Utrecht voor beginners

Een tijdje geleden deelde ik bovenstaande foto van ’t Hartlooper, een van mijn favoriete bioscopen in Utrecht (de andere is Springhaver en dan heb je ook al bijna alle bioscopen gehad). Rianne zei dat ze nu pas begreep wat voor gebouw het was, terwijl ze een paar jaar geleden nota bene een rondleiding had gekregen van een vriend.

Ik was ontzet. Hoe kun je nou in Utrecht wonen en ’t Hartlooper niet kennen? Daarom besloot ik Rianne maar te laten zien hoe het beter kon.

Al jaren volgen we elkaars blog, dus het werd wel tijd ook om elkaar eens te ontmoeten. Het blijft gek hoeveel je van elkaar weet en tegelijkertijd hoeveel je nog niet weet. Zo noemde ze haar zoons naam en dacht ik: ah, dat is waar die J voor staat! Ze kreeg meteen een demonstratie van het feit dat Utrecht net een dorp was, doordat we een andere (ex)blogger tegenkwamen in mijn andere stamplek: Lewis Book Café.

Ja, ik houd van Utrecht. En van bloggers ontmoeten. En die combinatie is al helemaal goud!

(voor de oplettende Utrechters: de titel is uiteraard een verwijzing naar dit mooie gedicht van Ingmar Heytze)

5 Comments to “Utrecht voor beginners”

  1. Nogmaals bedankt voor je rondleiding en gezelschap. Ben na deze ontmoeting helemaal onder de indruk van de grootsheid van de denkende Laura.
    En ik ben in mijn eerste hipster-eetgelegenheid geweest … Zucht…

  2. Ps. Bedankt voor dit blog. Laat mij weer eens zien dat je met minder woorden ook heel veel kunt zeggen.

    PS2. Ik heb je blog via de pagina van Changing Lanes gedeeld.

  3. Nou ja, ik wist het ook niet hoor. En ook ik woon niet in Utrecht. ;-)

Leave a Reply