Uitgaan in de winter

Wanneer jij dit leest, bevind ik me waarschijnlijk tussen de hossende mensen in Utrecht samen met Nicole en Manon (of uitgeput in bed als je dit ’s ochtends leest).
Wij gaan namelijk uit of zoals de ‘ik ben lekker gek’-meisjes zouden zeggen: drankjes doen en dansjes dansen met mijn dinnetjes!!! <3 <3 <3
Uitgaan is leuk (‘OMG, volgens mij keek hij wéér naar je!’ ‘Wat een creep.’ ‘Hoeveelste wijn is dit ook alweer?’ ‘Ik had geen hakken aan moeten doen.’), maar uitgaan in de winter is wel een challenge hoor.

Buiten vriest het zo’n twintig graden. Je gaat al bijna dood als je naar buiten kijkt, laat staan als je je daar vrijwillig (en ook onvrijwillig trouwens) op glad ijs zou begeven. Maar goed, de afspraak is gemaakt. Op je hoogste hakken en in je dunste panty glibber je over straat.
‘Ik heb het zoooooo koud!’ gil je om de minuut.
‘Mijn voeten doen pijn,’ klaagt je dinnie.
Je gaat het nooit meer warm krijgen.
Maar dan kom je in de club. Het is bloedjeheet. Het zweet gutst door de zaal heen als een soort schuimparty, maar dan onbedoeld. Verdomme, je had ook geen panty aan moeten doen. Binnen tien minuten zijn je kleren, je hebt er twee uur over gedaan om dit setje uit te kiezen, helemaal doorweekt. En je hebt nog steeds pijn in je voeten.

Een paar uur later staan jullie weer buiten. Je benen vriezen vast aan je panty. Verdomme, had je maar een broek aangedaan met daaronder een thermolegging. Naast je gilt je dinnetje: ‘Ik heb zo’n pijn in mijn voeten!’

Gelukkig heeft de winter ons dit jaar overgeslagen. We will survive.

20 Comments to “Uitgaan in de winter”

 1. hahaha ik had ‘vroeger’ (oftewel: toen ik nog thuis woonde en twintig minuten naar de stad moest fietsen) een echte ‘uitgaansjas’. Lees wel: ik was pas negentien toen ik voor het eerst ging stappen :p Maar die was zoooo lekker warm, zelfs met slechts een hemdje/bikini/shirtje eronder. Mis ‘m nu nog regelmatig nadat hij een keer gejat was en ik in een hemdje naar huis moest fietsen.

 2. Oh God. Dit doet me denken aan die ene keer dat ik met een vriendinnetje in Utrecht uitging. Wat een avond. Hier komt een samenvatting.

  Het was ongeveer vijf graden onder nul met gratis een belachelijk harde en koude en snijdende wind erbij. Ik had een spijkerbroek aan met daarop mijn favoriete blouse (want het zou zo warm zijn in de kroeg) en All Stars, want daar kon ik lekker makkelijk op dansen.

  Nou goed, we begonnen om 21:00 ofzo met een cocktail bij Broers. Daar hebben we ongeveer een uur doorgebracht. De uren (meervoud, ja) erna brachten we buiten door. Eerst in de rij bij de Havana. Moet je blijkbaar 21 voor zijn. Negentien is geen 21. Op dat punt hadden we allebei al geen gevoel meer in handen en voeten (want ik had natuurlijk geen handschoenen bij me dankzij een zakloze jas).

  Daarna gingen we wel wat kroegjes in en dronken wat, maar telkens kort, want het was er niet leuk. En eigenlijk liepen we ook meer buiten te tobben waar we nou naar binnen mochten en wilden. Uiteindelijk was het op een gegeven moment rond half drie en nam zij de laatste bus naar huis. Die van mij ging om half vier. Die van mij kwam te laat. Er stonden figuren met wat te veel alcohol op (wat later dus lekker op straat lag aaargh). De bus kwam om vier uur en ze hadden geen kaartjes meer voor Amersfoort dus moest ik een goedkopere nemen (vervelend joh!). Er zat iemand naast me die me minstens vier keer aanbood dat ik bij hem kon blijven slapen (ik kende heel die gast niet en had net mijn vriend, die net thuis was, aan de lijn).

  Afijn, we kwamen uiteindelijk om kwart voor vijf een keer in Amersfoort op het station aan, waar ik mijn fiets uit de bewaakte stalling zou plukken en “snel” naar huis rijden, want ik kon op dat punt niet meer bevestigen dat ik nog ledematen had.

  Was de fietsenstalling natuurlijk nog dicht. NOOIT bij stilgestaan. Mocht ik naar huis gaan lopen.

  En toen nog het ergste: eindelijk thuis, verkleumd en wel, kreeg ik de tandpasta niet open, en ik kan dus niet slapen zonder eerst mijn tanden te poetsen enzo.

  (Maar misschien moeten we het vooral zielig vinden voor mijn vriend, die ik voor de tweede keer wakker moest maken om niets :-P).

  Oja, ik was ook een keer hier in de stad stappen en toen we naar huis gingen bleek het heel erg gesneeuwd te hebben en kwamen er van die grote vlokken uit de hemel! Ik denk dat de hele buurt gehoord heeft hoe leuk ik het vond want we hebben een sneeuwballen gevecht gehouden en ik gilde heel hard.

 3. Geweldig! Haha
  Dit doet mij gelijk aan carnaval denken, dat is de enige nacht dat ik vrijwillig buiten sta te blauwbekken van de kou ;-)

 4. Carnaval!!! Dat denk ik al lezend van dit stukje!

 5. Jij hebt ook allemaal blogvriendinnetjes hè haha! Alleen jammer dat die ene beschermd is. Ik snap je probleem maar hoop dat het vannacht meegevallen is en je een leuke avond hebt gehad!

 6. Ik heb zo’n “hekel” aan: lekker drankjes doen in de stad. Klinkt alsof er een peuter aan het woord is.
  Verder ga ik eigenlijk in de winter niet uit. Veel te koud!

 7. Gelukkig geen last van. Lang leve een broek :D

 8. Ik zat mij net af te vragen waar die vorst vandaan kwam… Maar die was er dus niet.. Pfff.

  Mag ik hier even zeggen dat mijn voeten pijn doen .. :-/

 9. Haha, heel erg herkenbaar! Gelukkig valt het deze winter (mag ik het wel winter noemen?) mee met de kou! :)

 10. Hooo! Het kan nog heur. Minstens tot april! ;)

 11. Haha, erg leuk geschreven

 12. Omg ja, dit is zo irritant. Zoveel stress en gedoe! Gelukkig zit ik op zaterdagavond lekker blogs te lezen. Onder een deken.

 13. Prachtverhaal!
  Met deze verlengde herfst heb je alleen een paraplu om te vergeten nodig.
  Slaap goed uit en maak maar plannen voor volgende week/

  Vrolijke weekendgroet,

 14. Ooo, ik ken het, vreselijk haha. Ik vind het best gezellig om te stappen, maar dan toch liever in de zomer ;). Of zoals ik afgelopen zomer in Boedapest deed, daar was het ’s nachts toch nog rond de twintig graden. Daar kwam geen jas of iets bij kijken. Ideaal!

 15. Haha grappig geschreven! :-)
  Toevallig had ik afgelopen nacht zo’n avondje (nacht) uit. Inclusief panty. Zonder hoge hakken.
  Lange leve de lente in aantocht!

 16. Haha, daarom ook dat ik vooral in de zomer uitga. :P In de winter te vaak gedoe met kou, jassen en noem maar op.

 17. Dus degene die heeft besloten dat carnaval in de winter moest zijn, is een idioot (en waarschijnlijk mannelijk..)

Leave a Reply