Flirty thirty

Ja, het heeft wat jaartjes geduurd, maar het is nu for real: ik ben 30 geworden (om precies te zijn afgelopen zaterdag op 24 juli). Dit is wat dat betekent:

– Mensen maken je bent oud-grapjes. Inclusief ikzelf.
– Waar je in je twintiger jaren nog wat kon aanklooien, beginnen nu toch Echte Serieuze Dingen. Als je kinderen wil, is dat handig om dat tussen de 30 en 40 jaar te doen (tenzij je een man bent grrrr). Volgens de statistieken kopen mensen geen huizen meer na hun 35e als ze dat daarvoor niet al hebben gedaan, dus ik moet maar snel gaan sparen. Iemand nog een poppenhuis te koop?
– Je hebt een excuus om een fancy taart te kopen.
– Je vriend blaast 50 ballonnen op (zonder pomp ja en waarom 50? ‘Omdat er 50 ballonnen in het zakje zaten), je vrienden blazen een verjaardagskat op (de kop van de kat was jarig, zijn pootjes vierden feest) en eisen dat je een rok in de vorm van een ballonnentaart aandoet (beeld hiervan kan niet aangevraagd worden).
– Mensen schrikken als je zegt dat je 30 bent: ‘Oei… Gelukkig zit ik zelf niet niet aan de verkeerde kant van de 20.’
– Rimpels, grijze haren: ze horen bij deze jaren als yin bij yang. Tenzij je Laura heet en goede genen hebt (huidige stand: 0 rimpels en 0 grijze haren).
– Daarover gesproken. Ik ben gelukkig laatst nog 22 geschat, dus een gelukje: ik zie er in ieder geval niet uit als 30.
– En natuurlijk is 30 eigenlijk helemaal niet zo oud. Of zoals Kwangie zei: “Eerlijk gezegd werd het vanaf 30 pas écht leuk.’

Beter heeft ze gelijk.

9 Comments to “Flirty thirty”

 1. Gefeliciteerd nog met je verjaardag!
  Ja, vanaf deze leeftijd begint het enigszins in je voordeel te werken dat mensen je altijd jonger schatten. Heel herkenbaar overigens.

 2. Je moet statistieken niet altijd geloven. Ik was 48 toen ik (officieel gezien) mijn eerste huis kocht. In mijn eentje. Wel na wat gespaard te hebben.

  BTW. Jij hebt een ongekende algemene ontwikkeling voor een 12 jarige. Keep up the good word.

 3. Nog gefeliciteerd! Valt best mee toch, dertiger zijn? Ik voel me nu trouwens wel een succesvolle dertiger, haha!

 4. En ook hier gefeliciteerd.

  Verhip ja, Kwangie. Ook al foetsie. Of in ieder geval het bloggen verleerd. :-(

  Enne die tips over Zeist eo zijn welkom!

 5. Haha nog gefeliciteerd! 30 is het nieuwe 20. Of zo.

 6. Nog gefeliciteerd!! 30 is een prachtige leeftijd.

  Ik ga tegen beter weten in toch een foto van die rok opvragen :P bij deze ;)

 7. Heerlijk log!! Tja inmiddels al 40 maar het voelt nog steeds als 28. Behalve als ik ’s morgens in vliegende vaart mijn bed uit moet stappen en te snel de trap af ren… Dat gaat niet altijd goed. Oh en een trampolinepark bezoeken geeft zeker een dag of drie spierpijn. (en dan heb ik het nog niet over die verdraaide nek tijdens het maken van een salto. Maar verder niks aan jezelf veranderen hoor. Lekker blijven zoals je bent…

 8. Oh proficiat !
  Ik vond het fijn om 30 te worden.
  Op het werk maakte dat voor mij best een verschil uit.
  Als je ergens je mening over gaf, werd je plots meer serieus genomen lol.
  Geniet maar van de 30+ jaren!

 9. Ik kan mijn 30e niet eens meer herinneren! Misschien omdat ik altijd ouder geschat word niet klagen dus! Ik denk omdat je nergens in aan het gemiddelde doet (en die is niet flauw fout of lullig bedoeld) dat je vooral niet druk moet maken om wat bij je leeftijd zou horen. Een huis kopen moet bij je passen bijvoorbeeld.

Leave a Reply