Haar naam is Laura

‘Hoe heet jij?’
‘Laura.’
*zingt* ‘Haar naam is Laura, een hele lieve meid.’

Dit overkomt mij helaas te vaak. Ik zal het Jan Smit nooit vergeven dat hij mijn naam heeft gekozen voor dit liedje. Als er  iemand een liedje over de naam ‘Laura’ maakt, laat het dan Coldplay zijn. Maar dit Volendamse kattengejank hoef ik niet te horen.
Mijn allerliefste broertje heeft een keer een variant op de tekst gemaakt: ‘Al haar vrienden die zijn aardig, maar voor Laura geldt dat niet.’
Ja, we hebben een hele goede broeder-zusterband, dat is duidelijk.

Gelukkig is Jantje Smit niet de enige die een liedje heeft gemaakt met de titel ‘Laura.’ The Wombats hebben het liedje ‘Party in a forest (where’s Laura?)’. Geen hoopgevende titel. En hoewel ik the Wombats een leuke band vind, is dit liedje wat minder. Ook ‘Laura’ van de Scissor Sisters valt tegen. Maar ze hebben ook een liedje met de titel ‘Paul McCartney’ geschreven, dus ik ben in goed gezelschap.

Er is iets met de naam Laura. Hier in de buurt wonen vier Laura’s. Ik zat samen met twee andere Laura’s in de klas. Ik kan zo drie bloggers noemen die ook Laura heten. Ik ben nooit de enige Laura in iemands telefoonlijst. Jawel, de naam Laura is populair. Naar mijn gevoel heet de halve wereld zo.

Nee, ik haat mijn ouders niet, omdat ze me Laura hebben genoemd. Ik vind het eigenlijk wel een mooie naam. Het had veel erger gekund (Grietje, Bo, Apple om er maar een paar te noemen).

Maar elke persoon die in het vervolg ‘Haar naam is Laura’ zingt, als ik mijn naam noem, krijgt een pak slaag. Wees gewaarschuwd.

Ben jij blij met jouw naam?

43 gedachtes over “Haar naam is Laura”

 1. Eerlijk gezegd doe ik het ook als ik een Laura ontmoet,
  en tegenwoordig ook bij Sarah’s. Gewoon, schaamteloos. Op de melodie van Jan Smit.

  Maar, to be honest: bij jou is het nog nooit in me op gekomen Jan Smit te zingen.
  En het is dat ik jouw nummer niet heb, maar anders had je de enige Laura in mijn telefoonlijst geweest :-)

 2. Haha, ik ben blij dat ik dat leed niet hoef mee te maken. Maar ja, ik denk dat er met iedere naam wel iets vervelends te doen is, het is wel jammer dat jij precies allerlei liedjes hebt :)
  Oh, en jij bent de enige Laura in mijn telefoonlijst, ben je niet vereerd? :P

 3. Altijd als ik me voorstel aan iemand met MBO werk- en denkniveau zeggen ze: dat is toch een wolf? Of: ben je vernoemd naar de Donald Duck? Sindsdien kan het mij niet grachtengordel/links-intellectueel/elite genoeg zijn.

 4. Hahaha, ik vind m’n naam ook wel leuk. Het enige probleem is, dat op m’n werk allerlei mensen, die ik liever niet al te lang spreek, onwijs lang stil blijven staan bij m’n naam… “Goh, wat een leuke naam heb jij!” “Wauw, waar komt je naam vandaan?” “Zeg hoe kom je aan die naam?” “Jeetje je hebt wel een bijzondere naam he?!” Ergste was een keer dat iemand niet wilde geloven dat het m’n echte naam was, dat was nogal triest “Nee je echte naam, niet je bijnaam, maar je echte naam!” “… Yumke ís m’n echte naam …”

 5. Ik vind mijn naam wel fijn. Normaal, mensen weten hoe ze hem schrijven (alleen even herinneren aan dat h-tje) en geen rijmende dingen behalve krenten centen rente lente. Tandartsassistente. Maar die komt nooit voorbij, behalve als ik melig ben en mijn eigen naam in dat liedje stop. Dus nee, hij is fijn. En mooi ook nog is.

 6. Ik ken ook inderdaad aardig wat Laura’s. Zelf ben ik blij met mijn naam. Mandy komt niet super vaak voor, maar is wel bekend. Plus het liedje “Mandy” vind ik wel tof ;)

 7. AHh ik ken idd veel laura’s, maar ik ken ook een Freek.
  Die hoort konstand ‘je bent zo lekker bezig freek’, kan me voorstellen dat hij dat ook niks vind.. Mij naam kom ik op 1 andere blogger na nooooit tegen. Maar ik ben wel bij met mijn naam hoor. grappige is dat me moeder me deze naam gaf zodat niemand het af kon korten en me dus verpicht tess zou noemen nou kreeg ik namen als ’tazzMenia’ of hoe je het ook schrijft, of Angel. En het zijn geen afkortingen maar me naam word er wel langer op. Maar daar heb ik geen probleem mee :D

 8. Mijn naam is prima, ben tevens vernoemd naar een aantal bekende voetballers! Alhoewel ik tegenwoordig vaker Arjen wordt genoemd, aangezien ik voetballend nogal eenzelfde stijl heb als de bekende voetballer Arjen Robben. Niet dat het jou en je lezers wat scheelt, maar ik ben wel tevreden met mijn naam.
  p.s. Jan Smit kan ik niet uitstaan..! Dus ik voel je pijn.

 9. Ik vind Laura een erg mooie naam, en eerlijk gezegd vind ik dat liedje ook mooi (wel het enige liedje in dat ganre dat ik mooi vind denk ik hoor). Helaas rijmt mijn naam op pies. Dus vroeger was het altijd Marlies kattepies, Marlies paardepies. Niet leuk. Vroeger vond ik het ook niet leuk dat het een naam is die niet vaak voorkomt, want ik vond tussen al die leuke naamspulletjes, pennen en zo, nou nooit eens iets met mijn naam erop. Later begon ik het wel steeds leuker te vinden, maar helemaal blij met mijn naam ben ik nog steeds niet.

 10. Mijn naam is heerlijk. Er zijn ongeveer 20 Ronne’s in heel Nederland, wat mij heerlijk zeldzaam maakt en dus vrijwel altijd ook eenling in de telefoonlijst. Mensen weten ook altijd over wie je het hebt als het over Ronne gaat (hoewel dit soms ook nadelig kan werken, aangezien ik in een nogal dorpachtig dorp woon).

  Verder zijn er geen rijmwoorden, liedjes, gedichten, verzen of ander soort irritant opzegspul op te bedenken. Dit is zeer gunstig, aangezien mijn vriend nogal fan is van het bovenstaande opzegspul. Het frustreert hem ook nog steeds dat hij niks heeft kunnen bedenken behalve ‘Ronne Ponne’, waarvoor ik hem schaamteloos heb uitgelachen (wat stiekem best wel lekker voelde).

  Er is echter wel een klein nadeel. Ik word nogal vaak onder de mannen geplaatst. Dhr. Ronne K. Wierdsma is een titel die mij erg vaak toegekend werd. Maar aangezien mijn naam ook een mannennaam is, mag ik hier eigenlijk ook niet over klagen. Dus dat zal ik dan ook niet doen. Nouja, misschien een beetje dan, maar zeker niet veel.

  Kortom, de naam Ronne is top! Waren er maar minder van, dan was ik nog zeldzamer.

 11. Hihi, ja er zijn veel Laura’s! Ook in de blogwereld…
  Ik ben niet echt blij met mijn naam. Ik vind het maar een kak naam, het klinkt zo chique.
  Maar je hoort hem niet zo vaak, dat dan weer niet…

 12. Ik ben zelf ook niet echt blij met mijn naam, ik vind het geen mooie naam. Maar tis niet zo dat ik er verder wakker van lig. Ach zo heeft iedereen wel wat… ik word altijd eindeloos gewezen op mijn limburgs accent zeker nu ik al jaren in brabant woon. Het blijft vervelend ik merk het niet eens.

 13. Jennifer Lopez, Jennifer Aniston, Jennifer Love Hewitt en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Heb ook een tijdje een collega gehad die Jennifer heette en dat leverde soms wel problemen op met de planning. Stonden er ineens twee, terwijl er maar één hoefde te werken.

  Lastig als je zo’n populaire naam hebt. Maar dat maakt ‘m nog niet minder mooi natuurlijk!

 14. Als ik mijn naam zeg dan hoor ik altijd: haha Patty Brard…. moe word ik ervan! Of vroeger op de basisschool als de schoolfotograaf langs kwam: Lach eens Patty spagetthi. Waarop ik dan juist boos keek en zei dat ik geen spagetthi lust. Het voordeel is dat mijn naam niet vaak voorkomt, maar leuk vind ik mijn naam niet.

 15. Wat kan jij goede artikels schrijven zeg!
  Ik herken me wel een beetje in jou.

  Ze zingen bij mij áltijd: Lisanneeee ik weet dat er héél veel mannen zijn elke keer weer die ene en mij doet het pijn, etc. Vreselijk!

 16. Hahaha, er heten inderdaad best veel mensen laura, maar het is wel een mooie naam!

  Ik heb een hele tijd gehad dat ik mijn naam echt vreselijk vond, maar nu vind ik hem niet zo erg meer, haha.

 17. Je hebt een mooie naam, maar ja hij komt vaak voor!

  Naja, mijn naam komt niet heel veel voor maar zijn wel mensen die het fout blijven schrijven! Dat is geheel irritant gewoon.. Verder valt hij wel mee. hij komt vaker voor maar niet super vaak..

 18. Ik herken je probleem. Nou ja, niet met dat liedje, maar met het ‘er zijn zoveel mensen met die naam’. Dat krijg je ervan als je Kim heet. (En je achternaam ook nog héél standaard is)

 19. Zoveel laura’s ken ik niet hoor. Met jou erbij kom ik uit op 2.
  Mijn naam vind ik zo oubollig. oO Anja.
  Daarnaast rijmt het op Ranja, Lasagna, Panja.
  Of terwijl, als men gaat denken komen ze vaak op het rijmpje; Anja word panja van ranja bij de Lasagna. -___- juist.

 20. Wat heb ik toch een hekel aan Jan Smit, voornamelijk (maar zeker niet alleen…) omdat hij dat vreselijke nummer heeft geschreven.

  Dit terzijde, ik ben verder best wel blij met mijn naam :) Buitenlanders kunnen hem redelijk uitspreken, iedereen weet hoe je het schrijft en bovendien ben ik er na twintig jaar behoorlijk gehecht aan geraakt ;)

 21. Ik heb dezelfde voor + achternaam als een bekende amerikaanse counrtyzangeres uit de jaren 80. Godzijdank kent 90% van de mensheid haar niet, maar toch heb ik in heel mijn leven al regelmatig moeten zeggen: ja, dat weet ik dat die dezelfde naam heeft en nee, ik ben niet naar haar vernoemd, dat is toeval. Maar aan de andere kant is het ook wel weer handig. Op enkel voor + achternaam ben ik vrijwel ongooglebaar door haar uitgebreide fanbase.

 22. Godzijdank is er geen nummer met de titel Chantal, laat staan een nummer waarin Chantal word genoemd (of niet dat ik weet. Laat ik het zo zeggen).

  Ik ben niet echt happy met mijn naam. Het spreekt zo verrot weg. En nu Chantal Jansen ook haar schattigheidstatus verruilt voor de bloedirritant status (in ogen van vele Nederlanders) word de naam er ook niet populairder op.
  Plus het feit dat kids vroeger Chantal schreven met SJ… EHhh.. EXCUSE ME? CH! CH! CH! Je leert in groep drie de CH klank. Use it!

  Laura’s heb ik wel vaak in de klas gehad. Een van mijn nichten heet zo. Ach, blijkbaar erg popi naam toen. Volgens mij hoor je het nu veel minder vaak.
  Maar goed. Volgens mij is Chantal ook redelijk bekend (vooral in de jaren 80). Want ook die kwam ik toch regelmatig tegen.

 23. Ik snap het, ik zal het zelf ook niet leuk vinden. Ik ben wel blij met mij naam, behalve als ze gaan roepen: Yanou de koe, of Yanou winnie the pooh. Dat vind ik wel dom. Maar daar trek ik me gewoon niks van aan. Want zo heb je ook anderen namen, die op iets rijmen.

 24. haha woow zijn er seriesu mensen die hun kind Apple noemen? Ernstig! :P
  Ik ken ook best veel Laura’s, nu ik er over nadenk… maar vind het wel een mooie naam!
  Ben ook wel tevreden met mn eigen naam, maar had liever de naam van mn zusje gehad haha!!

 25. Susanne—-, Susanne— ik ben stapelgek op jou! Heel irritant! Ik heb liever dat ze het liedje ‘Rosanne’ zingen voor mij :p maar ik begrijp je helemaal

 26. Ik ben duidelijk geen Jan Smith fan; ik heb dus niet de associatie bij jou naam ;)
  Ik heb een typische naam voor deze streek (Bregtje, komt veel voor in Friesland, niet in Rotterdam) waardoor mensen alstijd denken dat ik Fries ben (nee, nergens in de familie). Grappig is dat mijn naam altijd blijft hangen, of dat mensen me Frouke of Lobke noemen, rare associaties dus ook :p

 27. Ik moet helaas bekennen dat ik ook nog vijf andere Laura’s ken, best verwarrend. Maar het is wel een mooie naam hoor! Ik ben wel blij met mijn naam

 28. haha, herkenbaar! Maar dan met “annie, hou jij me tassie ff vast…”
  Dan is Laura nog niet zo heel erg toch? ;)

 29. En dat terwijl de Laura uit Jan Smits Laura niet eens Laura heet! =)

  Met mijn naam heb ik dit probleem nooit, hij wordt wel standaard verkeerd geschreven.. Dat leed blijft jou gelukkig bespaard!

 30. Ik ben heel blij met mijn naam. vernoemd naar schaatsers ( jaren 60). Je hoort hem tegenwoordig wat meer dan toen ik jong was. Ooit hoorde ik een onbekende mijn naam roepen…bleek ze haar hondje te roepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.