Don’t stop me now

View this post on Instagram

Cadeaus en fanbrieven zijn welkom.

A post shared by Laura Bosua (@lauradenktwel) on

Er is al een tijdje een trend gaande in de bloggerswereld en die trend is stoppen met bloggen. Ik zal eerlijk met je zijn: ik vind het ontzettend jammer. Vroeger (sprak de oude vrouw) was de bloggerswereld een community. Je reageerde op elkaars blog, wist alles van elkaar en op een gegeven moment sprak je met elkaar af (wat raar was, want je had het gevoel dat je die persoon al kende). Met sommige van die mensen ben ik nog steeds bevriend. Ik heb zoveel mensen ontmoet via mijn blog dat ik het niet meer bij elkaar op kan tellen. En nu gaan ze weg.

Het betekent natuurlijk niet dat ze voor altijd weg zijn, want er is nog social media en jawel, real life. Maar ik vind het jammer. Vloggen is natuurlijk helemaal hip, maar ik ben meer van het lezen (kun je tenminste ook zelf het tempo bepalen). Alleen zijn er dus steeds minder blogs om te lezen.

Gelukkig heb ik goed nieuws voor jullie: mijn blog bestaat vandaag acht jaar en ik ben nog lang niet van plan te stoppen. Ik heb immers een keer (niet op mijn blog) gezegd dat ik een feestje geef als mijn blog tien jaar bestaat en dat duurt nog even. Bovendien heb ik zoveel bizarre en leuke dingen meegemaakt dankzij mijn blog (nog steeds) en blijft schrijven een van mijn lievelingsdingen om te doen. En waar moet ik anders mijn narcistische neigingen kwijt? Nee, no worries, jullie zijn nog lang niet van me af.

13 Comments to “Don’t stop me now”

 1. De legendarische Laura Denkt mag gewoon nooit stoppen met bloggen!

 2. Ja, er wordt beduidend minder geblogd. Ik vind het ook jammer. Facebook en Instagram zijn toch meer van de snelle zeg maar.
  Maarre: goed dat je doorzet! ;-)

 3. Acht jaar alweer, gefeliciteerd! Ik heb nu al zin in het feestje over twee jaar!
  Het is inderdaad wel erg jammer dat steeds meer mensen stoppen met bloggen.

 4. Gefeliciteerd met het 8-jarig jubileum!
  En keep on writing!

  Greetings Sophie

 5. Gefeliciteerd en joepie, goed nieuws voor ons dat jij wel vrolijk doorgaat :D

 6. Niet stoppenLaura. Blogland kan niet zonder jouw denkende aanwezigheid.

 7. Heel veel bloggers zijn gestopt of verhuist naar Youtube of een andere site ja. Jammer. Zelf ben ik juist net weer begonnen om weer wat blogs te posten en ik heb het gemist.
  Mooi dat je blijft bloggen. Sommige content is niet geschikt voor een ander soort platform.

 8. Yay, gelukkig stop je (ook) niet :-)

 9. Heel herkenbaar, ik ben niet bezig met sociale media en ben die mensen dus echt opeens kwijt. Bloggen en iets delen op fb of instagram das toch anders. Gefelici en op naar 9 jaar!

 10. Hahah gelukkig zijn wij nog aan het doortuffen als een oude stoomlocomotief. Ik zit met mijn huidige blog ook op acht jaar inmiddels!

 11. Kom ik via een omweg even hier. Merk ik dat ons bloggen in hetzelfde jaar begon. Straks, op 29mei 2019 is mijn blog ook 8 jaar jong. En inderdaad, het aantal postst is zo gezakt dat het wel zou kunnen dat het ook bij mij stopt.

 12. Ik ben ook al even op weg met bloggen, zo fijn om te schrijven. Niet stoppen! <3
  Liefs http://pippipirate.nl :)

Leave a Reply