Chicago

httpv://www.youtube.com/watch?v=8IxcfbldgBY

Ooit, in een ver, ver verleden, deed ik op de middelbare school (ik was nog een brugwup) mee aan de musical Chicago. Of nou ja, de repetities. Uiteindelijk heb ik het opgegeven (had dan ook een flutrolletje, hoe durven ze me die te geven, terwijl ik enorm veel acteertalent heb?!).
Maar natuurlijk hebben we hiervoor de film Chicago gezien. And I like it.

Roxie Hart (Renee Zellweger) komt in de gevangenis terecht, omdat ze beschuldigd wordt van een moord. Ze neemt de beroemde womanizer Billy Flynn (Richard Gere) aan als haar advocaat. Hij is ook de advocaat van Velma Kelly, een beroemde zangeres. Maar dan komt het talent van Roxie op het gebied van zang en dans naar voren. Wie is er beter?

Deze film is geweldig. Goede nummers (Cell Block Tango), er wordt goed gedanst (zou willen dat ik dat kon) en ook de personages, zoals Mama Morton en de zielige Amos Hart zijn geweldig.

Wel kijken: Als je geen zin hebt in een zoetsappige musical (a la Sound of Music), maar wel zin hebt om een film met dans en muziek te kijken.
Niet kijken: Als je allergisch bent voor vrouwen met onbedekte benen en dergelijke. En als je niet van musicals houdt (maar dit is geen typische musical, moet ik er wel bij zeggen).

Favoriete quote:  

Annie: ‘I met Ezekiel Young from Salt Lake city about two years ago and he told me he was single and we hit it off right away. So, we started living together. He’d go to work, he’d come home, I’d fix him a drink, we’d have dinner. And then I found out. “Single” he told me. Single, my ass. Not only was he married… oh, no, he had six wives. One of those Mormons, you know. So that night, when he came home, I fixed him his drink as usual. You know, some guys just can’t hold their arsenic.’

20 gedachtes over “Chicago”

 1. Goeie Laura B! Dit is echt een fantastische film (in tegenstelling tot Moulin Rouge.. sorry!). Vooral ‘Razzle Dazzle’, vind dat hele rechtzaak-gebeuren in zo’n mooie metafoor gegoten! Moet er altijd aan denken als ik Law&Order kijk (wat dus nogal vaak is).

  FLASHBACK-TIME: Ik had eigenlijk onwijs slechte herinneringen aan deze film: toen ik in de 4e zat was het het lustrumjaar van m’n school. We werden in allemaal kleine groepjes gestopt waarmee we een programma van recreatieve activiteiten gingen aflopen. Terwijl andere groepjes best wel leuke dingen te doen kregen (sushi maken, samba-workshop, voetballen, er was zelfs een carnaval-workshop) kreeg mijn groepje achtereenvolgens: hardlopen, rondleiding door het gemeentearchief, lezing van een lokale feministe. Ik kreeg weer een vleugje hoop toen onze laatste activiteit Chicago bleek te zijn. Maar helaas, we kregen steeds alle kranten-stukjes uit de film te zien (dat ze kranten typen, en verkopen, en mensen interviewen enzo) en die kregen we echt 1000000 keer achter elkaar te zien, en vervolgens moesten we onze eigen Chicago-krant in elkaar flansen. BLEGH. En oh ja, we besloten dat het een beter idee was om buiten in de zon te zitten, en toen kregen we strafpunten!! :O Maar goed, ondanks alle voorafgaande drama vind ik Chicago toen ik hem later in z’n geheel zag (en niet alleen alle stomme kranten-stukjes) toch echt een supersupersuperleuke film. The End.

  1. Marjetti Spaghetti, dat is echt de belachelijkste opdracht ooit. Ik weet niet op wat voor school je zat, maar dit soort dingen zouden niet meer voor mogen komen in de wereld.

 2. Klinkt goed. Ik hou echt van dans en muziek ;d. En leuk dat je eraan meedeed, alleen jammer dat je gestopt bent :(. En ik geloof echt wel dat je een groot acteertalent bent…
  x

 3. Ik heb hem bekeken, maar ‘k weet er amper nog iets van :o Diegene die hem aangeraden had, had hem vergeleken met Moulin rouge (mijn absolute lievelingsfilm), maar ‘k vond niet dat hij daaraan kon tippen :s misschien zou ik hem los daarvan nog eens opnieuw moeten zien en dan wel helemaal onbevooroordeeld.

  1. Nee, ik vind ook niet dat je hem kunt vergelijken met Moulin Rouge, dus kijk er inderdaad maar nog een keer naar, maar dan zonder verwachtingen!

 4. Leuke blog! Ik hou ontzettend veel van musicals, ik heb onlags the Addams family musical gezien op broadway, het was hilarisch! En was ook nog wel tof omdat Brooke Shields Morticia Addams speelde!
  xx Ogi

 5. Haha, gelukkig ben ik niet allergisch voor onbedekte vrouwen benen en dergelijke, dus een top aanrader! Ik ga hem binnenkort kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.