Tinder Trouble

Sinds ik vrijgezel ben, heb ik een andere functie gekregen bij mijn (vooral bezette) vrienden. De functie van verhalenverteller. Ze smullen van mijn date-avonturen, gruwelen bij vieze openingszinnen en troosten als ik weer eens een sukkel heb ontmoet.
‘Je moet erover bloggen!’ zei een van hen.

Iets hield me tegen, maar ik weet niet precies wat. Misschien schaamde ik me ervoor. Of wilde ik al die jongens niet te kijk zetten. Maar nu ik op het punt sta om voor de duizendste keer Tinder te verwijderen (en te herinstalleren), zal ik toch een paar observaties doen:

– Mannen vinden het belangrijk om hun lengte te vernoemen. Let wel: alleen als ze bóven de 1.80m zijn.
– ‘Ik zal niet vertellen dat we elkaar op Tinder ontmoet hebben.’ is een bio die vaak voorkomt. Als jij te laf bent om dat te zeggen, dan wil ik je überhaupt niet ontmoeten, gast.
– Foto’s van halfnaakte mannen, mannen op exotische plaatsen en afgeknipte (ex)vriendinnen zijn overvloedig. Maakt geen indruk op me.
– Originaliteit voert geen hoogtij op Tinder. Het lijkt soms net MSN: ‘Hey.’ ‘Hoi.’ ‘Hoe gaat het?’ ‘Goed met jou?’ ‘Met mij ook goed. Nog wat gedaan in het weekend?’ etc.
– Vertrouw het niet als ze maar één foto hebben.
– Het is awkward om bekenden tegen te komen.
– Het is nog awkwarder als je een match met ze hebt.
– Niet iedereen gaat voor een one night stand. Sommige mannen doen zelfs de deur voor je open tijdens een date. Ja ja.
– Superlikes zijn voor sukkels en het zijn ook alleen de sulletjes die ze aan je geven. Helaas.
– Zelf geef ik wel vaak superlikes weg, maar dat is altijd per ongeluk en vaak als ik ze juist naar links wil swipen. Oeps.
– Ik heb ‘bloggen’ in mijn bio staan (nee, niet alleen dat). Soms vragen ze naar mijn blog en geef ik de url. Dat is nog eens een goede manier van marketing kan ik je vertellen en je bereikt zo ook een moeilijke doelgroep #tipvandedag #blogbaas.
– Ze zijn daarna wel bang dat ik over ze ga bloggen.
– Maar ik zou zeggen: doe gewoon leuk en je hoeft je geen zorgen te maken.
– Tenzij we gaan trouwen, dat mag de hele wereld weten.

Oftewel: verwacht voorlopig maar niet een uitnodiging voor mijn bruiloft.

Tags:

12 Comments to “Tinder Trouble”

 1. Herkenbaar! Vooral dat over de lengte, niet vertellen dat je elkaar op Tinder hebt ontmoet (Ik ken zoveel mensen die elkaar daar hebben ontmoet, waarom zou je daar vaag over doen?) en het per ongeluk geven van superlikes.

  Mijn persoonlijke ervaring is ook dat iedereen houdt van reizen, sporten en eten. Soms aangevuld met series kijken. Dus ik vind ’t juist altijd leuk als iemand een keer iets anders op z’n profiel heeft staan.

 2. Tinder is zo leuk! Gewoon, om dit soort dingen.

 3. Die blog had nog wel wat langer mogen zijn. Heerlijk om jouw observaties te lezen :)

 4. Dat verkeerd swipen, daar hoor ik diverse kennissen van mij ook over. Een van de dames is al weer 2 jaar gelukkig met haar verkeerd geswipte man… Dus wie weet…

 5. Ik had ooit Tinder om mensen bovenal belachelijk te maken, maar ik vond dat uiteindelijk wel een beetje lullig van me, dus toen heb ik het verwijderd. Misschien moet ik het inderdaad weer eens installeren. Ik ben tenslotte grandioos relatiemateriaal.

 6. Haha geweldig herkenbaar. Ik vind het juist heerlijk om erover te Bloggen. Alleen Tinder ben ik zo snel beu. Juist de mannen die ik met bijvoorbeeld uitgaan ontmoet zijn heerlijk materiaal om over te schrijven. Lekker belangrijk als er ooit een mijn blog vind en zich herkent. Weet hij gelijk wat hij verkeerd heeft gedaan :)

 7. Ik had ook ooit Tinder, maar, zeker in het begin van de app, zat er zoveel (porno)spam tussen dat ik hem weer heb verwijderd. Verder nooit meer gebruikt.

  Verder snap ik het enorm dat men je naar verhalen vraagt!

 8. Ja, ik wou e rook graag over schrijven, maar zou wat vreemd zijn voor mijn kids en ex. Ik kan héél wat verhalen vertellen,….

 9. geen rook, maar er ook….

 10. hahaha prachtig, heb nooit TInder gehad en heb geen flauw idee hoe die hele app er uit ziet, maar kan me wel een voorstelling maken van de ‘mannen’ die je tegenkomt.

 11. vergeet de mannen met de vis foto’s niet. Die van: kijk mij eens zitten met mij karper of snoek of weet ik veel wat. ( why?!) alsof ik daarvoor naar rechts zou swipen. Is voor mij gelijk een no go.

Leave a Reply