Mijn blogroutine

Elke blogger heeft wel een blogroutine. Ik ben daarop geen uitzondering en vandaag zal ik vertellen hoe ik blogjes schrijf. Ik weet niet of jullie het interessant vinden, maar dat merk ik vanzelf wel haha ;). Oh trouwens, mocht je dit een leuk idee vinden, schroom dan niet om zelf een blogje over jouw blogroutine te schrijven, ik zal je geen copycat noemen ;)

1. Het idee.
Ik neem één keer in de week een moment tijdens het reizen (wat ik nogal veel doe) waarop ik van mezelf minimaal vijf blogonderwerpen moet opschrijven in mijn Moleskine-boekje (Moleskine is hip, mensen, neem er ook één!). Wonder boven wonder is dat me tot nu toe altijd gelukt. Maar de inspiratie komt ook als ik in bed lig (snel licht aan en opschrijven!) of tijdens de afwas.

2. Schrijven.
Goed, dan hebben we dus het onderwerp. Bij mij is dit altijd vaag. Ik zal een aantal voorbeelden noemen (dit is dus echt letterlijk uit mijn notitieboekje) en jullie mogen zelf uitzoeken naar welke blogpost ze verwijzen (lijkt me niet zo moeilijk):
– Mijn perfecte huis omschrijven. Boekenzaal zoals in Belle en het Beest. Aan het water, roeibootje.
– In de rij staan voor het damestoilet. Waarom doen ze er zo lang over, zijn ze allemaal spontaan ongesteld geworden ofzo?
– Hoe ik blogjes schrijf. Vaag idee. De rest komt vanzelf.

Zoals ik al in het voorbeeld noem (juist, die laatste gaat over deze, wat knap dat je dat hebt geraden!), gaat het daarna eigenlijk vanzelf. Wanneer ik ‘tien tips om…’ of iets dergelijks doe, moet ik er natuurlijk wel over nadenken wat die tips zijn. Maar meestal, als ik een onderwerp, schrijf ik het stukje in één keer. Ik ga niet heel lang nadenken over hoe ik het precies moet zeggen.

3. Afwerking
Oké, het stukje is geschreven, maar we zijn er nog niet. Allereerst moet er een titel bij (maar dat is niet zo moeilijk) en daarna een plaatje. Zoals veel bloggers komen die van mij vrijwel altijd van www.weheartit.com Leuke plaatjes en zolang je de bron erbij zet, geen gezeur. Een plaatje zoeken duurt bij mij trouwens altijd echt heel lang, vaak langer dan het stukje schrijven. Het is best moeilijk om het juiste plaatje te vinden!
Uiteindelijk, na jaren en jaren, heb ik het juiste plaatje gevonden. Maar daar ben ik nog niet klaar mee. Plaatjes nemen veel ruimte in op je blog en voor je het weet, is je webruimte op. Dat is mij dus overkomen en dat is geen pretje. Daarom verander ik de ruimte die mijn plaatje inneemt (of hoe je dat ook noemt) nog op ImageOptimizer. Dit is trouwens een aanrader voor iedereen met een eigen domein.
Daarna lees ik het stukje na (en voor publicatie nog een keer) en plan ik het in.
En klaar is Kees!

Verschilt jouw blogroutine van die van jou of lijken ze juist erg op elkaar?

28 gedachtes over “Mijn blogroutine”

  1. Haha ja, dat klopt. Maar ik plan het altijd automatisch in en om de één of andere manier doe ik altijd 23:45 (ik weet niet hoe dat gekomen is, maar het is nu standaard geworden, ik weet dat het een vaag tijdstip is, maar goed). Dus het is niet dat ik dan altijd wakker ben, vaker niet dan wel haha :P

 1. Ik bedenk soms een tijdje van te voren al dingen waarover ik wil bloggen, maar meestal weet ik genoeg dingen dus schuif ik de andere ideetjes vooruit als reserve. Ik heb hetzelfde met die 10 tips enzo, dan bedenk ik ze ook wel van tevoren en moet ik er goed over nadenken, maar ik schrijf ze meestal ook in een keer, maar ik schrijf ze en daarna publiceer ik mijn blogjes vaak meteen. En ik gebruik niet altijd plaatjes, omdat ik ze vaak niet goed kan zien. Ik ga ook tijdens het reizen een notitieboekje meenemen voortaan, want ik krijg onderweg ook vaak ideetjes.

 2. Mijn onderwerpen komen vanzelf, daar ga in niet voor zitten. Zoals je weet schrijf ik over dingen die ik meemaak en is mijn blog vooral bedoeld om mijn hart te luchten. Maak ik niets mee, schrijf ik weinig maar soms loop ik over van onderwerpen. Wanneer ik schrijf, schrijf ik zonder na te denken. Eén grote woordenbrij die na nog een keer de tekst bekijken in een verhaal veranderd. De plaatjes die ik gebruik zijn allemaal zelf gemaakt behalve wanneer je er een bronvermelding bij ziet staan. Leuk om te lezen hoe jij dat doet.

 3. Ik heb niet echt een blogroutine. Als ik een idee heb dan onthoud ik dat en schrijf ik het later op. Of als ik al achter de computer zit, dan schrijf ik hem meteen en plan ik hem in.

  In plan heel vaak ook blogjes in. Als ik in één keer veel inspiratie heb, dan knal ik het allemaal in aparte blogjes, datum en tijd aanpassen en walla! Ideaal :)

 4. Mijn blogroutine is eigenlijk precies hetzelfde, al schrijf ik niet eerst 5 onderwerpen op, maar ik heb dan soms ook geen inspiratie en zo geen blogpost :S. Misschien moet ik dat ook maar is gaan proberen, eerst opschrijven, dan zit ik in ieder geval nooit zonder posts ;).

  Handige tips!

  Xoxo, leoniae

 5. Het lijkt er wel een beetje op wat ik doe. Als ik een idee krijg, dan sla ik het op in mijn hoofd. Zodra ik achter de laptop zit, dan open ik WP en maak er een artikeltje van. Ik schrijf gewoon een klein stukje of alleen een titel en daarbij zet ik een tekentje waardoor ik weet dat het artikel nog af moet worden geschreven. Ik plan het wel alvast in, zodat ik dan meer druk erop moet zetten om het voor datum nog af te krijgen. Tijdens het schrijven voeg ik eigenlijk vaak al foto’s toe, niet pas erna.

 6. Nee hoor, ik heb hetzelfde ^^. Ik lees iets interessants of er komt net iets leuks (?) in mijn kop en dan schrijf ik het even later neer en dan controleer ik nog eventjes heel het artikel en voilà ^^.
  x

 7. Ik heb niet echt een blogroutine ofzo… Ik heb ook wel dat er af en toe dingen door mijn hoofd spoken, maar als ik het de volgende dag niet kan herinneren is het in mijn ogen toch niet zo’n goed onderwerp geweest :P (wat het dan ook wezen mocht).

 8. Ik krijg het idee altijd en dan bedenk ik me wat ik wil schrijven.
  Als ik het daadwerkelijk ga schrijven ga ik eerst een plaatje zoeken negen van de tien keer, dan typ ik een stukje, controleer de spelling (en dan zie ik vast nog 100 fouten over het hoofd, maar toch) en dan typ ik de titel. Titel komt bijna altijd laatst (of het moet over een boek gaan en dat de boektitel de titel van de blogpost is, maar dan hoef ik er ook niet over na te denken).
  Leuk zo’n post!

 9. Leuk om te lezen hoe andere mensen bloggen! Bij mij gebeurt het meestal spontaan. Als ik een tof idee heb, probeer ik het zo snel mogelijk uit te werken. Soms schrijf ik het in mijn notitieboekje zodat ik het niet vergeet. Het schrijven gaat meestal ook vanzelf. Ik moet er vooral niet te lang over nadenken. Dan wordt het voor mijn gevoel een slecht stukje.

 10. ik heb ook niet echt een blogroutine. Nouja, misschien een beetje. Misschien een idee om er eens over te posten zodat ik het zelf ook weet, hihi. In ieder geval, ik haal mijn plaatjes ook altijd van we heart it, maar ik sla ze niet op op mijn domein. Ik doe altijd Afbeelding toevoegen – van URL. Daardoor neemt niet meer ruimte in beslag dan een gewone post zonder plaatjes ^^. Of hallucineer ik dat gewoon?

 11. Haha, leuk! Ik schrijf ideen op (in een niet gepost bericht, op een blaadje of in m’n telefoon). Dan ga ik berichten vooruit maken. En daarna post ik ze. Het zijn verschillende dingen, maar allemaal hebben ze iets te maken met muziek! That’s it!

 12. Grappig om te lezen hoe andere mensen bloggen. :) Ik heb in word een enorme lijst met onderwerpen gemaakt, maar meestal denk ik gewoon, hey, laat ik vanmiddag weer eens een blogje schrijven! En dan schrijf ik het eerste wat in me opkomt, bedenk een titel, post, en lees achteraf honderd en één spelfouten. Aan plaatjes doe ik niet, geen idee waarom.

 13. Ik denk nooit van tevoren na over onderwerpen. Verder is mijn routine wel ongeveer hetzelfde als de jouwe. Ik ben alleen altijd érg slecht in het verzinnen van titels, haha!

 14. Ik herken deze routine. Als ik een onderwerp heb probeer ik het altijd eerst op te schrijven, maar bij mij duurt het altijd weken voordat ik écht een goed onderwerp heb waarover ik kan schrijven.

  Leuk stukje!

 15. Ik heb geen blogroutine, meestal is het zo dat ik iets bedenk en dat meteen opschrijf. Of ik heb foto’s en wil daar een verhaaltje bij vertellen, dan zet ik eerst de foto in WP en schrijf dan pas het verhaaltje. De laatste weken heb ik pas voor het eerst dat ik voorruit schrijf, de regen geeft inspiratie ofzo want eerder deed ik dat nooit!

 16. Ik heb ook niet echt een blogroutine, soms heb ik opeens een idee waarover ik wil schrijven of ik heb iets meegemaakt waar ik een leuk verhaal van maak :) De ene keer is het dus heel persoonlijk, de andere keer bedenk ik een leuk onderwerp en schrijf ik daarover!

 17. Jezus, allemaal manieren. Dan ben ik toch wel een lompe boer. Ik krijg een idee, ergens thuis of buitenhuis. Zodra ik dan thuisben gaat de computer aan met wordpress. Ik druk op ‘new post’ en begin te schrijven. De beste stukjes komen voort uit het moment zelf. Gewoon schrijven wat je denkt, heb ik het gevoel. Daarna controleren op spelling en klaar is kees! Ben ook meestal binnen 15 min. klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.