Bah, deze blogpost plakt van het kleffe gedoe en de volwassenheid

IMG_0023

Je bent verliefd en je wilt wat. Eerst zag ik mijn vriend een paar dagen in de week, totdat mijn huisgenootje twee weken op vakantie ging.
‘Kom je dan bij mij?’ vroeg ik aan hem. Gewoon, om te kijken hoe dat ging. Bovendien had ik er totaal geen bezwaar tegen om elke dag naast een leuke jongen wakker te worden.
Nou, dat wilde hij wel. En toen mijn huisgenootje weer terug was van vakantie, baalden we flink. Het bleek nóg leuker dan verwacht. Shit.

En dan ben je opeens op zo’n punt beland dat je elkaar bijna elke dag ziet. Mijn huisgenootje moet er onderhand wel gek van zijn geworden (maar heb nog geen klachten gehoord), want mijn vriend is tegenwoordig onderdeel van het meubilair. We zijn net een getrouwd stel. Als ik thuis kom van stage staat hij te koken (zoals het hoort) en elke ochtend krijg ik natuurlijk een afscheidszoen.

Echt vies, dat kleffe gedoe. En het gaat nog kleffer worden, want jawel, kleine Laura wordt groot: we gaan samenwonen. Weet je wel, in een huis en dat je dan ruzie maakt over de was (‘Hoe kun je die wasmand nou NIET zien? Ben je blind ofzo? Dikke drol.’) en elke dag samen naar Lingo kijkt en een gezamenlijke rekening hebt. Of in ons geval: de hele dag met de kat spelen, nooit de was doen en schelden op Doctor Who (‘Wat een kutserie.’).

Maar voor zoiets heb je dus wel eerst een huis nodig. En dat hebben wij niet. Gelukkig heb ik de allerliefste lezers van de hele wereld en daarbuiten die mij wel willen helpen. Dus, jongens en meisjes: zie je een tweekamer-appartement (tegen groter heb ik ook geen bezwaar) van maximaal 750 euro inclusief in Leiden/Oegstgeest/Voorschoten? Let me know! Ik zal je voor eeuwig dankbaar zijn. Daarnaast zijn alle andere tips op het gebied van samenwonen ook welkom, zoals: hoe voorkomen we dat we toch ooit samen naar Lingo gaan kijken en het zelfs leuk vinden?

Alvast hartelijk bedankt, ntb, hvj, wjnmk.

38 gedachtes over “Bah, deze blogpost plakt van het kleffe gedoe en de volwassenheid”

 1. Ik zal voor je kijken of er appartementen zijn, aangezien ik ook uit die buurt komt ;-)

  Leuk hoor, samenwonen. En een hele leuke maar grote stap!..
  En uhhhh op je laatste vraag. Koop geen tv :P

 2. Met een woning kan ik je niet helpen.
  Ik heb wel een tip om Lingo te vermijden: Zorg dat je pas na 8 uur op de bank neer kunt ploffen. Ga rennen, skeeleren,whateffer, maar zorg dat je pas om 8 uur op de bank kunt gaan zitten…

 3. Gefeliciteerd Laura! We zitten in hetzelfde parket ;) Ik ga ook samenwonen, maar niet in een appartement, maar in de kamer die is vrijgekomen in het huis van mijn vriendje. In het huis woont verder niemand, wat erop neerkomt dat we allebei 1 kamer huren (ofwel: eentje als woonkamer en eentje als slaapkamer) terwijl we ook gewoon de keuken en woonkamer en badkamer en alles tot onze beschikking hebben. Komt neer op een heel huis voor 555 euro p/m inclusief; misschien ook een idee?

  1. Oh dat is nice! Ik denk wel dat dat echt een kwestie van puur geluk is, hier in Leiden is veel hospiteren en dan anders loting :(

 4. “Als ik thuis kom van stage staat hij te koken (zoals het hoort)”
  :’)
  Ik zou als ik jou was maar ook snel gaan samenwonen! Ik kan je niet aan een huis helpen helaas, maar je wel veel geluk toewensen (hoewel je wel begrijpt dat het nu echt nooit meer iets tussen ons wordt he)

 5. Hahaha, yolo! Wat fijn dat jullie gaan samenwonen! Helaas heb ik geen idee hoe het in de buurt van Leiden allemaal zit. Dat moet ik dus maar aan anderen overlaten. By the way, ik ben nogal gemindfucked door de foto die je hierboven hebt gepleurd. Ik dacht dat deze post over totaaaal wat anders zou gaan. xD

 6. Oehlala wat leukkk! Samenwonen is in het begin echt stom (ja echt) maar na een paar maanden is het LEUK. Ook zonder Lingo. En met ruzie over de afwas.
  Ik ben niet zo thuis in het westen van NL wat betreft woningen enzovoort dus daar kan ik je helaas niet aan helpen, maar mocht ik toch per ongeluk iets opvangen dan geef ik uiteraard een gil!
  Succes met de zoektocht!

   1. Nou, in ons geval was het zo dat mijn vriend al acht jaar op zichzelf heeft gewoond en ik dik drie jaar en we hadden beide best wel “ons eigen ding” ontwikkeld en dat botste wel eens! En daarbij is hij supersupersupernetjes en ik ehh iets minder. En hij ziet geen stof (zo irritant) en ik wel.
    Nouja dat soort dingetjes leverden nog wel eens discussietjes op! :-) Maar gelukkig hebben we inmiddels helemaal onze draai gevonden en willen we niets liever dan voor altijd samenwonen. Hoera!

    1. Haha oké, dat lijkt me inderdaad wel lastig in het begin ja. Dat zal bij mij wel anders zijn, mijn vriend woont zowat parttime bij mij en heeft nog niet op zichzelf gewoond. En we zijn allebei niet zo netjes…

 7. Laura, wat ontzettend leuk! Ik hoop echt dat jullie snel wat vinden! Een vriendin van me woont in Leiden, dus ik zal wel eens vragen of ze toevallig iets weet.

  Echt leuk! :)

 8. Wat een leuk voornemen! Gefelciiteerd. Ik kom uit het oosten van het land, dus ik kan je niet wijzen op een leuk huisje in jouw regio.

 9. Haha super leuk stukje! Ik heb helaas geen tips want ik ben ook nog een groentje op het gebied van samenwonen. Maar erg leuk dat jullie plannen hebben om samen te gaan wonen! Succes met jullie zoektocht naar een huisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.