De blaasperikelen

Ik ben een klein (maar ontzettend volwassen en stoer?) meisje. Ik heb kleine voeten (maat 36) en kleine handen (ik ken niemand die kleinere handen heeft dan ik en ouder is dan 12 jaar). Zoals alles bij mij (behalve mijn verstand natuurlijk *ahum*) is ook mijn blaas klein. Dit heeft als gevolg dat ik elk uur minstens twintig keer moet plassen.

Dit is niet leuk, lieve kijkbuiskindertjes. En al helemaal niet als je van het vrouwelijk geslacht bent. Zoals de hele wereld wel weet, zijn de rijen voor het damestoilet GIGANTISCH. Het lijkt wel een Efteling-attractie. Dus hier een tip voor alle dames: als je moet plassen, maar nog niet heel erg, ga dan alvast in de rij staan, want je moet minstens twee uur wachten.

Wanneer is een kleine blaas hebben ook niet leuk? Als je badkamer verbouwd wordt, tijdens de Romereis (bij de opgravingen van het Forum Romanum is geen toilet gevonden) en tijdens achttienurige busreizen naar Italië.

En oh, wat is het een heerlijk gevoel, vooral als je al tachtig uur moet, om dan te plassen: de opluchting.

Maar misschien moet ik toch maar een luier gaan overwegen.

28 Comments to “De blaasperikelen”

 1. ohh die opluchting ja…dat is net als niezen! :D
  (heb wel een grote blaas, maar als ik moet…..dan moet die rij niet te lang zijn haha ;))

 2. Ik heb een paranoïde blaas. Als ik merk / vermoed / hoor dat ik niet naar een toilet kan, moet ik gelijk. En tijdens een paar uur durend busreisje in Turkije ben ik uit zenuwen en paranoia wel twintig keer naar de wc geweest voor ik op de bus kon stappen. Ik ga meestal dus maar uit plichtsgevoel naar de wc in de pauzes want straks moet ik echt nodig en dan kan het niet. 0.o

 3. Kun je jezelf daar niet om de een of andere manier in trainen? Dat je jezelf oplegt om maar een bepaald aantal keer te gaan? :)

 4. Haha een Efteling-attractie :P
  Je vergeet er trouwens nog bij te zeggen dat wanneer jij naar de wc gaat, je ineens verdwijnt en dat mensen (lees: ik) nog door blijven praten terwijl jij allang weg bent ;)

 5. Ik heb een verlatingsangst blaas; als ik ergens heen moet (of het nou winkelen is of een of ander speciaal event), dan blijf ik dus lopen. Constant heilig overtuigd dat ik echt moet. Gevolg? Drie druppels… en 30 seconde weer. Heel irritant

 6. Vooral nooit zwanger worden dan! Want in de laatste maanden komt je blaas enorm in de verdrukking en dan mag je er ’s nachts ook elk uur uit… (zegt zij hier met nog slaperige oogjes van afgelopen nacht! ;) )

 7. Whahahahha voordat ik ga slapen moet ik altijd plassen. Dan word ik midden in de nacht wakker omdat ik weer moet plassen (snap niet hoe dat kan) en dan in de ochtend moet ik gewoon weer plassen (dat snap ik al helemaal niet).

 8. Ik zou geen luier kiezen, maar ik snap wel dat het irritant is.

 9. Haha, leuk geschreven. Zelf heb ik geen kleine blaas, dus ik heb geen last van dit soort dingen ;)

 10. Haha, mijn blaas is netjes getraind ;) Zo was ik een keer op reis met 3 jongens en ik moest telkens op hun wachten, haha. Maar dat van die handen en voeten herken ik! Ik pas qua schoenen in maatje 34 tot 37,5… Ligt aan wat voor soort schoen :s En ik word door vrienden soms gewoon nog uitgelachen om m’n mini-handjes, vinden ze grappig…

 11. Leve de kleine mens met groot verstand :P

 12. Oh en wat is het dan een opluchting als je eindelijk mag haha

 13. Aiii, dat is balen :( Je hebt wel gelijk: vooral bij van die wegrestaurants is de rij voor het damestoilet ééuwig. Ver-schrik-ke-lijk, zeker omdat ik in de auto heel snel naar de wc moet…

 14. Ik was altijd héél goed in het eeuwig ophouden en er vervolgens talloze blaasontstekingen aan overhouden. Tegenwoordig ga ik toch maar wat vaker naar de wc, al ligt dat waarschijnlijk meer aan hoeveel ik drink dan aan mijn kleine blaas. Ik moet ’s avonds in bed ook altijd naar de wc als ik net goed lig, dat is zo vervelend!

 15. Best wel irritant ja..
  Maar als je het lang moet ophouden is het inderdaad een hele opluchting als je eindelijk kan gaan haha

 16. Of een blaassonde! Maar liever vaker naar het toilet gaan dan blaasontstekingen hebben, amiright? ;) Blaastraining kan ook helpen, haha :D

 17. Ik heb zo’n grote blaas dat ik mezelf soms verplicht om mee te gaan met vriendinnen gewoon omdat het anders niet meer normaal is.

 18. Jep ik herken het, ik moet ook minstends 1 x s’nachts opstaan om naar de wc te gaan. Zooooo vervelend…

 19. Voor die mensen is er dus de plaszak… succes ermee.

 20. Ik heb er ook last van, dat ik elk uur moet plassen. Als ik van tevoren weet dat ik een paar uur niet naar het toilet kan drink ik geen thee of water, dan hoeft het er ook niet uit. Maar het is super irritant!

 21. Helaas heb ik dit ook… vooral op het werk heb ik hier veel hinder van. Vandaag bijvoorbeeld stond ik doordat we een dienst te kort kwamen 5 uur alleen. En kan dus niet naar de wc… dat hou ik dus echt NIET vol. Ook op school zeiden ze al tegen me zooo jij gaat vaak naar de wc… helaas al mijn hele leven last van :(

 22. Ik heb geen kleine blaas, maar moet helaas wel vaak plassen omdat ik regelmatig blaasontsteking heb :( Tja, en ik dan heb ik niet altijd zin om ieder kwartier naar de wc te gaan…

 23. Geweldig herkenbaar artikel!

 24. Mictietraining, zoek die term maar eens op.
  Ikzelf moet maar heel weinig per dag gaan, omdat ik mij dat aangeleerd heb.

Leave a Reply