The battle of the bitches

Bron

Meisjes zijn gemeen. Als jongens ruzie hebben, gaan ze vechten. Na een paar slagen schudden ze elkaar de hand en het is klaar. Ze denken er nooit meer aan. Meisjes vallen eerder aan met woorden, venijnige opmerkingen. Een meisje zal nooit vergeten wat jij vijf jaar geleden tegen haar hebt gezegd. Meisjes roddelen achter je rug over je en werpen woedende blikken op je. Deze ruzies zijn nooit na vijf minuten over met een simpele handdruk. Nee, daar gaat heel wat tijd over heen.

Soms gaat het nog verder. Een fenomeen dat we allemaal wel kennen: de bitchfight (denk aan de film Mean Girls). Haren worden uitgetrokken, nagels worden als klauwen ingezet: het beest komt los. Gekrijs stijgt op en is in de verte te horen. Nepwimpers worden uitgetrokken, de mascara loopt uit en er verschijnen rode krassen op de armen. Eromheen staat een joelende massa. Mobieltjes worden er snel bijgepakt en de eerste tweets verschijnen al na een minuut. Uiteindelijk worden de twee meisjes uit elkaar gehaald. Laat ik het zo zeggen: ze zijn er niet zonder kleurscheren vanaf gekomen.

Ook hierna gaat de strijd door. Opmerkingen worden heen en weer geslingerd.
‘Oh mijn god, moet je zien wat ze aan heeft!’
‘Wat een arrogant mens zeg.’
Als blikken konden doden, oei…

Na de zomervakantie lijken ze het te zijn vergeten. Ze zijn weer bffs en iedereen mag weten dat ze ntb (niet te breken) zijn. Ruzie? Ach, dat was al weer zolang geleden!

Dit is natuurlijk enigszins overdreven, maar wel iets wat ik vaak zag op mijn middelbare school. Misschien hoort het ook een beetje bij de puberteit, maar pfff, wat een gedoe.

Maar stiekem toch wel leuk om naar te kijken: the battle of the bitches.

20 gedachtes over “The battle of the bitches”

 1. Meisjes zijn inderdaad zo anders,
  maar ik vind de bitchfight zoals jij het beschrijft eerder een vergelijking met de mannen hun vechtgedrag.
  Jammer, want juist de gemeenheid bij meisjes zit het in de dodende blikken en abstracte vorm van ruzie.

 2. Ik ken dit stereotype-gevecht zelf totaal niet uit mijn omgeving: the battle of the bitches. Wel herken ik “het niet vergeten van ruzies” etc. van het vrouwelijke geslacht. Ook ik zelf heb moeite met vergeven & vergeten. Hoewel ik altijd mijn best doe “geen ouwe koeien uit de sloot te halen”, maar in mijn innerwereld kan iemands reputatie toch helemaal verpest zijn. Het duurt dan weer even voor ik iemand weer geheel kan vertrouwen. Stom, maar waar.

 3. Het vechten herken ik niet zo, maar wel dat gemene, dat haatdragende. Vrouwen nemen alles veel persoonlijker op, lijkt het wel, en kunnen dingen daarom moeilijk vergeten. Helaas heb ik me er zelf ook vaak genoeg schuldig aan gemaakt.

  Maar Mean Girls is inderdaad stiekem wel een leuke film ;).

 4. Je beschrijft het hetzelfde als mij. Meisjes vergeten een ruzie nóóit, en mocht er weer een ruzie komen zullen ze dat er ook altijd weer bij trekken. “Ja maar toen..”
  Eigenlijk slaat het nergens op, maar het is echt waar. Meisjes zijn gemeen, achterbaks, als het gaat om ruzies. Mannen zijn wat dat aangaat zó simpel. Ik ben hetzelfde hoor, ik wou dat ik het zo makkelijk had als een man, dat ik het gewoon kon vergeten en na een kleine ruzie weer verder kon. Het zit in de genen, denk ik.

 5. Gelukkig hebben meiden dat enkel onder elkaar
  Toch wordt ikmwat voorzichtig nu ik dit lees
  Elkaar kwetsen is blijkbaar heel gewoon
  ofschoon ik zeker weet dat niet elke dame in de dop dit doet
  Is dit echt puber-gedrag of kan het voortduren?
  Hoe kun je je wapenen tegen zo’n strijd?
  Hoe dik moet de huid zijn?
  Blij dat ik 2 boys in huis heb, ha,ha.

 6. Heel herkenbaar! Ik heb een keer meegemaakt dat twee meisjes op twitter ongelooflijke ruzie kregen, en op school was het allemaal weer goed. heel vreemd..

 7. That’s why m’n vrienden vroeger alleen maar jongens waren…. Bijna alleen maar dan. Nu niet meer trouwens. Die jongens bij ons maken elkaar af. En alleen maar elkaar verraden he, zo kinderachtig. maar die meidenruzies ken ik ook!

 8. Agh heerlijk hahaha al die bitchfights op de middelbare school, ik stond er altijd met mijn neus bovenop (als ik niet zelf betrokken was) drama om niks allemaal, en de pauze erna was alles weer helemaal goed!

 9. Het is wel zo, wij altijd maar roepen dat die mannen zo gemeen en geweldadig zijn, terwijl we zelf – als het moet- iemand geestelijk geweld aandoen.

 10. Hm.. meiden kunnen heel gemeen zijn , maar jongens zéker ook hoor. Als ik jongens hoor praten kraken ze bepaalde meiden soms helemaal af. Jongens roddelen alleen niet onderling over elkaar, of niet zo veel als meiden dat doen.

 11. Ik heb nooit goed om kunnen gaan met die gemeenheid. Durfde niet goed terug te strijden ofzo…en wat ik nog steeds heb, is dat ik zo verbaasd kan staan van een gemene opmerking. Dat ik achteraf denk…zei ze dat echt? En dan tot de conclusie komen dat ik helaas geen opmerking terug heb gemaakt ;)

 12. Vrouwen zijn krengen. Het begint al als ze een jaar of 6, 7 zijn. Houd nooit meer op. Vrouwen zijn ook afschuwelijk achterbaks. Lachen als je kijkt, maar als jij je hoofd weg draait word die lach een groot gat waar roddels uit stromen. gatver!
  Echte gevechten heb ik nooit gezien op school, maar dat achterbakse gedoe wel. Zelfs bij mijn vorige baan kwam ik het regelmatig tegen. Echt, het houd nooit op. Vrouwen bij elkaar is een pot nat.
  Godzijdank werk ik in een klein bedrijf waarbij er meer en deel mannen zijn. Daar heb je er geen last van. Hulde aan de mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.