Blog op Facebook: yes or no?

Een echte, heuse, zichzelf serieus nemende blogger heeft Twitter, Linkedin en… een eigen Facebookpagina. Ik ben dus geen echte, heuse, zichzelf serieus nemende blogger, want ik heb geen eigen Facebookpagina. Ja, wel een privé-Facebook waar ik losga met mijn blogpromotie (elke keer als er een blog online komt, verschijnt hij ook automatisch op Facebook), maar zo eentje met leuke, extra dingetjes zoals ikweetnietwatiknuweermoetbloggenof een foto van mijn huidige blogoutfit (een paars jurkje en een groen vest van mijn vriend)? Nee, dat niet.

Ooit was ik er fel op tegen, zo’n speciale Facebookpagina voor je blog. Wie dacht je wel niet dat je was. Je kunt het toch gewoon op je eigen Facebook plaatsen? Is Twitter niet genoeg? En waarom zou je het doen als er Bloglovin’ bestaat?

Maar meningen veranderen en zo ook de mijne of nou ja, hij is wankel geworden. Want ik weet het niet meer zo goed. Misschien is het toch wel handig en goed voor mijn creativiteit. Maar ja, ik blijf wel alsnog mijn blogs delen op mijn persoonlijke Facebook, want dat wil ik gewoon. Punt. Maar is dat dan niet dubbelop? Of moet ik gewoon niet een speciale de immer famous lauradenkt-Facebookpagina aanmaken?

Ik weet niet het niet meer. Dus verlicht me met jullie wijze woorden, pleasie!

14 gedachtes over “Blog op Facebook: yes or no?”

 1. Ik vond dat dus ook heel lastig. Ik heb dus inderdaad Bloglovin, maar ook Twitter en alles dat op Twitter verschijnt, komt ook op mijn persoonlijke Facebook terecht. Er waren echter ook wat mensen die geen Bloglovin of Twitter hadden en met wie ik geen vrienden was op Facebook (alleen vrienden kunnen mijn posts zien), dus daarom heb ik besloten om toch een losse pagina aan te maken voor Schrijfmeisje. Maar goed, ik doe er eigenlijk niet heel veel mee behalve nieuwe blogs promoten. Vragen of ik dit-of-dat moet doen of bijvoorbeeld iets mededelen voelt gewoon een beetje gek, dat past niet bij mij. Het is puur dus een promotiekanaal voor mensen die mij niet op een andere plek willen volgen of de die-hard fans die het niet erg vinden om meerdere updates te zien.

  Daarbij is Facebook echt een mysterie hoor, want hij selecteert dus content die mensen wel of niet zouden willen zien en dus wat wel of niet verschijnt in hun feed. Gevolg is dat bijna niemand mijn Schrijfmeisje-updates nog ziet nu ik even weinig blog. Voor mijn gevoel genereer ik ook relatief weinig (extra) bezoekers via de losse Facebookpagina.

 2. Ik heb tijden getwijfeld naar ben op een gegeven moment toch overstag gegaan. Wat stiekem heeft niet iedereen bloglovin’ en stiekem wil je ook andere mensen dan je vrienden op de hoogte houden van je geweldig nieuwe blogs. Wel leuk om actief op Facebook te zijn. Het handige is dat je posts kunt inplannen en afstemmen op het moment wanneer je fans online zijn. Als dat geen perspectief biedt weet ik het ook niet meer ;-)

 3. Ik heb er zelf geen, maar ik volg er wel een paar van anderen en ik vind het eigenlijk ook wel leuk. Vooral omdat je er ook andere dingen op kwijt kunt, die niet echt een hele blog waard zijn maar toch leuk zijn om te delen.

 4. Ik zou het wel leuk vinden, als jij het doet dan, want ik heb nog niet zo’n veelgevolgde blog dat het de moeite waard is :p. Bij mij verschijnt alles automatisch op Facebook. Ook volgen veel mensen mijn blog via email of bloglovin, Ik zie het nut dus (nog) niet. Maar doe jij het maar wel! ;)

 5. Ik zat in een iets andere situatie, want ik deel mijn blogs niet op mijn persoonlijke fb. Ik heb dus wel een pagina gemaakt van De Pagina Omslaan, maar ik merk wel echt dat zoiets langzaam moet groeien. Ik vind het toch net iets professioneler. Ik haal er niet mn meeste bezoekers uit, maar het hoort er toch wel bij.

 6. Ik vind het juist wel handig om een aparte pagina te hebben waar ik de blogjes op kan spammen. Als ik het op mijn persoonlijke FB pagina zou doen dan krijgen allemaal mensen dat te zien die daar misschien totaal niet op zitten te wachten, op een aparte pagina zien alleen mensen die het ook willen zien. Dus als je het op die manier bekijkt is het juist een stuk minder narcistisch!

 7. Ik heb er wel een. En ja, wat zal ik zeggen: zonder zou ik het ook geen ramp hebben gevonden, het is wel handig ordenen. Anderen (die geen Bloglovin oid hebben) kunnen zien welke blogs je geschreven hebt, je kunt dingen aankondigen en mensen hoeven niet in je timeline te scrollen tot ze je laatste blog hebben gevonden.

 8. O ja je kunt het rustig doen! Maar hé, ik ben ook pas sinds deze maand (of eind vorige maand?) op Twitter, hoor! En ik wil toch wel op zoveel mogelijk sociale media m’n blog promoten. =3

 9. Ik heb het niet. Ik wil FB nog een stukje prive houden :) Ben wel lid van de bloggersgroep en heb bloggers in mijn lijst, maar niet iedereen hoeft van mijn blog te weten :) Ik volg dan ook geen bloggers via FB-pagina’s

 10. Ik heb er wel eentje, maar die is eigenlijk bedoeld voor mensen die mijn blog willen volgen en geen bloglovin hebben. Ik post er dan ook weinig anders op dan linkjes naar mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.