De maximalist

sleutelbos
Jullie mogen raden welke sleutelbos van wie is.

Monica is een van mijn beste vriendinnen en een schat van een meid. Ze heeft alleen een gebrek: ze is een minimalist. Wekelijks marie kondo’t ze alle spullen in haar kamer (dat zijn er waarschijnlijk maar een stuk of vijftig) en raakt gefrustreerd als dat niet lukt, omdat ze al zo weinig spullen heeft. Als ze in een kledingwinkel is, denkt ze eerst even na of ze dat ene rokje wel nodig heeft. En wanneer ze thuis komt, ruimt ze haar tas op. Ze bedankt haar sokken nog net niet (dat doet Marie wel), maar het scheelt niet veel.

Mijn studio is altijd een zooitje, tenzij er iemand op bezoek komt (die dan alsnog zegt wat een rommeltje het is). Mijn boekenkast zakt bijna in elkaar door alle boeken (die lukraak door elkaar staan en niet op alfabetische volgorde). Op mijn eettafel liggen kranten van weken geleden en ik heb de gehele collectie van de Flying Tiger in mijn bezit. De laatste keer dat deze ruimte er minimalistisch uitzag, was vlak voordat ik er naar toe verhuisde.

Soms lijkt het me heerlijk. Om ’s nachts niet te struikelen over een tas als je naar de wc gaat. Of om geld en tijd te hebben (weet je niet hoeveel tijd en geld ik gemiddeld in een boekenwinkel spendeer?). Maar het is gewoon geen optie. Ik heb nu eenmaal het talent om overal een troep te maken en zo’n talent moet je niet onbenut laten.

Ja, ik ben een maximalist. Hopelijk wordt dat de volgende blogtrend.

8 gedachtes over “De maximalist”

  1. Haha. Een geweldig stuk! Helaas heb ik ook weinig talent voor strucuur, thuis dan.
    Op mijn werk heb ik het daarentegen zo gestructureerd dat collega’s het overdreven vinden. Wellicht therapie waardig maar ik accepteer het maar?

  2. Die boeken hè.. Als ze nu allemaal dezelfde grootte hadden (en ook nog qua kleur bij elkaar zouden passen), zou ik een gelukkig mens zijn.Mijn sokken mogen zich al gelukkig prijzen aan mijn poezelige voetjes te zitten.

  3. Hahahaha. Ik hoop het eerlijk gezegd niet, want we moeten een beetje duurzamer gaan doen met zijn allen en dat betekent: niet zo veel onnodige dingen in huis halen. Maar als je met de spullen die je toch al hebt een gezellig rommeltje wilt maken moet je dat lekker zelf weten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.