All the single girls (and boys)

Bron

This one is for all the single boys and girls! Zoals jullie weten, ben ik geen vrijgezel, maar ik kan me die tijd nog heel goed herinneren. Mensen die vragen hoe het gesteld is met je liefdesleven (slecht) of wéér een jongen die een ongelooflijke l blijkt te zijn (jullie weten wel dat ik met l niet lolbroek bedoel he?). Dus deze blog is voor jullie. Een aantal redenen waarom het wél leuk is om single te zijn. Deze zijn ook te gebruiken voor verjaardagen als antwoord op: ‘Heb je al een vriend(in)?’

1. Je hebt zeeën van tijd.
Leuk hoor, zo’n liefde. Maar je hebt opeens wel veel minder tijd. Je wilt elkaar minstens één keer in de week zien en dan natuurlijk niet een half uurtje. Hoe ga je dat in godsnaam inplannen naast school, sociale contacten en me-time?

2. Je hebt meer geld om aan jezelf te besteden.
Zoveel maanden bij elkaar, schoonfamilie die jarig is en wat te denken van kerst? Dubbel zoveel cadeautjes kopen! Nee hoor, daar heb jij geen last van. Kom maar op met die bakken vol geld!

3.  Je kan je gedragen zoals je wil.
Ben je chagrijnig? Lekker boeiend, niemand die er last van heeft (behalve de mensen die in hetzelfde huis als jij wonen, maar ach). Je hoeft niet per se lief te doen, je kan ruzie maken met je familie (die gaan toch niet bij je weg). En mocht je dan toch in een goede bui zijn, dan willen je vrienden vast wel een knuffel van je.

4. Geen vervelende schoonfamilie of vrienden.
Jouw vriend(in) is heel leuk, maar die familie? Een stelletje Tokkies zijn het! En wat dacht je van zijn/haar vrienden? (geldt overigens niet in mijn situatie, zowel de schoonfamilie als vrienden zijn aardig) Nee, daar heb jij niets mee te maken. Jij kunt lekker je eigen vrienden uitzoeken.

5.  Alles kan.
Je kunt naar alle leuke jongens of meisjes kijken, flirten wat je wil. En mocht Joseph Gordon-Levitt (je kunt hier ook een andere naam van een leuke en knappe beroemdheid invullen) nou toevallig in de buurt zijn: jij bent niet bezet, dus je kunt volledig je gang met hem gaan!

Natuurlijk zitten er heel veel voordelen aan het niet-vrijgezelzijn. Maar daar ga ik het nu niet over hebben. Probeer deze vijf dingen vooral in gedachten te hebben als er wéér iemand naar je liefdesleven vraagt. Vooral de laatste.

Weten jullie nog meer voordelen?

40 gedachtes over “All the single girls (and boys)”

 1. Haha ja klopt. Ik heb een vriendje en hij vreet echt zeeën aan tijd. En ik vind het ook niet erg, want ik ben heel graag bij hem. Maar dat gaat wel ten koste van andere dingen.
  Echt hoor, single zijn is af en toe ook heeeeel fijn! Hoewel ik mijn vriendje er niet voor in zou ruilen. ;)

 2. Die zee van tijd is toch maar een plasje met zee-allures, hoor, als je alles op je eentje doet. Enfin, toch niet als je op jezelf woont…En zwemmen in het geld doe je ook niet bepaald, want je draagt alle kosten zelf. Bovendien heb je ook geen kans op een ridderlijke traktatie… Maar je beslist wél zelf,dat is waar!

  1. Ja, eigenlijk niet zo goed van mij, want ik had het vanuit mijn eigen perspectief gedaan, in de zin van nog thuis wonen. Als je uit huis bent, dan geldt dat inderdaad niet!

 3. haha ik hou van vrijgezel zijn ! Ik zie mezelf ook eigenlijk nooit trouwen ofso haha of samen wonen ik ben zo erg op mezelf gesteld :P Ik zou ook echt verlopig geeeeen vriend hoeven ! :D

 4. Als je uiteindelijk het huis uit gaat kun je zelf je interieur bepalen (maar dat geld ook als je samen bent maar niet samen gaat wonen, dus dat telt eigenlijk niet.)

 5. Het maakt me niet zo uit dat ik single ben. Ik denk dat het hele gedoe met daten ook heel leuk kan zijn, maar zo vind ik het ook prima, ook vanwege de bovenstaande redenen ;)

  1. haha ja hier nog eens… Ik vind het heerlijk…
   Ondanks dat wij niet alles samen doen, niet dezelfde hobby hebben ed. Vind ik het heerijk. Ik zou mij geen leven zonder hem kunnen voorstellen..

 6. Helaas ben ik ook bezet ;)

  haha, ik vond de vrijheid en zelfstandigheid heerlijk toen ik nog single was. Je hoeft met niemand rekening te houden en kan lekker je eigen gang gaan. Dat is nu toch minder het geval ;)

  En wat betreft de inrichting (chantal) Klopt! Vriendlief vervloekt mn Blond Amsterdam servies :D haha

 7. Ik ben ook geen vrijgezel, maar ik vind het heerlijk om bezet te zijn. En die punten die je hier noemt, zijn op mij/ons niet van toepassing. Ik heb een hele fijne schoonfamilie, ik mag mijn tijd zelf indelen, wat ik wil.. Ik ben juist een beetje claimerig, in vergelijking tot mijn verloofde, aangezien ik gewoon heel graag bij hem wil zijn. ZIjn vrienden zijn allemaal hartstikke aardig, en hij ziet ze helemaal niet vaak verder. En ik mag me gedragen zoals ik wil. Als ik chagarijnig ben, dan reageer ik het vaak genoeg op hem af (onterecht ofcourse), maar dat doet hij ook wel bij mij. Nja, dat hebben we gewoon geaccepteerd van elkaar.

  We wonen nu ruim een jaar samen, we zijn verloofd en we zijn gewoon erg gelukkig met elkaar, ondanks de humeurtjes, haha.

  En tja, punt 5. Tja, dat is natuurlijk een gevoelig punt. Maar ik heb ook helemaal geen behoefte om te flirten met anderen, en mijn verloofde ook niet. Kijken mag altijd, aanraken niet.. DUH! Haha.

  1. Oh, en betreft de interieur. Ik heb een hele makkelijke verloofde, die allang blij is met een vrouw met een oog voor design, haha. Hij zei: als ik op mezelf ging wonen, dan had ik niet eens geverfd en nieuwe meubels gekocht. Ik had er een bed en bureau neergezet. Ik heb dus onze hele woning bepaald betreft verven en interieur. En samen hebben we het lekker geverfd! Dus ook hier ondervond ik geen problemen,

 8. Tja ik ben al 2 jaar geen vrijgezel meer, dus ik lees dit een beetje met gemengde gevoelens. Het klopt als een bus, maar ben toch blij dat ik een relatie heb hoor!

 9. en je kunt gewoon voor een half jaartje naar de andere kant van de wereld vliegen, zonder je zorgen te moeten maken over skypen en of hij wel niet iemand tegenkomt …

 10. Ik weet niet wat ik fijner vind… single zijn of een vriend hebben, beide zijn erg leuk :) Op het moment ben ik alweer een poosje single, maar een vriend hebben kan toch ook wel heel erg leuk zijn moet ik toegeven ;)

 11. Ik bedenk me er net één bij het opruimen van mijn kamer. Geen spullen van je vriend die rond slingeren. Okey als het weinig is dan maakt het niet uit. Maar hier ligt een hele stapel aan dvd’s en PS3 spellen. Okey de dvd’s zijn leuk maar aan de PS3 spellen heb ik nou weer niks (A)

  Maar verder vind ik het wel harstikke leuk hoor! xD (alleen kom ik zelf al ruimte te kort lol)

 12. En toch zou ik toch wel graag niet meer single willen zijn. Al is het alleen maar om van de vervelende vragen af te zijn. ;) Maar je hebt wel helemaal gelijk met de vijf punten, vooral die eerste en derde vind ik toch wel fijn!

 13. Toch zou ik liever een vriendje hebben :) Al is het maar om zijn grote warme oversized trui die je kan jatten en dat je tegen hem aan kan hangen als je moe bent. =)

  Maar zolang ik nog single ben, kan ik wel stiekem verliefd zijn op Dan Karaty ;)

 14. Haha helemaal gelijk, leuk geschreven! Mijn relatie is nu alweer een tijdje uit, maargoed.. Ik weet niet, het heeft beiden veel voordelen maar ik ben momenteel toch liever alleen.

 15. Leuk stukje!
  Zo zitten er overal voor- en nadelen aan!
  Grappig toch, dat schoonfamilie-cliche! Gelukkig ook geen last van!

  Oh: en jij bent hier ook echt goed in! Moet je iets mee doen ;)
  x

 16. Ik ben wel vrijgezel en heb genoeg te doen. Maar je kunt liefde toch niet dwingen… Daarom heb ik ook een hekel aan vragen wanneer ik nu eens met een vriend aan kom..

  Liefs!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.