Laura’s liederenanalyse: I don’t need you, Alain Clark

(terug van lang weggeweest, deze rubriekdinges)

Spotify raadde me dit liedje aan. Spotify had niet meer verkeerd kunnen hebben. Ik bedoel, kijk nou eens naar die tekst. Leuke man hoor, die Alain Clark, maar zo afhankelijk als een kuikentje van zijn moeder.

Het begint nog goed:

Like the sun giving heat to my body
Like the air that I breath
Oké, oké.
Like fun like clean cool water
Ja, is goed joh.
Like the shoes on my feet
Oh, gaan we opeens over op het materialistische?

(…)
I’m not ashamed to admit you’re amazing
Inderdaad, wie zou zich daar nou wel voor schamen, Alain?
I can’t do without you
Eh, dat is dan wel even heel erg overdreven, vooral als je nagaat dat we elkaar nog nooit ontmoet hebben.

I need you
Kom op zeg. Dit gaat te ver.
More than myself, yeah
Oké, dit is bullshit. Hoe kun je mij nou meer nodig hebben dan jezelf? Ik weet wel dat ik heel erg geweldig enzo ben, maar toch. Je kan niet zonder jezelf, want dan zou je niet bestaan. Besef je dat wel, Alain?
I need you
More than you’ll ever know
Dit is erg verontrustend.

(…)
Your love is a fight of importance
‘Cause it keeps me alive
Echt, what the fuck. Kun je je nóg afhankelijker opstellen van iemand anders? Ik ben toch niet je alles, Alain. Toch? TOCH?!

I need you baby (I need you)
You know I do (I need you)
Ja, inmiddels wel, aangezien je het zo’n tachtigduizend keer* hebt gezegd.

Ja, die Alain Clark lijkt een stoere man, maar dat is hij alles behalve. Ik heb eerder al geschreven over dat iemand niet je alles kan zijn, omdat je dan zonder die persoon niets bent en jeetje, Alain doet ALLES fout! Zucht. Nou, laten we het voortaan maar bij kijken houden in plaats van naar (de teksten van) zijn liedjes te luisteren.

*Oké, niet tachtigduizend, maar wel zesendertig keer. Zesendertig keer teveel.

12 Comments to “Laura’s liederenanalyse: I don’t need you, Alain Clark”

  1. En toch blèr ik al zijn liedjes mee. Sorry, Laura.

  2. Hahaha nice :D Vermoeiend geslijm trouwens, blergh.

  3. Hahaha dat je het ook echt geteld hebt ;)

  4. Leuk dat deze rubriek weer terug is! :)

  5. Ik moet eerlijk zeggen dat dit de eerste keer was dat ik expres een liedje van Alain Clark heb geluisterd (verder alleen op de radio). En ik ben het wel met je eens, ik hou niet zo van dit kleffe gedoe.

  6. Ik moet heel eerlijk zijn, ik weet dit keer niets te verzinnen wat nog erger is..
    Met een big smile gelezen. Kon ik wel even gebruiken, zo’n smile.

  7. Ik heb Alain Clark ook helemaal niet nodig. Ook raadde Spotify me laatst Maailie Saairus aan. Volgens mij hebben ze ’t daar niet helemaal begrepen…

Leave a Reply