50 first dates

Henry (Adam Sandler), een dierenarts op Hawaï, is een vrouwenverslinder. Maar dan ontmoet hij op een dag Lucy (Drew Barrymore). Ze hebben een leuk gesprek en besluiten om de volgende dag weer af te spreken. Maar dan blijkt dat Lucy Henry niet herkent.
Door een ongeluk heeft Lucy namelijk een hersenbeschadiging opgelopen, waardoor haar kortetermijngeheugen niet meer werkt. Als ze opstaat, kan ze zich van de dag daarvoor niets herinneren.  Henry moet haar dus elke dag weer opnieuw versieren. Dit zorgt voor veel hilarische scenes.

Adam Sandler en Drew Barrymore. Alles behalve mijn favoriete acteurs. Maar toch vind ik deze film leuk. Hij wijkt af van de standaard romantische komedie (ja, het is girl meets boy, maar dan elke dag) en hij is gewoon erg grappig! Dus als je niet van Jennifer Aniston-romkoms houdt (me neither), kijk deze dan eens.

Wel kijken: Als je van romantisch en grappig houdt.
Niet kijken: Als je alleen maar romantische komedies kijkt waar Jennifer Aniston in zit.

Leukste quote:

Henry: ‘Pardon me. Sorry to interrupt, but I notice we were both eating alone and I thought perhaps I could sit with you, maybe build a syrup jacuzzi for your waffle house?’
Lucy: ‘Oh that would be nice, but I have a boyfriend. I’m sorry.’
Henry: ‘You’re making up a boyfriend so you can get rid of me?’
Lucy: ‘No. I’m not.’
Henry: ‘What’s his name then?’
Lucy: ‘Ringo.’
Henry: Is his last name, Starr?’
Lucy: ‘No. McCartney.’

21 gedachtes over “50 first dates”

 1. “Wel kijken: Als je van romantisch en grappig houdt.”

  Ik heb het grappige nooit in deze film kunnen ontdekken, ik vond hem bloedirritant ;-)

 2. Grappig, ik ben echt heel erg van de romcoms, maar deze heb ik na tien minuten al afgezet. Was echt niet mijn humor. En Adam Sandler, zijn films toch bijna altijd goed te pruimen en ook met Drew Barrymore is niet zoveel mis. Maar samen… nee. Of het lag aan het script. Of aan mij… ;-)

 3. Adam Sandler vind ik echt een briljant grappige acteur. Juist omdat hij zo vervelend is. :)
  En die ‘Girl meets Boy’ doet me denken aan de film: 500 days of Summer, wat dan ook een briljant goede ‘romantische’ komedie is.

 4. Jaaaa, geweldige film :D Ik heb ‘m al tig keer gezien. Ik denk alleen dat ik het niet helemaal eens ben met je ‘leukste quote’. Wat ik dan wel de leukste vind, zou ik eigenlijk ook niet weten :P

 5. Ik vind deze film echt geweldig, maar ik heb hem nog steeds niet afgekeken :(
  Ik heb de nare gewoonte om films maar voor de helft te zien :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.