Laura’s liefdesletteren: het asfalt

hartjeopmijnhandomdathetkan

Ik wil vaker fictie schrijven en daarom heb ik dit onderdeel in het leven geroepen. Verhaaltjes over – je raadt het al – liefde. Omdat liefde fijn is. En stom. En raar. En bijzonder. Allemaal tegelijk.

***

Het asfalt is zo heet dat ik de warmte door mijn slippers kan voelen. Maar ondanks de hitte heb ik kippenvel op mijn armen.

Nog maar een paar minuten geleden had ik geschreeuwd, toen de verbijstering en eerste schok over waren. Het besef sloeg bij me in als onweer en ik greep hem bij zijn arm. De arm die gisteren nog om me heen lag. Hij rukte zich los, wendde zijn ogen van me af, terwijl hij zei: ‘Het spijt me.’
Het klonk niet erg gemeend.
‘Ga je echt weg?’
Ik kon het trillen van mijn stem niet onderdrukken. Hij knikte, meer niet. Ik schudde met mijn hoofd, heen en weer, zachtjes, maar steeds harder.
‘Nee, nee, NEE. Je kan me hier toch niet zomaar achterlaten?’
Hij haalde zijn schouders op.
‘Dan kun je even bijkomen.’
De tranen prikten zo hard in mijn ogen dat de woede geen kans had. Hij keek nog één keer om, ‘Dag.’ en liep weg. De wieltjes van zijn koffer verstoorden de stilte en ik keek hoe zijn schaduw steeds kleiner werd.

16 gedachtes over “Laura’s liefdesletteren: het asfalt”

  1. Ik vind het echt geweldig hoe je mij in die paar regels helemaal pakt en meeneemt in het verhaal. Altijd weer zo’n moment van verwarring na het lezen,. Ik vind het een talent :)

  2. Met die eerste zin heb je de situatie gelijk geschetst en neergezet, knap! Wat ik me trouwens wel heel erg afvraag bij dit soort héél korte stukjes: hoelang doe je er nou over om dit te schrijven? Vloeit dat binnen een kwartier uit je handen of denk je tien keer na over elke zin en herschrijf je alles?

    1. Dankje! Het begint met een idee (in dit geval de eerste zin), dan weet ik nog niks. Ik ga naar wordpress, begin typen en en het is eruit binnen een kwartier!

    1. Oh wat lief, dankjewel :D Ik blog om de dag, maar ik heb in het verleden wel dagelijks geblogd. Misschien ga ik dat vanaf september (dan loop ik geen stage meer) weer doen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.