Kusje van je zusje

Bron

Ik heb een broer, al mijn hele leven lang (jawel!). Drieënhalf jaar heb ik zonder gedaan, maar toen kwam ook hij: het broertje. Ik ben dus een zogeheten sandwichkind.

Als enige meisje tussen de jongens (ik heb natuurlijk ook een moeder, maar het gaat nu even over de kindertjes he) is het niet altijd makkelijk. Jongens houden van computerspelletjes, voetbal en dergelijke (ik niet dus), ze slaan je zonder reden en negen van de tien keer kun je geen normaal gesprek met ze voeren (dit is overdreven, maar mensen met broer(tje)s snappen mij wel).

Bovendien is er één ding waar ik me enorm aan erger. Kijk, ik ben een meisje van 20, maar door mijn bolle wangetjes en lengte word ik meestal  altijd jonger geschat. Mijn geliefde broertje is zestien en langer dan ik en vaak denken mensen dat hij ouder is. Nu is dit op zich al irritant, maar het erge is dat mijn ouders er nog aan meewerken ook. Ze zeggen dingen als: ‘Wil jij je broer even roepen?’ Mijn antwoord? ‘BroerTJE!’

Maar goed, ik leef nog en soms kunnen ze best lief zijn. Soms. Eén ding wat ik heel leuk vind om te doen in een mailtje of smsje is dit: rijmen. Verklaar me voor gek (ben ik ook), maar ik vind het zo leuk om onder een mailtje te zetten: ‘Kusje van je zusje’.

Want hoe oud we ook worden, ik blijf altijd het zusje voor mijn broer en de zus voor mijn broerTJE (note voor mijn moeder: ALTIJD, al wordt hij drie meter lang!).

Kus(je) van je zus(je).

(Misschien denken jullie nu: waarom heb je in hemelsnaam een plaatje van Shrek gedaan? Nou, dat zal ik je even uitleggen, het gaat niet om Shrek an sich, maar om het feit dat het een familie is. En dat het een groene familie is, maakt niet uit, dat moet je gewoon respecteren!)

36 gedachtes over “Kusje van je zusje”

 1. Haha ik zeg dat ook heel vaak. Ik ben de oudste thuis maar mijn broertjes en zusje noemen mij ook vaak hun ‘zusje’.. want ja.. ze zijn ook allemaal de hoogte in geschoten, boven mij uit :P

 2. Ik ben thuis de oudste maar word ook vaak jonger dan mijn zusjes geschat. En ondanks dat ze jonger zijn (en groter ;)) noem ik ze vaak zus en kleine zus. Tja, dat bekt soms net iets lekkerder dan zusje. Maar soms is het dan inderdaad wel jammer dat dat niet helpt met het leeftijd-inschatten-“probleem” ;p

 3. ik ben de jongste (6 en 8 jaar verschil met broer en zus :P) en zet ook standaard kusje van je zusje onder berichtjes ;)
  (oh en ik wordt ook kleintje genoemd, ben 1,90m maar ja…blijf altijd de jongste :P en mn broer en zus zijn even lang als ik ben, maar dat leverde op school soms wel rare gezichten op (bij diploma uitreiking enzo, het is niet dat ze dagelijks bij me op school kwamen ;)))

 4. Haha ik denk dat dit eerder herkenbaar is voor mijn broer, die blijft ook altijd benadrukken dat ik zijn zusJE ben :P
  En ik vind dat die discriminatie tegen groene families eens moet stoppen! Zij zijn ook levende wezens!

 5. Ik heb een oudere broer en hij is af en toe heel handig als ik vragen heb over technische apparaten zoals computer enz en we kunnen het ook heel fijn hebben over films en series (en dan zit mijn moeder erbij met van die half opgetrokken wenkbrauwen). Maar we kunnen elkaar ook nog steeds soort van de hersenen in slaan, ook al zijn we 25 en 29 (en nu rond ik af naar boven, want eigenlijk is het 24 en 28) maar ik geloof wel dat dat beter word als we het huis uit zijn :)

 6. Ik ben ook een sandwich kind met een oudere en jongere broer (2 jaar ouder en 2 jaar jonger). Als enige meisje heb ik altijd de verantwoordelijke taak op me genomen. Ik was degene die besliste wie de ruzie won en degene die de opdrachten thuis uitdeelt. Nu nog steeds, terwijl ze 28 en 24 zijn ondertussen. ;)

  En, ik vind het ook leuk om er onder te schrijven ‘groetjes je zusje’. :D En dan begin ik de mail ook met ‘hoi broer’. Ik noem mijn broertje trouwens gewoon broer, broertje dan denken mensen gelijk dat hij nog maar 10 is.

 7. Gewelige post ;) Ik heb zelf de oudste thuis, ik heb nog een jonger zusje. Gelukkig heb ik nooit het ‘zusje’ probleem gehad, mijn jonge zusje is thuis ook echt het ‘zusje’ en ik de ‘zus’ :)

 8. Heerlijk origineel postje!!
  Ik heb een zus(je) van anderhalf jaar jonger. Demi. Ik ben dol op haar, wij zijn twee handen op één buik en ik mis haar enorm als ilk haar niet zie wat natuurlijk meestal zo is. Als we elkaar dan weer zien is het go with the flow!!

 9. Nu ben ik de oudste thuis, van mijn broertje en twee stiefzusjes, dus ik weet niet hoe het is om ertussen in te zitten. Maar… mijn broertje steekt ook ver boven mij uit en het is zo herkenbaar dat je steeds broerTJE zeg. Ik noem hem nu maar “mijn grote kleine broertje”

 10. Als ik het tegenover anderen over mijn zusje heb, vindt mijn zusje dat niet zo leuk. Ik doe dat gewoon om aan te geven dat ze jonger is dan ik ben. Dat lijkt mij (vanaf een bepaalde leeftijd) alleen maar fijn, toch?

 11. Haha, mijn broer was laatst ook gruwelijk beledigd toen ik broertJE tegen m zij. Overigens ben ik de jongste en qua inschatting van onze leeftijden gaat het nog altijd goed haha.

 12. Herkenbaar, wees gerust dus. Mijn broerTJE is een manneke van ca. 2.00 m en een slordige 100 kg. Als ik er tegenaan loop stuiter ik terug, hij registreert dan pas mijn aanwezigheid (kijkt gewoon over me heen, al ben ik niet heel klein, richting 1.90 m). En toch, al worden we 100, hij blijft mijn broerTJE.

 13. Ik heb maar één broertje en ben de oudste. Mijn kleine grote broer die een kop boven me uitsteekt en die 7 jaar ouder geschat werd toen hij pas 17 was. Zo herkenbaar dus! In tegenstelling tot wat jij schrijft, waren broer en ik wel altijd op elkaar aangewezen, juist omdat we maar met zijn 2en waren thuis (wat de kinderen betreft dus) Ik hield wel van auto’s en computerspelletjes en we speelden samen met Lego. wanneer ik toch met Barbies speelde, kwam hij aan met Action Man. We vochten elkaar de tent uit, en speelden dan vervolgens even vrolijk verder. Als broer en zus. En nu we ouder zijn (27 en 25) maakt het allemaal niet meer uit ofzo. We hebben samen een groep vrienden, gaan naar concerten en festivals, maken muziek, kunnen uren praten en blijken toch wel ontzettend op elkaar te lijken, verschillend als we zijn. :)

 14. Ik heb alleen twee zussen en heb altijd graag een broertje gewild. Een iets oudere. Ik ging er altijd vanuit dat we dan samen konden uitgaan en een vriendenkring konden delen enzo :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.