoed! Fijn dat je de leukste sport van de wereld hebt ontdekt ;-) Nu nog niet misschien, maar ooit loop je een recordtijd op 5 km en dan krijg je toch een blij gevoel. Succes!

  (Ohja, en ik begon dus ook op slechte schoenen. Leverde me wel een enkelblessure… Je hoeft geen bakken geld uit te geven, maar een goed paar Asics kan geen kwaad… Just sayin’^^)

 24. ik woon eindelijk in de buurt van een goed park en het is zo heerlijk om na een werkdag te gaan rennen. Ik weet zeker dat je met een anders dan anders hardloopblog kan komen.

 25. Hahaha goed bezig hoor. Ik vond die lessen vreselijk, ik heb uiteindelijk een eigen playlist gemaakt met elke minuut 5 seconden stilte, dat werkte voor mij een stuk beter. Maar ja, ik ben al een tijd geleden afgehaakt. Als ik eens 2x per week liep in plaats van 3x per week kon ik letterlijk weer bij 0 nul beginnen. Beetje jammer wel. Gelukkig heb ik afgelopen weekend bewezen dat ik nog wel 25 km kan wandelen.

 26. Heel goed laura en als je de nieuwe en super app van Evy download dan kun je nu met je eigen muziek hardlopen hoor.

Leave a Reply