Twilight: glitters en… glitters

Bron

Ik heb een hekel aan Twilight. Dit wist ik al, voordat ik ook maar een letter van de boeken of een seconde van de film gezien had. Ik denk dat het een gave is.

Maar omdat ik vind dat ik er geen mening over mag hebben, voordat ik het gezien heb, heb ik pas geleden de eerste film van Twilight gezien. In de boekenwinkel had ik al een aantal stukjes gelezen, maar daar werd ik zo misselijk van, dat ik er mee stopte.

Goed, dit zijn mijn conclusies (sommige dingen komen jullie misschien bekend voor, omdat ik het al op Twitter had gezet):

– Stomste quote: ‘Your moodswings are kinda giving me a whiplash.’ What the fuck, Bella?
– Ik weet niet in welk genre dit thuis hoort (belachelijke b-films?), maar voor mij valt het in de categorie comedy/lachfilm. Een vampier die glinstert in het licht? Zijn glitters niet voor kleine kindjes?
– Kan iemand me vertellen wat er knap is aan Robert Pattinson? Ik snap het niet. Gewoon echt niet.
– Ik zou nooit een relatie beginnen met iemand die me op wil eten. Just saying.
– Kirsten Stewart heeft écht maar één gezichtsuitdrukking. Wauw. Dat is ook een gave, weet je. Maar ik geloof dat je dan maar beter geen actrice kunt worden.
– Ik zou eerst even goed nadenken, voordat ik een vampier zou worden voor een jongen. En al helemaal voor een jongen die glittert.
– Aangezien ik ook wel miljoenen zou willen verdienen, ben ik van plan een boek te schrijven over een meisje dat verliefd wordt op een jongen die eigenlijk een panda blijkt te zijn en die vissenschubben krijgt in het zonlicht. Goed idee of niet?

Ik weet dat er fans zijn van Twilight. Het zijn er zelfs heel veel. Ik weet dan ook niet of ik na het plaatsen van deze blogpost nog leef. Maar voor de meisjes van team Edward/team Jacob die me niet in de nek willen bijten: vertel me nou eens wat er zo geweldig is aan Twilight. Ik ben benieuwd.

Tot welk team behoor jij: team Twilight of team Anti-glitter?

65 gedachtes over “Twilight: glitters en… glitters”

 1. Oke ik moet eerlijk zijn… Wederom briljant geschreven :P

  Ik vond het een leuke film omdat ik nog stiekem geloof dat er old fashioned guys bestaan :P
  Ik vind het wel een leuke serie maar ik zou niet mijn baby aan wild vreemde mensen geven en ze vragen of ze hem naar Robert Pattinson willen brengen om te vragen of Robert de baby wil bijten :P
  En ik vind bijna alle films met een liefde thema erin wel leuk :P Zelfs glitter (ook al zijn re recenties van glitter bijna allemaal negatief)

  Maar Taylor Lautner wordt wel leuker in de volgende films O:)

  1. Als je met old fashioned guys jongens bedoelt die nog de deur voor je open doen, dan kan ik je hierbij vertellen: die bestaan nog! (ik heb er één :D)

   1. WAHAHAHA.. Ja idd. Ik vind het vreselijke films. Maar goed misschien mag dat dan ook wel als je rond de 30 bent??? Smaken verschillen, maar nee, hij ziet er echt vreselijk uit. Old Fashioned? Iemand die deur voor mij open houd is genoeg WAHAHA… (oh en de rekening betalen is ook niet verkeerd natuurlijk!

 2. ik ben team vlad the impaler (kasabian)

  confession: ik heb deel 2 ook deels gezien, ik was ziek en een vriendin zou me gezelschap komen houden en een leuke film meebrengen :’) ben halverwege in slaap gevallen

 3. Het volledig opgaan in die film is niet voor mij weggelegd en de boeken ga ik niet eens proberen. Ik voel me echt oud wanneer ik naar die film kijk. Toch kijk ik ze wel want tjah, nieuwsgierig enzo.

  Maar die Robert, ik vind hem in Twilight verschrikkelijk, maar in Remember me vind ik hem 10 keer indrukwekkender. (En ook aantrekkelijker…)

 4. hihi ik moet echt heel hard lachen om je opmerkingen enzo :D
  stiekem ben ikbest een beetje twilight fan, maar dan meer de boeken dan de films.
  Wat er knap is aan Robert Pattinson…GEEN IDEE. ik heb zo’n stil vermoeden dat hij met zn hoofd tegen de deur aan is gelopen toen hij klein was enzo.

  Wat ik dan leuk vind aan de boeken, is het zelfde als met harry potter, je kan gewoon je fantasie de vrije loop laten gaan (en in mn hoofd ziet het er altijd cooler uit dan in de film ;)) en ja ik weet niet…het is gewoon een simpele roman maar net een beetje anders :) en ik hou wel van simpele romans

 5. Haha, ik snap er ook echt niets van wat er zou leuk is aan Robert Pattinson… Maar ik vind de films en boeken wel leuk. Alleen zou ik mezelf niet echt een ‘fan’ ofzo kunnen noemen. =)

 6. Haha leuk! Ik moet toegeven dat de films echt verschrikkelijk zijn, althans dat vind ik. En robbert patinson is ook echt niet knap gewoon.

 7. Team Anti-glitter voor mij. Ik had ook zo’n sense, net als jij, dat het hele Twilight-gedoe niks voor mij was. Ik had ook nooit een letter ervan gelezen of een film gezien. Het eerste boek heb ik vorig jaar in een 2dehands boekenwinkel in Thailand gekocht (hij was een euro o.i.d.) omdat ik net jij vond dat ik er geen mening over mocht hebben. Maar het boek is door mij nog steeds onaangeroerd en heb ik stiekem ook totaal geen zin daar verandering in te brengen.

  Over dat boek wat je gaat schrijven – heb je het al met iemand over de filmrechten gehad? ;)

  Veel liefs!

 8. Ik vond het ooit HEEL LEUK. En toen las ik het vierde boek en sloeg ik de middelste tweehonderd bladzijden maar gewoon over en viel ik slaap toen ik in de bioscoop de derde film zag. Ik ben trouwens nooit pro-Edward geweest, ik was team Jacob want ik vond Edward maar een oppervlakkige zak. ;)

 9. Trouwens (was ik even vergeten toe te voegen), in Twilight is Robert Pattinson inderdaad niet knap, gewoon echt niet. In Harry Potter daarentegen maakt hij het weer ruimschoots goed. ;)

 10. Ik moest stiekem wel heel erg lachen om dit stukje.

  Maar ik heb alle boeken gelezen en las makkelijk een boek per avond uit. Het is zo simpel lezen dat het lekker is om gedachten om nul te zetten en heerlijk mee te zwijmelen met bella. Het zijn soort tijdschriftboeken. Niet bijzonder, maar wel lekker luchtig. Snap je een beetje wat ik bedoel?

 11. … ik wil u nu zo hard plat knuffelen! Ik heb eindelijk een mede Twilight hater gevonden! Ik heb eergisterenavond voor het eerst de eeste twilight-film gezien (hey, ik moest toch weten met wat ik lach?) en ik dacht ook vaak van; ‘ W-T-F?!’ bij bepaalde uitspraken, o.a. die van die whiplash. Er was op een gegeven moment ook nog zo’n domme uitspraak in de film:
  Doktor: “Ik heb het lijk bekeken”
  Bella: “Is hij dood dan?”
  (No shit sherlock)

  Vampieren die overdag buiten kunnen komen en dan nog eens glinsteren in de zon zijn voor mij geen echte vampieren. Geef mij maar True Blood. Because the only thing that sparkles is Lafayette!

  1. Aaaah! Helemaal akkoord! Ik ben een grote true blood fan ;-)
   En die vampieren zien er dan allemaal nog eens zoooooveel beter uit, amai geef mij maar een Eric of een Bill in plaats van Edward :p

   Wat mijn mening is over twilight? Voor kinderboeken is het niet slecht, meer zelfs, het moeten heerlijke boeken zijn voor tienermeisjes. Maar ga die serie alsjeblieft niet vergelijken met Harry Potter! Die lees ik nog steeds graag, het niveau qua taal ligt een heel stuk hoger en de verhaallijn zit beter in elkaar.

   Ik heb ze trouwens wel alle vier gelezen, omdat ik 1. ook het recht wou hebben om mijn mening te geven en 2. ik uiteindelijk toch wel wou weten of Bella nu al dan niet een vampier werd :p

 12. Ik heb alle boeken gelezen en alle films gezien, dus ik kan hier ook een gegronde mening over geven. De boeken zijn waardeloos, serieus, Stephenie Meyer gebruikt naar mijn ogen te overdreven slijmerig taalgebruik en ze herhaalt constant dezelfde zinnen! Daarnaast is het verhaal ontzettend ongeloofwaardig. De films vind ik nog wel leuk om te kijken, hoewel ik me altijd ontzettend irriteer aan Kristen Stewart die constant dom voor zich uit staart met haar bek open.

 13. Haha, leuk stuk! Ik kan me heel goed voorstellen dat je Twilight haat, vooral de films. Zelf vind ik de boeken stiekem wel leuk (geen idee waarom, misschien omdat ik bijna alle boeken wel oké vind), maar de films… nee, gewoon niet. Het is één en al gezwijmel en gekreun en gesteun en Kristen Stewart kan inderdaad voor geen meter acteren. Boven vind ik Robert Pattinson ook totaal niet knap in Twilight, maar in Remember Me… wauw. *zwijmel*

 14. Logica uit, af en toe kokhalzen en jezelf verliezen in de cliché romantiek.

  Zo werkte het bij mij. Af en toe besefte ik wel: jezus, dit is crap”, maar stoppen kon ik weer niet. Ik weet nog heel goed dat ik Twilight de film keek, nog voor het boek gelezen te hebben en in spanning afwachtte op “het vreselijke gezicht” wanneer Edward in de zon zou treden. Wat een anticlimax!

  Het is een soort dokters romannetje voor tieners, maar dan met hier en daar wat leuke actie (als iemand anders Bella weer wilt op eten). Het valt voor mij in dezelfde categorie als romcoms. Die vind ik eigenlijk vreselijk, maar steeds als ik er één gekeken heb, vond ik het toch ook wel weer leuk….

  Misschien ben ik gewoon raar. :P

 15. Haha, dit was echt zó leuk om te lezen! Ik kan maar één ding bedenken wat er geweldig is aan de Twilight (de film), de sixpack van de weerwolf jongen. Maargoed, omdaar nou vier films voor te kijken :p.

  Ik heb wel de eerste twee boeken gelezen en de eerste twee films gezien. Het was ‘wel leuk’ maar zeker niet te vergelijken met Harry Potter. Het is een beetje een soap, inderdaad voor jonge meisjes zal het wel leuk om te lezen/kijken zijn. Ik voel me er eerlijk gezegd nu een beetje te oud voor.

 16. Haha! Geniaal stukje! Ik heb echt een hekel aan Twilight! Ik behoor echt tot het team anti-glitter. Haha, je zou echt een boek moeten schrijven over die jongen die eigenlijk een panda blijkt te zijn met visschubben! Oh ja, en Robert Patterson is echt oerlelijk. Niet normaal.

 17. Ik ben momenteel het laatste boek aan het lezen en ik moet zeggen dat ik de hype ook niet helemaal begrijp. Op zich vind ik het geen slechte boeken, zeker niet voor tieners maar soms vraag ik me toch af waarom ik die nu weer per se wou lezen :). De boeken zijn fijn om eens afwisseling te hebben maar een fan zal ik (gelukkig) nooit worden. En wat Edward betreft, ik begrijp ook totaal niet wat die meisjes knap vinden aan hem, hetzelfde geldt voor die Jacob trouwens!

 18. Ik vind het nu ook weer niet zo’n super leuke films, maar haha wel grappig geschreven ^^. Ik snap ook wel niet wat iedereen zo knap vind aan Robert Pattinson!
  x

 19. ja, ik ben het wel een beetje eens.
  Vier boeken waren dan ook echt zat vond ik,.
  bijna de helft van het boek gaat zo:
  Edward keek Bella diep in haar ogen aan pakte haar hand vast.
  Bella rilde even toen zijn koude hand de hare pakte, al wist ze niet zeker of dat nou van de kou kwam of vanwege zijn perfecte engelengezicht die haar verliefd aanstaarde. Blahblahblah
  & Ze heeft het begrip vampier (zoals dracula enz) idd wel een beetje verkracht, met die glittertjes in het zonlicht
  Eigenlijk is het hele verhaaltje in twee zinnen te omschrijven.
  Edward is vampier maar zijn geliefde is mens.
  Jacob is weerwolf en verliefd op de geliefde van edward, maar die (edward en jacob) mogen elkaar niet.
  KLAAR

 20. Geef mij maar een bloederige griezelfilm waarin vampiers in vleermuizen veranderen en weerwolven mensen afslachten en zombies door de straten sluipen en uiteindelijk iedereen morsdood is. Als ik dan toch mijn verstand op nul moet zetten.

  (Eerlijk? Ik heb geen van de films gezien, en alleen het eerste en tweede boek gelezen, die vond ik echt geweldig, die Bella is zó irritant. En die Edward is zo mogelijk nog erger. Ze passen wel bij elkaar. Ik ben wel benieuwd naar jouw boek. :))

 21. Ik heb de boeken allemaal gelezen en ik vind ze best leuk, alleen de mania eromheen wat minder, trouwens ik vind Robert Pattison echt niet knap, geef mij Taylor Lautner maar!

 22. uhh. uhm.

  Ik hoorde eerst van de boeken, van de films wist ik niets.
  De boeken kon ik echt in drie dagen uitlezen, zo verslaafd was ik.

  De films uiiteindelijk… Nou ja, tiener acteer prestaties. Woeha.
  Het enige wat ik kan zeggen over de films is dat Robert mijn fantasie heeft vermoord.

 23. Mijn lievelingstuk uit het boek is dat Bella’s baby een weg door de baarmoeder en buikhuid heen eet een weg naar buiten, dan Edward z’n gif in Bella’s hard spuit en zelf een vampier word. En dat ervaart.

 24. En het eerste boek is ook gelijk mijn lievelings boek, het tweede en derde zijn niet zo nodig eigenlijk want het belangrijkste is dat Bella een vampier word, en dat word in die twee delen gewoon uitgesteld. Daardoor word het inderdaad langdraderig, volgens mij omdat ik daarom deel 3 in 3 dagen heb uitgelezen, haha.

  Dus, de boeken zijn leuker dan de films, zoals ik al had gezegd, je wilt niet dat je Edward gaat associëren met Robert.

 25. Ik ben zeeer antitwilight. Ik heb me ooit na maanden van verzet laten overhalen tot het lezen van het boek. En ik was bij hfst 3, en het was gewoon zó slecht geschreven. Echt niet normaal. Het was voorspelbaar, het ging nergens over en het was simpelweg gewoon een slecht verhaal. Ik snap überhaupt niet waarom iedereen het zo leuk vind?!

 26. Hier nog iemand die nooit iets van Twillight heeft gezien, maar wel haar mening heeft. En ja.; ik ben anti dus he. For the record.
  Waarom? Omdat ik ook gewoon anti harry Potter ben (maar dat is meer vanwege het feit dat ik niet tegen hokus pokus dingen kan, daar ben ik gewoon niet voor gemaakt.) en omdat Vampieren in boeken van Paul van Loon thuis horen en thats it.
  Oh! En de hele media hype er om heen is gewoon te irritant voor woorden. Perez Hilton die uit zijn dak gaat vanwege deze film zegt genoeg voor mij…

  Trouwens, ik ga het wel even opnemen van Kristen Steward. Een slechte actrice is ze niet. De andere films waarin ik haar heb gezien speelt ze best aardig. Maar ik denk dat Twillight een beetje het zelfde effect heeft als alle High school Musical films; je neemt geen acteur die er in speelt meer serieus.
  En Robbert is IEUW… maar in Water for Elephants vond ik hem dan wel weer aardig…
  Alleen…. DOE WAT AAN DAT HAAR!!! Shampoo is echt geen overbodige luxe. Een kapper trouwens ook niet.

 27. Ik kreeg al de indruk dat je niet van Twillight houd toen ik je tweets erover zag :P
  Ik vind de boeken op zich nog wel wat hebben, maar ik vind de films echt verschrikkelijk. En je hebt gelijk, Robert is echt niet knap ;)

 28. Mwah, heel dat fantasie gedoe is al niets voor mij. Toch heb ik Twilight wel een kans gegeven hoor (net zoals harry potter en lord of the rings, vond ik ook al helemaal niets), ik heb twee films gezien. De eerste was nog wel leuk, omdat het toch wel een romantische film is. Bij de tweede ben ik in slaap gevallen. Dat zegt misschien al genoeg?
  Ik snap ook niet wat er knap is aan Robert Pattinson, alhoewel ik die glitters dan wel weer schattig vond.

 29. haha, ik hou én van HP én van Twilight :D
  De films.. buh.. Maar dat vind ik altijd :)
  De boeken daarintegen kon ik echt niét wegleggen!
  Geen idee waarom.. Mijn fantasie kwam tot leven :D
  Maar hé, ik gun het je hoor, je panda-verhaal!

 30. Hahaha, dit heb je ontzettend leuk geschreven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij team Twilight hoor, maar gewoon omdat ik de films leuk vind, en niet omdat ik die Edward zo ontzettend hot vind. Ik heb alle delen gezien, en als er een nieuw deel komt, sta ik vooraan.

  Een ieder heeft zo zijn/haar eigen mening natuurlijk, en ik vind dat je jouw mening geniaal hebt omschreven! :D

 31. Oke, nu moet ik iets bekennen. Ik was eerst he-le-maal Twilight fan, toen het eerste boek net uit was heb ik hem helemaal stukgelezen. Maar… na een tijdje werd ik zo gek over de ophef, de halve wereld bleek ineens Twilight-fan te zijn en toen heb ik een stapje terug gedaan. Ik keek nog eens kritisch naar de films en kwam tot de conclusie dat Twilight meer iets is voor meisjes in de categorie 11-13 jaar… maar de boeken blijf ik nog altijd beter vinden dan de films. Over Robert Pattinson kan ik alleen maar zeggen dat hij er in Remember Me en Water For Elephants veel leuker uitziet dan in Twilight! En hij kan nog eens goed acteren. Kirsten daar in tegen…

 32. Aangezien ik dankzij twilight bij sookie stackhouse , maar vooral eric northman terechtgekomen ben, verdienen edward cullen en zijn ginsterende kliek mijn eeuwige dankbaarheid. Voor de rest: twilight sucks true blood rules, en dan vooral den Eric natuurlijk!

 33. Haha, herkenbaar. Ik heb niets van Twilight gelezen of gezien en vind de hype vooral hysterisch en daarom wel grappig. Maar verder snap ik er ook weinig van. Was ook niet van plan om er ook maar iets van te gaan zien of lezen, maar ik moet zeggen dat het me nu wel hilarisch lijkt om een glitter-vampier te shinen in een van de films ;)

 34. Leuk geschreven, maar ik moet wel bekennen dat ik Twilight niet verschrikkelijk vindt!
  Ik heb een film samen met een vriendin gezien en de actie die erin voorkomt is wel cool. (dat snelle rennen, de kracht) maar iedereen heeft zijn eigen smaak, hé?

 35. Ik ben fan van jou, en anti glitter. Ik heb de boeken gelezen en films gekeken, want je mag pas commentaar leveren als je dat hebt gedaan en oh jongens wat is het slecht. Het hele verhaal van zwanger worden en een kind uitpoepen wat snel groot word en dat er een weerwolf verliefd is op een meisje en daarna op haar kind, het is zo slecht. En inderdaad, ze glitteren, dat is triest. En nee, Pattinson is niet knap!

 36. Wow wat veel reacties! Super grappig Laura! :D ik lach me kapot. En je hebt gelijk natuurlijk, maar ik heb ze ook allemaal gelezen (voooooor heel die hype (of nou ja de eerste dan, want de rest kwam pas na de hype)) en ik weet niet, als 13/14 jarige was het gewoon nog best wel mooi of zo, en, weet ik veel, je kunt niet ontkennen dat S. Meyer toch iets van goede schrijfstijl heeft als ze zoveel mensen kan laten lezen. Ze is een soort Andre Rieu maar dan van de boeken. Ik bedoel: het mag dan oppervlakkig en gemakkelijk en eigenlijk ergens stom zijn, ze bereikt een groot publiek. (Ik heb trouwens een hekel aan Andre Rieu maar dat terzijde) En kleine stukjes van het boek lezen is ook niet de bedoeling Laura. De films zijn kut. daar hoef je geen woorden aan vuil te maken. Kristen Stewart is gewoon een duffe eend, en Robert Patisson is raar en kijkt altijd zo gepijnigd waar ik een hekel aan heb. Maar ja, nu kan ik met trots wel aan mijn kleinkinderen vertellen: JA ik heb twilight gelezen en dat is ook de enige chiclit die ik ooit uit zal krijgen.

 37. Ik vind Robert Pattison ook niets aan!

  De boeken zijn overigens leuker dan de film, want daarin denk je dat Bella wel leuker is, en in de film wordt ze echt klunzig neergezet door Kirsten Stewart. De boeken zijn wel erg langdradig, dus je bent ook geneigd om wat bladzijdes over te slaan.

  Vampire Diaries is leuker! :)

 38. Goed, laat ik maar eerlijk zijn: ik ben team Twilight! Ik vind de boeken heel goed geschreven, en dan vooral wat betreft de relatie van Bella en Edward. De films vind ik vele malen minder, en ik ben het helemaal met je eens op het gebied van Robert Pattinson – hij is gewoon niet knap. Tenminste, ik vind hem niet knap. Daarin ben ik het dus totaal met je eens. Kristen Stewart vind ik op zich niet slecht, maar het had absoluut beter gekund. En tja, waarom ben ik team Twilight… omdat ik de boeken heel mooi vind, de personages en verhaallijnen zijn interessant, het is geen standaard vampierverhaal en nou ja, ik vind het gewoon mooi.

 39. Ik ben het met je eens dat het niet de geweldigste film is! Ook de acteer prestaties vond ik niet echt geweldig. Bella haar uitdrukking (ohnee heeft ze niet). In ieder geval hier zijn ze niet heel goed in. Toch vind ik kristi en robie erg goede acteurs! In andere films komen ze echt tot hun recht, en zit er een fatsoenlijk verhaal in. Dus het zal echt aan het script liggen en regisseur dat het zo dood er allemaal uit ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.