De beste verslaving die er is

wauwie
Doe mij deze boekenkast maar (is bij mijn oude stage).

Je weet dat je boekverslaafd bent als je:

– Niet meer weet waar je al die boeken moet laten (maar no way dat je ze weg doet!).
– Je salaris eerst besteedt aan boeken en dan pas aan je huur.
– To read-list meer pagina’s beslaat dan de Bijbel.
– Vroeger op verjaardag niet sociaal deed, maar alleen aan het lezen was (kan ik nu helaas niet meer doen, wordt niet geaccepteerd).
– Al lopend leest, want je MOET weten hoe het hoofdstuk afloopt.
– Een boekenkast wil zoals in Belle en het Beest.
– Geen dag zonder lezen kan, al is het maar de achterkant van de shampoofles.
– Iedereen om je advies vraagt.
– Altijd aan het maximale aantal boeken dat je kunt lenen zit bij de bibliotheek.
– Meer dan één boek per week leest.
– Literatuurwetenschap hebt gestudeerd.

17 gedachtes over “De beste verslaving die er is”

 1. Mijn boekenkast is veel te klein. Dus liggen er op de boeken die er in staan nog boeken waardoor de planken doorhangen. Ook liggen er boeken op de tv (nog zo’n dikke oude) en mijn bureau. Als ik over een tijdje verhuis neem ik zeker een grotere boekenkast zodat ze allemaal een mooi plekje kunnen krijgen, want ik wil m’n boeken liever niet achter een deurtje verstoppen of in een bak onder m’n bed leggen.

 2. Haha ja mooi!
  Als ik ga verhuizen, dan moet ik zéker ook even langs mijn ouders om mijn boekenverzameling van daar te verslepen! Elke keer dat ik er ben, denk ik: als ik nou steeds één boekje meeneem, dat moet toch wel kunnen? En dan denk ik weer aan de stapel op mijn kast die richting plafond gaat. Geduld is een schone zaak, met daarna nog meer boeken:)

 3. Ja, agree! Ik wil ook zo’n boekenkast als in Belle en het Beest. Mijn boeken liggen nu op stapels naast de boekenkasten, omdat ze er niet meer in passen… Als ik boekenkasten zou kopen zit ik denk ik aan 5 of 6 van die grote billys van Ikea ;-). En op verjaardagen lezen, wow, dat roept jeugdsentiment op! Als je dan een boek cadeau had gekregen en je je meteen terug kon trekken om te beginnen met lezen haha!

 4. Jaaa! Als je dan toch verslaafd moet zijn ;-)

  Mag ik er nog twee aan toevoegen:

  * als je in het buitenland standaard in iedere boekwinkel gaat neuzen die je tegenkomt, ook al kun je de boeken helemaal niet lezen want je spreekt de taal niet
  * als je allemaal nerdy boekaccessoires koopt, zoals een boekenkalender, magneten met spreuken uit boeken, mooi vormgegeven boekenleggers

  <3 je blog!

 5. Herkenbaar! Ik doe wel vaak boeken weg (met pijn in mijn hart) omdat ik a. een iniemini prophuisje heb en bij mijn ouders nog een boekenkast en verschillende kratten vol boeken heb staan b. omdat ik anders geen geld heb voor nieuwe boeken…

 6. Hm, alleen de ‘literatuurwetenschappen gestudeerd hebben’ kan ik helaas niet afvinken, hoewel ik best zou willen tegen de tijd dat ik geld heb om het collegegeld te betalen ;-) want stufi krijg ik niet meer.

  Oh, en de eerst boeken dan huur heb ik wel gehad, maar niet meer. Ik moet soms net doen of ik volwassen ben en zo. Zelfde geldt voor lezen; vroeger als we naar m’n opa en oma gingen wist ik altijd zo hun boekenkast te vinden. Vond vooral m’n opa erg mooi, die is net zo’n leesfanaat als ik xD. Toen hij zijn boekenkast op ging ruimen – door zijn parkinson leest hij liever op zijn ereader, dat houdt makkelijker vast – kreeg ik dan ook bijna alle Engelstalige boeken die hij had staan. Bijna, mijn broertje kreeg er ook een paar die hij meer zou kunnen waarderen.

  Nog een teken dat je leesverslaafd bent trouwens, wat m’n opa en moeder voor elkaar kregen: belangrijkste bagage op vakantie was een kist boeken, en m’n oma mocht verzinnen wat er verder nog in de auto paste aan kleding xD

 7. Ik hou van lezen, maar waar haal ik de tijd vandaan om te lezen. Al heb ik het voordeel dat ik boeken luister en dan vaak tegelijk nog andere dingen kan doen (huishoudelijke klusjes, alleen stofzuigen gaat niet, dat ding maakt zo’n herrie!)
  En dat van de to-read-list herken ik ook wel. Ik heb nog heel veel boeken om te lezen maar moet er nog aan beginnen.

  1. Daar was mijn stage helaas te kort voor, maar ik heb wel een groot deel van die boeken in de kast gezet (op een hoge ladder)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.