Spooky

spooky

Een voordeel van wonen in Voorschoten ten opzichte van wonen in Oegstgeest is dat er een station in de buurt is. Ik fiets vijf minuten, langs een paar katten, bushaltes en dan ben ik er. Overdag is het gewoon een random tussenstation waar alleen de sprinter stopt. Maar ’s nachts, nou, dan wil je er niet komen.

Je zit nu natuurlijk te denken aan hangjongeren, drugsdealerij, moordpartijen. Op de kat na, die zo af en toe een vlieg achterna gaat, is het echter niets van dat alles. Het is erger.

Er staat namelijk iets bij dat station dat ze ‘kunst’ noemen. Het is het hoofd van een niet zo knappe vrouw. Dat is overdag al niet zo prettig, maar ach, je bent gefocust op je trein en er is veel meer te zien (de kat die een vlieg aan het vangen is). Maar ’s nachts. Oh mijn god.

Na terugkomst van een verjaardag op de Grote Markt van Den Haag, waar ik onder andere een tuinkabouter met een rode muts heb gegeven aan de jarige (wat een referentie naar mezelf is), gingen Jeroen en ik weer terug naar Voorschoten (niet terug naar Oegstgeest). En daar was die kop.

Het was angstaanjagend. Je wil het liefst zo snel mogelijk naar huis fietsen, maar dan via een andere route zodat die levenloze ogen niet naar je staren.

Ik heb maar één vraag: waarom, Voorschoten, waarom?

14 Comments to “Spooky”

 1. Ze ziet eruit of ze een ongelukje heeft gehad.

  Het is bedoeld als een visitekaartje:
  http://www.voorschoten.nl/nieuws/2011/10/21/kunstwerk_sybille_ingewijd_in_voorschoten

  Leuk visitekaartje dan ;)

 2. Wat ontzettend lelijk. Volgens mij hebben die ambtenaren een weddenschap gehouden en is deze gekozen na een avond flink zuipen.

 3. Hahaha! Ik moest echt tien keer kijken wilde ik er een vrouw uithalen. Het is dus niet alleen een vrouwenhoofd, het is een ontiegelijk lélijk vrouwenhoofd.

 4. Ziet er inderdaad freaky uit!

 5. Wauw…. het is dat jij zei dat het een vrouwenhoofd moet zijn, want ik zat maar dom naar dat ding te staren zonder dat ik het zag. Als visitekaartje hadden ze dus beter gewoon een bord kunnen plaatsen met “Welkom”.

 6. Het lijkt net alsof er een boom op haar hoofd groeide en dat ze die hebben weggehakt. Kunst is af en toe….vrij apartig.

 7. Het is de kunstenaar toch maar mooi gelukt dit werk te verkopen. Dat is ook kunst!

 8. Haha. Hoe kan iemand dit in godsnaam serieus neerzetten. Zelfs overdag is dit doodeng. Volgens mij is dit een grap :’)

 9. Oeh, ik hoop dat ik kan slapen vannacht (a). Haha. Echt angstaanjagend. Gelukkig zijn er katten die vliegen achternazitten.

 10. Ik zou voor dat ding bijna in Voorschoten gaan wonen. Bijna.

Leave a Reply