Iedereen kan toveren

https://www.instagram.com/p/B-xE6bWjx5t/

Ik had het jullie al verteld: ik heb een nieuwe baan. En inderdaad, dat betekent dat ik nog geen dag op kantoor heb gewerkt in deze tijden.

Waarom een nieuwe baan? Kijk, ik ben dol op 010, maar dat reizen naar Rotterdam viel me toch wel wat zwaar op een gegeven moment. Fietsen naar mijn werk, dat was de droom. En hoe zou het eigenlijk zijn bij een bedrijf dat wat meer maatschappelijk ingesteld was? Nou, ik ben erachter gekomen, want sinds april werk ik als Content & Community Coördinator bij de Tovertafel (eigenlijk heet het bedrijf Active Cues en het product Tovertafel, maar dat laatste klinkt zo gezellig).

Misschien heb je er wel eens van gehoord als je in de zorg werkt, maar zo niet: de Tovertafel brengt mensen met een speciale zorgbehoefte in beweging door middel van interactieve lichtprojecties. Er is een versie voor mensen met dementie, mensen met een cognitieve uitdaging en voor kinderen in de zorg/speciaal onderwijs. En dat ziet er bijvoorbeeld zo uit.

Echt jongens, ik ben blij en trots dat ik bij zo’n mooi bedrijf mag werken waar het gaat om zoveel mogelijk geluksmomenten creëren.

Maar hoe gaat het inwerken als de coronacrisis is toegeslagen en je niet naar kantoor kunt fietsen, maar gewoon thuis achter je scherm zit? Nou, het scheelt al dat mijn werk digitaal is. Schrijven kun je overal. Bovendien waren er genoeg documenten en presentaties vol met informatie. Zo weet ik nu dat je niet ‘dementerenden’ moet zeggen, maar ‘mensen met dementie’. Waarom? Je bent niet dementerend, je hebt dementie. Zo leer je nog eens wat.

Het bedrijf bestaat uit zo’n 50 mensen en je eigen team leer je natuurlijk wel kennen, maar hoe doe je dat met de rest? De coach (ja, we hebben een eigen coach!!!) gaf mij als tip om koffiemomentjes met mensen in te plannen. Dat was een succes, want het bleken stuk voor stuk leuke mensen te zijn. Sommige mensen hebben zelfs katten die je op de achtergrond ziet loeren.

Dus ondanks dat ik nog geen dag op kantoor heb gezeten en de meeste mensen nog nooit in het echt heb gezien, kan ik je alvast verklappen: het is awesome.

9 gedachtes over “Iedereen kan toveren”

 1. Hocus pocus iedereen kan toveren… Thanks, die blijft nog wel even in mijn hoofd zitten.

  Maar wat een tof bedrijf! En je functie klinkt ook heel leuk.

 2. Wat klinkt je nieuwe baan leuk! Lijkt me heel gek om alleen nog maar digitaal samengewerkt te hebben met iedereen en dan over een tijdje al je collega’s in het echt te ontmoeten. Gelukkig kan dat tegenwoordig allemaal als je schrijft. Heel veel succes met je nieuwe baan!

 3. Ook mijn gedachten sprongen meteen naar dat nummer van K3. Dank daar voor (lees dit sarcastisch, aub ?). Ik werk ook veel thuis. Gelukkig wel nog regelmatig deadlines, maar mis het toch wel om ergens heen te gaan.

 4. Hocus spocus..

  Die katten op de achtergrond… Je leert je collega’s zo wel op een andere manier kennen.
  Succes met je baan.Maar dat heb ik geloof al meerdere kregen gezegd..

 5. Ik snap dat je er blij van wordt om in zo’n mooi bedrijf te werken!
  Wel jammer dat je je collega’s nog niet in real life hebt kunnen ontmoeten, maar dat komt gelukkig nog wel. Veel plezier met je nieuwe baan!

 6. Hi Laura! Leuk om te lezen… jij hebt je plek gevonden! Ook al is die fysiek nog gewoon thuis ?. Benieuwd naar alle nieuwe ervaringen, ik blijf je volgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.