Ik ben vóór het voordragen

Dinsdag was ik bij Achievers Night. Dat is een avond (nee, dat meen je niet) georganiseerd door uitgeverij Lebowski (onderdeel van Dutch Media Books waar ik stage heb gelopen) en het label Top Notch. Gedichten werden voorgedragen, verhalen voorgelezen, muziek gespeeld. En wat ik al talloze keren had gedacht, kwam nu keihard binnen: ik wil dit ook.

Nu moet je weten dat ik vroeger een superduperverlegen meisje was. Onbekende mensen aanspreken vond ik doodeng, laat staan presenteren voor een groep. Stiekem heb ik voor dat laatste nog steeds wel zenuwen, maar nu alleen op de dag zelf in plaats van een week van tevoren al.

Hoe gaaf zou het zijn als iemand als ik dat zou doen? Dat ik al die mensen die me kennen van vroeger een poepie laat ruiken. Dat ik iets voordraag en mensen moeten lachen. Dat ik al die ogen op me gericht heb, maar niet sta te trillen.

Ik kan je vertellen: dat zou heeeeeel erg gaaf zijn.

Dus ik ga mezelf uitdagen. Ik wil zoiets gaan doen. Maar waar moet ik beginnen? Dat weet ik niet en daarom schakel ik jullie hulp in, omdat jullie de allerliefste, leukste, mooiste, grappigste lezers ever zijn (slijmerdeslijm). Weten jullie iets? Mijn dank zal zo groot zijn als ik klein ben en misschien deel ik dan een keer chocoladekruidnootjes ofzo met je.

(hahaha grapje, ik doe niet aan chocoladekruidnootjes delen)

10 gedachtes over “Ik ben vóór het voordragen”

 1. Ik ken het, presenteren vond ik altijd supereng, maar een deel van mij vond het ook ontzettend gaaf. Dus het was altijd een gevecht met mezelf, ik wilde het heel graag doen, maar ik wilde er ook heel graag onderuit komen…

 2. Maak een gedicht en draag dit voor op een poëzie avond.
  Je kunt vast oefenen met Sint Nicolaas of boycotten jullie dat vanwege
  de zwarte Pietenkwestie?
  Ik doe het 1x per 11/2 jaar op mijn week rijdens de muziek acond. Erg
  vijzonder.
  Helaas denken de poeten enauteurs zelf dat ze goed zijn,
  ik vind bp an niet en zonder hoge sunk vind ik mijzelf begrijpelijker en gevatter.
  De dure taal en vele woorden is coor de doorsnee inwoners van ons land niet een oudig te bevatten en zolang kan men de aandacht er niet bij houden.
  Succes en promoot zo de poëzie. Als je in de buurt bent mag je me nodigen…

 3. Er zijn vast voordrachtavonden, of je zou mee kunnen doen met wedstrijden waarbij je voor kan dragen. Maar als je niks kunt vinden, kun je het altijd zelf organiseren? Samen met een groepje bloggers/vrienden/geïnteresseerden? Dat zou echt heel cool zijn en ook helemaal niet zo moeilijk!

 4. Klein beginnen en dan uitbreiden, denk ik. En mensen spreken die het doen. Vragen hoe zij zijn begonnen. Wat voor tips ze voor jou hebben. Maar het belangrijkste wat ik je mee kan geven: gewoon doen!

 5. :D Gaaf dat je gedichten wilt gaan voordragen! Ik vind het zelf ook supergaaf, maar praten voor publiek is wel mijn grootste angst, waar ik heeeel graag vanaf wil.
  Mijn doel is om eens voor een groep een slam poem voor te dragen of mee te doen aan een poetry slam.
  Ik houd van voorgedragen gedichten! Vooral de originele Amerikaanse poetry slams vind ik gaaf. :)
  Misschien gewoon goed oefenen en daarna beginnen met praten voor de camera (je kan het zelfs op je blog zetten ;) ) en vervolgens een klein publiek om het zo op te bouwen?
  Veel succes in ieder geval! Ik ben heel benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.