I’m a survivor

Je moeder praat er vast wel eens over: van die mensen die vastgeplakt zitten aan hun telefoon en laptop. Je rolt met je ogen, terwijl je nog even dat appje aan een vriendin stuurt en zegt dan, onderwijl Twitter checkende op je laptop: ‘Aansteller. Zo ben ik écht niet.’

Maar dan moet je opeens twaalf dagen (!!!) zonder internet thuis doen. Omdat je verhuisd bent. Alsof dat nog niet genoeg straf is.

Het is al heel erg als je verslaafd bent en je geen internet hebt. Maar stel, stel hè, dat je ook nog een blogger bent. Een blogger met een miljoenenpubliek, fans die gillen om een nieuwe blog, advertorials over autobanden die je nog in moet plannen. Dan is het toch wel extra kut als je niet over banaaneipannenkoekjes kunt bloggen.

Uiteraard kan het nog erger. Je schijnt van die mensen te hebben die community manager zijn, voor hun bijbaan. Iets met Facebook, hier en daar reageren, en vooral ’s avonds en in het weekend werken. Dan heb je toch echt wel een probleem.

Ik schijn dus die persoon te zijn. In die twaalf dagen heb ik duizend keer mijn superzware pauperlaptop (ja sorry, heb geen MacBook) naar de stationshuiskamer op Rotterdam Centraal gesleept. Het is niet eens ver lopen, maar mijn armspieren zijn niet zo ontwikkeld (#fitgirllaura). Op een gegeven moment zag de bediening me al aankomen: ‘Heb je haar weer. Zeker nóg een keer een blogje over Rotterdam typen, djeez.’

Het was ongelooflijk zwaar, zowel voor mij als voor mijn internetbundel. De hoop op wifi die vervolgens voor intense teleurstelling wordt ingeruild. De momenten van inspiratie (‘Ik zou echt een keer moeten bloggen over mijn outfit van de dag.’) die vervliegen. Eindelijk snap ik de lyrics van Destiny’s Child. Maar ik hoop dat ik deze hel nooit meer hoef mee te maken.

12 gedachtes over “I’m a survivor”

 1. Laura, je bent een inspiratie voor ons allen. Ik heb door mijn huisbaas wel eens een week zonder televisie gezeten, een week zonder gas, en zelfs een week zonder warm water en verwarming (en dat in de winter), maar godzijdank heb ik het nooit zonder internet hoeven doen. Dit is 2015, internet is gewoon een grondrecht. Maar als jij dat kunt overleven, dan weet ik: wij zijn allemaal zoveel sterker dan we denken.

  1. Dat is kinderspel vergeleken met mijn ervaring. Maar ik ben blij dat je er zo tegenaan kijkt en onthoud: what doesn’t kill you, makes you stronger.

 2. Je hebt het overleefd! Zie je wel, je bent een echte diehard.
  Ik ga ervan uit dat nu inmiddels alles werkt en dat je nu eindelijk kunt beginnen te genieten van je nieuwe stekkie!
  Nu wachten wij als jouw fans natuurlijk wel met smacht op jouw babanendinges recept en als het even kan ook een dagelijkse update van je outfit of the day!

 3. Ik verwacht nu komende week wel die banaaneidinges en je outfit van alle afgelopen dagen, inclusief sokken. Want zeg nu zelf, sokken zijn outfit-af-makers! Ik denk dat ik bij mijn ouders zou gaan kamperen zonder internet… Liever de badkamer delen met 5 andere mensen dan geen internet. You rock, survivor!

 4. Soort campingleven wordt het dan, alleen dan de irritante en onpraktische versie. Eigenlijk zou ik nog het meest gefrustreerd raken als alles wat ik thuis op m’n iPhone doe via m’n 3G zou gaan want ik heb al genoeg struggles om m’n bundel niet op de helft van de maand al op te hebben gemaakt dus dat zou betekenen dat ik me thuis continu in zou moeten houden, liever niet hoor.

 5. Lieve Laura, mocht dit drama je nog eens overkomen en je vliegt wat inspiratie langs: er bestaat ook nog zoiets als offline werken. Dan schrijf je je blog op een moment van inspiratie en knipt en plakt het naar je blog op een moment van verbinding.

  Nee, vrees niet. Ik heb niet dezelfde gruwel meegemaakt als waar jij onlangs door moest, ik stam gewoon nog uit de tijd van rooksignalen.

 6. Ik weet precies hoe je je voelt! Door mijn verhuizing zat ik de afgelopen negen dagen zonder internet – en ik ben maar wat blij om sinds vandaag weer wifi te hebben! Ik kan me bijna niet voorstellen dat jij nog drie dagen langer in een wifi-loze wereld moest leven.. Respect!

 7. Aaaaah je hebt het overleefd! Nu kun je echt alles aan!
  Ik ken je struggle, ik heb door mijn verhuizing en vervolgens nog 300044 problemen met een KUT PROVIDER anderhalve maand zonder internet gezeten. Maar je moet het dan van een positieve kant bekijken: ik heb ons lokale koffiezaakje wel een impuls gegeven, want daar hadden ze gratis internet dus ik leefde op hun koffie en wifi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.