Ternauwernood overleefd

Ik kom uit een voetbalgezin. Als je niet van Feyenoord houdt, kom je er niet in en tijdens het eten gaat het alleen maar over doelpunten, assists en jongetjes die Jordy heten (want ze heten allemaal Jordy op de voetbal).

Jullie snappen wel waarom ik uit huis ben gegaan.

Vroeger werd ik door mijn vader meegesleurd naar de Kuip. Ik vond de wandeling er naar toe en de liedjes (‘Hand in hand, de kameraden!’) nog wel leuk, maar het voetbal? Laten we het erop houden dat sport nooit mijn ding is geweest (‘Maar je hebt toch start to run met Evy gedaan? En skeeleren?’ ‘Houd je mond joh.’).

Toch heb ik, ergens diep verstopt, die voetbalgenen in me. Ze komen ééns in de vier jaar naar voren en dan komen ze ook als een gek. Zo zou ik uit eten gaan met vriendinnen tijdens de wedstrijd Nederland – Australië, maar eiste ik dat we in plaats daarvan bij mij thuis voetbal zouden kijken. De vraagtekens op de gezichten van mijn studiegenootjes konden nauwelijks groter zijn, maar ze accepteerden het en toegegeven: het was eigenlijk hartstikke gezellig.

Ik heb zelfs wedstrijden van andere landen gezien, kun je je voorstellen wat voor transformatie ik heb ondergaan.

Zaterdag, oh god, toen ben ik dus bijna doodgegaan. Ik hield het niet meer bij de penalty’s. Ik klampte me vast aan mijn vriendje als Rose aan haar plank in de film Titanic. De longen uit mijn lijf gilde ik, eerst van angst en daarna van geluk.

Jullie hoeven je echter geen zorgen te maken. Ik beloof jullie: na 13 juli is ook deze gekte weer voorbij.

10 gedachtes over “Ternauwernood overleefd”

  1. Het kan niet snel genoeg 13 juli zijn. En om heel eerlijk te zijn: Dit blog heeft je min-punten opgeleverd.

    Nou ja, nobody’s perfect zullen we maar zeggen.. Ik zoek even wat lijm om het voetstuk te repareren wat aan diggelen viel tijdens het lezen van dit blog.

  2. Als je zelfs wedstrijden van andere landen begint te kijken is het wel echt erg. Al is het best logisch als je weet dat je eigen land ertegen moet spelen, dan weet je tenminste een beetje wat je kunt verwachten van de tegenpartij!
    Ik keek zaterdagavond bij een vriendin (met haar ouders, broertje en nog wat vriendinnen) en dus keek ik de wedstrijd voor het eerst echt. Man man man ik kneep ‘m ook bijna hoor, haha.

  3. Haha, wat leuk om te lezen. Ik ben normaal ook niet bepaald te porren voor iets wat met voetbal te maken heeft, maar tijdens het WK opeens bloedfanatiek.

  4. Oh ben je er zo één :D
    Ik volg voetbal ook alleen met het EK en WK, maar zou alles willen zien. Dat doe ik niet want ik vind zoveel sporten leuk, als ik die allemaal op de voet zou volgen dan had ik er een dagtaak aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.