Laura praat en groeit (niet letterlijk, flapdrol)

DSC02722
I’m fabulous.

Ik heb een periode gehad, zo tussen twee vriendjes in (want toen had ik tijd genoeg zo zonder een gozer die de hele tijd om aandacht vroeg), dat ik veel leuke, nieuwe, spannende dingen deed. Natuurlijk daarna ook wel, maar toch minder, want als je een relatie hebt, schijn je tijd voor elkaar vrij te moeten maken (ja echt en dan moet je romantisch gaan doen en zoenen enzo bah).

Laatst dacht ik na (‘Ja duh, Laura denkt.’) en besefte ik dat ik al een tijdje geen enge dingen meer heb gedaan. En als er iets is waardoor ik me awesome ga voelen, is het wel dingen doen die ik eng vind.

Zo vond ik het eng om nieuwe mensen te ontmoeten, dus ging ik mensen interviewen voor mijn blog. Doei angst. Doodsbang was ik om op een podium te staan, dus ging ik op toneel (en daar kwam opeens een nieuwe lover bij). Doei angst.

En nu ben ik niet meer voor zoveel bang. Ja, voor wespen. En kledingverkoopsters die aan je blijven plakken. Maar ik heb wel dingen die ik wil verbeteren. Oké, ik durf te meeten met nieuwe mensen, ik heb een monoloog gedaan op een podium voor zeventig mensen, maar: dat was als een personage. Een heel arrogant, bitcherig personage. En als ik voor een groep sta, dan voel ik me eerder een bang vogeltje.

Dus wat ga ik doen in februari? Ik ga een cursus stem- en presentatiecoaching volgen. En in april, nog duizend keer enger, een cursus kleinkunst basis.

Kom maar op!

21 Comments to “Laura praat en groeit (niet letterlijk, flapdrol)”

 1. Ugh, kledingverkoopsters… Ik koop dus altijd mijn broeken bij één winkel, omdat ze daar een merk hebben met goede lengtematen. Maar die verkoopsters zijn verschrikkelijk. Ze lopen nog net niet mee het pashokje in.

 2. Ah, wat goed! Jezelf ontwikkelen is inderdaad wat makkelijker als je ‘alleen’ en onafhankelijk bent, dan kun je ook nog alle kanten op ofzo. Vind het heel vet dat je zo gericht een cursus gaat doen!

 3. Knap van je! Stiekem vind ik het achteraf altijd fijn als ik mijn grenzen heb verlegd :)

 4. Stoer! En huy, ik word ook altijd nerveus van die kledingwinkelmensen!

 5. Stoer zeg om je grenzen zo te verleggen.

 6. Ik vind het echt goed hoe jij jezelf gewoon confronteert met je angsten en ze aanpakt door een cursus of ergens aan mee te doen. Echt stoer!

 7. Euh… sinds wanneer ben jij niet arrogant en bitcherig? Hallo? Ben je ziek of zo???

 8. Goed bezig. Face your fears and grow!

 9. Wat goed, toppertje! Moet ik ook eens gaan doen, maar goed, eerst maar eens mijn paper afschrijven (ook leuk!) (Nee, om te huilen).

 10. Super goed bezig! Heel veel plezier met je cursussen!

 11. Wat leuk! :D ik heb dat ook altijd, dat ik aan wil pakken wat ik eng vind. Herken dat ook wel van het personage spelen, ik zing makkelijk op een podium voor 200 man, maar in een klein groepje? NO WAY! Super gaaf die cursussen die je gaat doen!

 12. Hoe stoer! Laura denkt, Laura doet en Laura durft! Wespen zijn ook niet leuk, gelukkig is er eindelijk een beetje kou. (Dan zien we die rotbeesten hopelijk wat minder aankomende zomer.) Respect dat je dit allemaal doet en gaat doen, heel gaaf!

 13. Wat goed en stoer zeg! Ik denk ook dat t echt belangrijk is om jezelf te blijven pushen en verder te gaan dan waar je je gemakkelijk bij voelt. Heel tof dat je die cursussen gaat volgen! :)

 14. Die cursus kleinkunst klinkt wel interessant!

 15. Goede actie (van Laura)! Dus binnenkort ben jij de stem van de nieuwe libressecampagne (of zoiets)?

 16. Goed bezig. Bye Bye angst!

 17. Tof! Mijn complimenten :)

Leave a Reply