Half jaar samenwonen: zijn we nog bij elkaar?

Tegenwoordig vinden het mensen lang als ik zeg hoe lang ik samen met mijn vriend ben (bijna 2,5 jaar). En als ik dan ook nog zeg dat ik met hem samenwoon, zijn ze helemaal verbaasd (waarschijnlijk in de zin van: ‘Oh mijn god, hoe houdt die jongen het met je uit?!’, maar ze zeggen dan gewoon iets van: ‘Ooooh leuk zeg!’). Ja, we zijn officieel burgerlijk (officieus waren we het al).

Een half jaar is in principe niet zo lang, maar het voelt alsof ik al jaaaaaren met deze jongen samenwoon. Soms hebben we het over iets en zeg ik: ‘Huh, maar dat kan toch niet?’, omdat ik denk dat we toen al samenwoonden, maar dan is het iets van twee jaar geleden. Kan ook met geheugenverlies te maken hebben, maar toch. Het geeft wel iets aan.

Maar ja, al die sokken die rondslingeren. De stomme programma’s die hij kijkt (Tosh.0 voor de geïnteresseerden). Dat gezeur of mijn muziek zachter mag (nee). Het raam dat altijd open moet en ik maar bibberen.

Het is dat hij kookt. Altijd. En elke dag met me knuffelt. En mooie krullen heeft. Dus ja: we zijn nog bij elkaar.

Tags:

22 Comments to “Half jaar samenwonen: zijn we nog bij elkaar?”

 1. Dat koken maakt veel goed he? Doet de mijne ook vaak!

 2. Lief.
  Ik woon nu ook al acht maanden samen met mijn vriend. We zijn op zoek naar een eigen appartement (we huren nu beide een kamer in hetzelfde huis, wel zonder anderen gelukkig, maar we willen wel een eigen woonkamer enzo) maar het is lastig iets te vinden. Gelukkig heeft mijn vriend binnenkort misschien wel een vaste baan en dat zou een hoop goedmaken!
  Helaas heeft hij geen lieve krulletjes. Wel knuffelt hij als de beste.

 3. Fijn dat het nog steeds goed gaat :) Ben zo blij dat Tommy ook altijd kookt, krijg ik tenminste nog wat lekkers op m’n bordje :)

 4. Ik moet altijd koken… Maar gelukkig helpt Enrico wel veel met het huishouden. :) O en Tosh.0 vind ik zo stom haha.

 5. De verbazing van anderen, rondvliegende sokken, afwijkende warm-koud percepties, maar ook zeker het knuffelen en de kookkunsten: zeer herkenbaar.

 6. Haha leuk geschreven, zolang hij maar blijft koken dus (:

 7. En geen baard, toch? :P

  Leuke blog :)

 8. Eulgh, Tosh.0… het is dat hij voor je kookt, anders zou ik hem de deur wijzen ;-)

 9. argh Tosh.0 is echt vreselijk, en het ergste: als je merkt dat je een aflevering kijkt, die je al gezien hebt…. voelt als het toppunt van triest :'(

 10. Oh, een altijd open staand raam.. dat kan niet fijn zijn met deze temperaturen! Maar, warme gekookte maaltijden maken dat natuurlijk weer goed <3

 11. Dat knuffelen maakt elke kleine ergernis helemaal goed :)

 12. Als ik mijn zus en moeder moet geloven – nadat ze thuiskwamen en erachter kwamen dat ik vergeten was de kachel aan te zetten terwijl ik al twee uur thuis was – krijgt mijn vriend/man eerder problemen met samenwonen met míj dan andersom, haha. Maar toch. Een half jaar al, leuk om te horen dat het nog steeds bevalt :)

 13. Ben ik een tijdje (oke, een lang tijdje) weggeweest van Blog World, is heel jouw wereld veranderd, moet ik dus heel veel bijlezen, vind ik dat ziek zijnde een geweldig tijdverdrijf :-)

 14. Over dat raam dat open moet: je verplicht hem toch wel om dan jouw kant van het bed voor te verwarmen? En als hij dat niet wil, dan zeg je maar dat de vriend van Paul dat ook doet.

 15. Leuk om te lezen! ^^ Ik ben bijna 3 jaar samen met mijn vriend en we zijn op zoek naar een appartementje om samen te wonen. Heb er erg veel zin in!

 16. Tosh.O vind ik ook niet echt een enorm goed programma…

 17. Ik snap dus echt niet hoe je dit doet he.

Leave a Reply