Nederland is leuk: vijf redenen

Wij Nederlanders zeuren een partijtje af met zijn allen. Over het weer, de politiek en het verkeer. Daar moet verandering in komen! Daarom zal ik nu vijf redenen geven waarom we blij mogen zijn dat we in dit landje wonen.

1. Het is een welvarend land.
Dit valt niet te ontkennen. De supermarkten liggen vol, we kunnen naar school en de ziekenhuizen zijn goed. Bovendien is er geen oorlog, ook altijd fijn.

2. We hebben lekker eten.
Dan heb ik het niet over de stamppot (tenminste, dat vind ik niet lekker). Nee, heerlijk die drop en stroopwafels! En wat dacht je van de Bossche bollen?

3.. We hebben leuke steden.
Ja, Londen en Parijs zijn mooi. Maar Amsterdam is dat ook. En wat dacht je van Leiden en Utrecht?

4. Er zijn leuke feesten en festivals.
Nogmaals, een klein landje, maar weerhoudt ons dat ervan om een leuk feestje te bouwen? Natuurlijk niet! We vieren Koninginnedag, maar hebben ook festivals zoals Pinkpop en Lowlands en nog veel meer.

5. We hebben onze eigen rare gewoontes.
Eten uit de muur trekken. De schooltas aan een vlagstok hangen als iemand geslaagd is. Sinterklaas. En nog veel meer!

Waarom ben jij blij dat je in Nederland woont?

37 gedachtes over “Nederland is leuk: vijf redenen”

 1. Wat leuk om dit zo op een rijtje te zien. Ik vind de Nederlandse fietscultuur helemaal te gek en vind het tof dat we zo’n multicultureel land zijn. Alles kan en mag.

 2. Omdat we met zijn alle gewoon zo lekker nuchter en recht door zee zijn.
  Niet dat constant neppe gedoe als je wel eens in Amerika zit met “HEYYYYYYYYYY DARLINNNNNNNN” en vervolgens bijna een mes in dr rug steken. achterbaks gedoe daar af en toe en zo hypocriet als ik weet niet wat. Zeggen dat je zo’n vrij land bent, maar ondertussen worden Homo’s gehaat, word sex verbannen uit een film en schelden op tv? OH NEE!!! Schande!
  Nee, geef mij dit kleine kikkerlandje maar. Lekker normaal. En de afstanden zijn zo fijn klein. Je bent overal binnen no time :)

 3. De duinen! Die zijn toch prachtig in Nederland! En lekker fietsen! In Dublin, waar mijn broer woont, als de mensen gaan fietsen, fietsen ze op de stoep! Anders is het toch veel te gevaarlijk ;) fluorescerend hesje aan, helm op…

 4. Ik ben Nederland pas écht gaan waarderen sinds ik in het buitenland heb gewoond (goh), en dé grote reden waarom ik Nederland zo geweldig is, is dat het zo klein en compact is. 4 uur van het ene uiterste naar het andere, en in de tussentijd ben je ook in no-time in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk of zelfs Engeland. En fietsen! En alle (gratis!) festivals inderdaad! Heerlijk :)

 5. Hoewel ik stiekem altijd ernaar verlang ergens anders te wonen, heb je wel gelijk.
  Zoals Chantal zegt is het vooral de Nederlandse nuchterheid, dat ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’, die ik heel erg waardeer.
  Ik mis alleen Rotterdam bij de mooie steden ;).

 6. Een klein landje? wees blij dat je niet in Belgie woont dan hehe :D
  Ben al heel lang niet meer langsgeweest, sorry
  zijn in mijn huis aan het werken en gewoon geen tijd om op internet te komen :(
  Het zal nog wel eventjes zo zijn, maar ik probeer tussendoor eens langs te komen ;)

 7. Goeie redenen :) Al mis ik bij de mooie steden Nijmegen nog :P

  Wat ook echt bij Nederland hoort, is dat het zo afwisselend is. Ik woon in een grote stad, maar in mum van tijd kan ik hier in verschillende bossen staan waar je niets anders hoort dan de natuur. En Friesland is dan bijvoorbeeld ook weer heel anders dan bijvoorbeeld de Randstad, maar ik vind dat elk gebied zo zijn charme heeft. Ook de verschillen in mensen vind ik zo mooi. In Brabant ben je bij mensen altijd welkom, kun je zo via de achterdeur binnen lopen terwijl dat in andere delen van het land haast ondenkbaar is.

  Wat ik heel grappig vind in Nederland, ik weet niet of dat echt iets waarom ik blij ben dat ik in Nederland woon, maar ik vind het heel grappig dat trots op je land hier heel misplaatst is. Als het Nederlands elftal door buitenlandse critici als een van de beste elftallen wordt gezien, dan hebben we hier in Nederland nog 1001 commentaren op het voetbal dat ze laten zien.
  Je zult een Nederlander niet gauw horen zeggen: “ik ben trots om in Nederland te wonen”, terwijl bijvoorbeeld de Amerikanen barsten van liefde en trots voor hun land. Ook de Noren hebben een grote vaderlandsliefde (niet zo erg als de Amerikanen, vind ik) maar in Nederland word je echt raar aangekeken dan.

 8. Ik woon al enkele jaren in het buitenland. Nederland is een prachtig land. We zijn ook – ondanks alle politieke rumoer – toch gastvrij. Zeker vergeleken met veel andere landen.

 9. Pff lastig ik weet het niet xD!
  Al vindt ik dat tas aan de vlag hangen wel heel leuk! Ik zou dan ook een paar jaar geleden dat ook hebben toen ik geslaagd was, en paps kocht gelukkig een vlag!

 10. Ik vind Nederland wel leuk, het is er veilig, er is genoeg te eten en dat het vlak is heeft zo ook zijn voordelen. (geen heuvels op fietsen, je kunt heel ver zien) Ook hebben we natuurlijk nog 5 leuke eilandjes (tvtas) en inderdaad zijn de festivals ook super. Ik wil volgend jaar wel naar Oerol :D

 11. Waarom zeuren we eigenlijk nog. Er zijn zo veel positieve dingen. Zonaanbidster als ik ben, ben ik blij dat ik woon in de provincie met de meeste zonuren van het hele land.

 12. Ik vind Nederland wel best, maar emigreren zou ik ook niet zo heel erg vinden. Ik voel me nu niet bepaald verbonden met de hedendaagse cultuur, en ook die van vroegere tijden zegt me niet bijster veel. Het leukste aan Nederland is toch gewoon mijn familie denk. Wel zo makkelijk. Ik denk gewoon dat ik niet kan zeggen wat ik zo leuk vind aan Nederland, totdat ik alle andere landen heb bezocht. Leuk streven toch! Sponsoring, anyone?

 13. Ik klaag ook altijd over Nederland, maar toen ik vorig jaar na een half jaar in Spanje (waar alles in onze ogen klote is geregeld, helemaal als iets haast heeft) waardeerde ik het land toch zo ontzettend..

 14. Ik ben blij met Nederland omdat de meeste dingen goed geregeld zijn, we naar school kunnen en het veilig is. Ook hebben wij hele leuke feestdagen, tompoezen en pepernoten (of dat nou typisch Nederlands is weet ik niet).

 15. Ik ben gek op nederland… Ik vind heerlijk even naar het buitenland te gaan maar nee naar het buitenland gaan is niet iets wat voorgoed zou willen. Ik ben ook gek op sommige tv programma’s in nederland ;).

 16. Haha, vooral dat we hier Nederlands spreken en geen gek Engels!! En om al jouw redenen en omdat we hagelslag hebben, hilarisch!

 17. Omdat er dingen goed geregeld zijn voor mensen met beperkingen, omdat de natuur toch zo mooi is en omdat er zoveel verschillen zijn, in culturen en ook tussen provincies.

 18. Eigenlijk zijn alle leuke dingen aan Nederland al genoemd. Ohnee, ik vind het leuk dat we voor zo’n klein landje toch best belangrijk zijn qua sport: voetbal, schaatsen, zwemmen en turnen etc.
  Verder zijn mijn favo dingen aan Nederland echt de nuchterheid, fietsen en Sinterklaas!

 19. Nederland is geen leuk land. Mensen hier zijn nep.
  Verder is dit geen vrij land zoals veel zeggen.
  De taal hier is een van de lelijkste.

  Hier wordt slecht gegeten.
  Mensen hier zijn smakeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.