Een blogje met random dingen die ik kwijt moet (spanning en sensatie)

Een blogje vol met persoonlijke dingen en spanning en sensatie die ik kwijt moet en die te saai zijn voor om in een aparte blog te behandelen. Enjoy, jij nieuwsgierig aagje.

– Ik ben gestopt met mijn tweede bijbaan. Ik vind het jammer, want ik denk dat ik er veel van had kunnen leren (en ik heb al veel geleerd), maar het is gewoon niet te doen naast mijn studie (vier dagen college) en andere bijbaan (minimaal twee dagen in de week) en een sociaal leven. Maar het is wel een stap vooruit, want daarnaast heb ik de laatste tijd ook een paar afspraken afgezegd, omdat ik het anders niet ging redden. En ik zeg (bijna) nooit afspraken af. Beat that, pre-burn-out!

– Ik ben nog nooit zo ‘dik’ (tussen haakjes, want ik ben niet dik) geweest als nu en het is stom. Eigenlijk vooral, omdat ik sommige shirts niet aan durf te trekken, want buik (en ik ben niet zwanger zoals de helft van de vrouwelijke bloggers). Maar ik ben ook te lui en druk om er iets aan te doen. En ik heb niet eens zoveel chocoladekruidnootjes gegeten. Help!

– Ik ben nog steeds aan het bedenken wat ik nou precies wil, zowel nu als later. Ik heb er wel een vaag idee van, namelijk het creatieve (schrijven) combineren met het diepgaande (filosofie en literatuurwetenschap), maar hoe? Geen idee. Ik wil vrijheid (dus niet gebonden aan een bedrijf, al heeft dat ook zijn voordelen en ontkom ik daar waarschijnlijk niet aan in het begin), veel nieuwe mensen leren kennen en van hen leren, ik wil mensen aan het lachen maken, mensen laten nadenken, mensen iets leren. Dat in de toekomst en voor nu? Nu wil ik vooral een keer lang genoeg slapen, zodat ik overdag niet zo moe ben.

– Dat ik stomme reacties zou krijgen op mijn studie Wijsbegeerte had ik wel verwacht, want dat ben ik immers ook gewend bij Literatuurwetenschap. Daar doe je niets aan en ergens is het ook wel begrijpelijk, want het komt vaak voort uit onwetendheid. Des te pijnlijker is het als mensen dichtbij je het niet (willen) begrijpen of dingen zeggen als: ‘Filosofie is te vaag voor mij.’ Maar ik heb nog niet de woorden gevonden om te vertellen waarom het juist niet vaag en onzin is, ook al weet ik het in mijn hoofd wel. Gevoel en verstand die met elkaar strijden. Overigens zal ik binnenkort weer blogs wijden aan wat ik heb geleerd tijdens mijn studie!

– Maar ondanks dat ben ik superblij met mijn keuze. Ik heb nu twee vakken waarvan ik de ene heeeeel leuk vind (geschiedenis over de antieke filosofie) en de andere best wel stom (kennis en wetenschap). Maar stomme vakken houd je altijd en gelukkig is het vooral heel leuk, niet in de minste plaats door de mensen die ik heb leren kennen. Bovendien heb ik mijn hoogste cijfer ooit op de universiteit gehaald (voor het eerste vak): een 9,1!

– Concluderend over al deze dingen kan ik zeggen: ik worstel nogal met van alles en nog wat, maar het komt allemaal wel weer goed.

Tips over al het bovenstaande zijn welkom!

15 gedachtes over “Een blogje met random dingen die ik kwijt moet (spanning en sensatie)”

 1. Heb je ook de vak gehaald waar over je niet zo’n goed gevoel over had? Aaw, van de tweede heb ik ook wel last van, maar dat komt ook waarschijnlijk door alle irritante blogs “10x gezonde snacks” of “the idk challenge”. Snap niet waarom je stomme reacties krijgt over je opleiding, ben benieuwd naar je blogs over je studie ^^! Ik heb nu zin in chocoladekruidnootjes, thanks Laura haha

 2. dat te ‘dik’ herken ik wel, ik ben ook niet dik of dik geweest maar voor mijn doen begin ik nu toch best een buik(je) te krijgen.. maar ik ben te lui om er iets aan te doen ook, ik ben nooit echt een sporter geweest en ik vind andere dingen leuker om te doen :)

 3. Als ex-wijsbegeerte studentje en bachelor LW: dit is zo herkenbaar! Je vergat nog: “Is Harry Potter literatuur?” (UITERAARD!) en “Wat kan je daarmee doen dan?” ;)
  Ik kijk uit naar je nieuwe blogs!

 4. Jeej, we zijn maatjes: ik ben ook zwaarder dan ooit, maar ook niet dik. Ik ga eens in de week naar de sportschool en heb een yogamatje aangeschaft voor thuis (aangeschaft ja, nog niet gebruikt natuurlijk)

 5. Super leuk en interessant om te lezen :D (ik ben nieuwsgierig ja, ha ha). En tof je studie juist, ben benieuwd naar je blogs over je studie :). Want nu is het wel wat vaag (grapje). En wat goed een 9,1, niet normaal!

 6. Een van de beste remedies tegen de angst om dik te zijn is je beseffen dat er niks mis is met dik zijn. We hebben allemaal bepaalde associaties meegekregen over gewicht, dat dun zijn mooi is en dat we daarnaar moeten verlangen, en dat dik zijn te maken heeft met luiheid of lelijk zijn of wat dan ook. Maar uiteindelijk is het niet beter of slechter, en je gewicht heeft vrijwel niets te maken met schoonheid, waardigheid en zelfs niet met je gezondheid. Je bent verre van dik, maar al was je het wel, dan was je nog steeds de famous Laura Denkt geweest! Plus, het is zonde om dingen te laten lopen omdat je je niet goed voelt over je lijf. Al is het begrijpelijk, we worden zo’n beetje doodgegooid met slanke gephotoshopte lijven. All I’m saying is, rock die shirts die je niet aan durft te trekken, en rock de gedachte dat je lijf cool is (WOW, met deze benen kan ik gewoon LOPEN en RENNEN en met deze handen HEB IK NICOLE HEEL VAAK GEKNEPEN OP DE MIDDELBARE SCHOOL)

 7. Je blogjes blijven heel grappig en leuk en af en toe ook heel luchtig maar volgens mij is je persoonlijke leven best heftig soms als ik dat even zo mag zeggen. Niets mis mee op zich, maar toch, niet iets om te negeren :) Ik ben wel heel benieuwd naar iets inhoudelijks over je studie, klinkt wel heel interessant. Er zullen inderdaad altijd mensen zijn die het niet (willen) begrijpen en dat is inderdaad super vervelend omdat je niet wil dat zij een verkeerd beeld over je hebben maar aan de andere kant, als zij er niet de moeite in stoppen om precies te snappen wat je studie dan wél inhoudt, dan zijn zij jouw moeite ook niet echt waard en dan maakt het dus ook niet zoveel uit wat ze ervan vinden. Behalve als het vrienden zijn of familie is natuurlijk, dat maakt het wel lastiger. Ik hoop niet dat dat het geval is. En anders zou ik eigenlijk alsnog zeggen: lekker negeren, zolang jij het leuk vindt… Meer kan je niet doen.
  Dat creatief schrijven in combinatie met het diepgaande klinkt mij ook heel goed in de oren, maar inderdaad, hoe. Ik weet ook wel een beetje wat ik wil later maar niet HOE. Dat is en blijft verrekte lastig. In dat proces ben ik nog minder ver dan jij, dus daar kan ik niet echt tips over geven, haha.

  Ik vind het wel heeel goed dat je voor jezelf hebt gekozen in plaats van voor je tweede bijbaan en ik hoop dat dat je wat meer (nacht)rust geeft! Ik merk trouwens niet dat je blog onder alle drukte lijdt, dus dat doe je in elk geval goed. Complimentje!

  Ik zou van de laatste zin trouwens ‘Concluderend kan ik over al deze dingen zeggen: …’ maken maar nu voel ik me wel weer heel betweterig. In elk geval, neem nog een extra zak kruidnootjes, fiets naar de uni zodat je niet nog ‘dikker’ (voor je gevoel) wordt (als dat kan) en haal dan nog meer 9,1en. Dan kom je later ook vast wel goed terecht bij een leuke baan (zonder baas) en dan snappen al die mensen ook eindelijk waarom je deze studie hebt gekozen.

  1. Het ‘(als dat kan)’ slaat natuurlijk op het fietsen, niet op het nog ‘dikker’ worden. Voor je me van je site verbant en ik alleen maar negatieve dingen teweeg heb gebracht met deze lange comment.

   1. Haha nee hoor! Bedankt voor je lange reactie en wat betreft het fietsen: dat doe ik al genoeg haha. Ik heb bijna elke dag college en fiets dan een kwartier naar het station en loop een kwartier naar de faculteit. Dus gelukkig zit het qua beweging wel goed :) En over mijn persoonlijke leven: daar heb je helaas gelijk in, lijkt wel een soap af en toe. Daarom is het des te fijner om het daar (meestal) niet over te hebben op mijn blog :)

 8. Dat buikje kun je makkelijk weghouden door minder koolhydraten te eten. Het werkt bij mij prima om het lichaam niet teveel te laten uitbulken op plekken waar ik dat liever niet heb. Alleen mijn onderkin krijg ik er niet mee weg…

 9. Filosofie is awesome! en het lijkt idd alsof iedereen ‘opeens’ zwanger is, ja. Alsof het overdraaglijk is. Wat op zich ook wel ergens zo is, alleen niet op de medische manier… :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.