Aangenaam, ik ben Kleumpie

Aangenaam, ik ben Kleumpie. Misschien ken je me niet, maar ik ben de bibberende alterego van Laura. Niet het hele jaar hoor, nee, ik verschijn meestal in oktober en verdwijn zodra het eerste lentezonnetje komt.

Het zit namelijk zo: ik denk dat ik allergisch ben voor kou. Zodra de temperatuur onder de vijftien graden komt, krijg ik last van een aantal symptomen: bibberen, kippenvel en de herhaling van zinnen als ‘Ik heb het koud!’ en ‘Oh mijn god, het is zó koud, niet normaal gewoon!’. Helaas is er nog geen medicijn voor gevonden (emigreren naar Spanje kost me teveel geld).

Ik heb een probleem, een tamelijk levensbedreigend probleem, namelijk: hoe ga ik in hemelsnaam aanstaande winter overleven? Ze hebben mij verteld dat het een zogeheten ‘horrorwinter’ wordt. Ik weet niet precies wat het inhoudt, maar het klinkt nogal eng. Elk jaar ben ik weer trots op mezelf dat ik die barre maanden heb overwonnen, maar eerlijk gezegd, ik weet ook niet hoe ik het doe. Het is meestal net aan. En ik betwijfel of ik het deze keer ga overleven…

Ik weet dat er nog meer mensen zijn zoals ik, maar helaas kom ik die niet zo vaak tegen: ze zitten meestal binnen. Maar mocht jij,  dierbare lotgenoot, dit lezen, vertel het me dan. Misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen. Samen een kop warme chocolademelk (met slagroom uiteraard) drinken, lekker warm in een cafeetje, terwijl het buiten sneeuwt. Of een sjaal voor elkaar breien.

En als je hier dan geen last van hebt (lucky bastard!), begrijp dan hoeveel leed dit veroorzaakt. Minstens drie maanden kou is lang, mensen, heel erg lang. U kunt mij steunen door geld op mijn rekening te storten. Alvast hartelijk bedankt.

49 Comments to “Aangenaam, ik ben Kleumpie”

 1. Help Laura de winter door. Giro 555, den haag. Dank u wel..

 2. Hier nog een lotgenoot van je. Weet ook niet hoe ik het telkens weer doe. Die warme chocolade met slagroom lijkt me wat ;)

 3. Mensen, maak geen geld over naar haar rekening!
  In plaats daarvan, koop [url=http://www.lauradenkt.nl/2011/09/15/de-kat-en-de-muis-en-andere-verhalen/]haar boek[/url]

  Dan krijg je er nog iets voor terug ook (naast onvoorwaardelijke liefde)
  en Laura haar fictie bereikt een breder publiek!

 4. Ik hoop zo dat de horrorwinter niet doorgaat! Net zoals het einde van de wereld laatst ook verkeerd berekend was ;) 7 laagjes kleding, dat heb ik dit jaar al aan gehad. Want op m’n werk ben ik de enige die het koud heeft, de rest heeft nergens last van… Dus de centraal geregelde verwarming stond tot mijn spijt voor lange tijd uit. Gelukkig werkt die nu weer, maar misschien moet ik binnenkort toch maar eens voor fatsoenlijke winterkleding gaan shoppen, haha.

 5. Ik ben de omgekeerde versie. Ik gedij niet goed bij warmte (en ook niet bij extreme kou, maar goed). Mijn adviezen: koop een watjesjas (comfort vs fashion, I knows, dilemma), dikke winterkleding, een snuggie, drink veel warme dranken, sla een grote harige warmbloedige kerel aan de haak, koop een tas zo groot dat je er in kan zitten, een daglichtlamp, kom heel veel kilo’s aan, laat meterslange extensions zetten….

  Of kom gewoon alleen buiten als je geen andere keuze hebt. ;p

 6. Moet je mij zien in de zomer, op een laser pico (zeilboot) in een te dunne wetsuit, en 15 graden plus windkracht 4. Blauwe lippen, blauwe huid, zo hard klappertanden dat je het aan de andere kant van het meer kan horen. Dit staat me deze winter waarschijnlijk ook te wachten. Sneu.

 7. Die horrorwinter klinkt inderdaad vrij angstaanjagend! Ik heb het meestal niet zo koud gelukkig, zeker nu ik een heel dikke fijne winterjas heb gevonden :)

 8. Start samen met lotgenoten een sjaalbreiclubje :)

 9. Nee ik heb denk ik teveel Portugees bloed haha, ik heb het zelden koud maar wel een zeer grote hekel aan de grauwe rotwinter.

 10. Ik ben ook geen winterpersoon, behalve als ik binnen zit, nergens heen hoef en kan genieten van het uitzicht!

 11. Hier spreekt nog een kleumpie, brrr :(

 12. Oei!
  Ik kan het soms ook best wel koud hebben en loop buiten ook altijd te zeuren dat het zo koud is hihi.. En inderdaad die horrowinter klinkt best wel eng..

 13. Dat is allemaal verschrikkelijk, maar bedenk hoe mooi de wereld is als die helemaal wit is, dat maakt alles goed!!!!

 14. Je bent inderdaad niet de enige, ik heb het nu ook al een paar weken erg koud. Maar ik ga niet breien, dat vind ik te ingewikkeld. Die warme chocomel wil ik wel! ;) Ik vraag me nu ook af hoe ik de winter ga overleven hoor.

 15. Ik voel je pijn! ik heb het ook snel koud! ik kijk nu al op tegen de winter :(
  heb nu al zowat een winterdip…

  leuke blog trouwens!

  liefs
  deborah

 16. Ja ik ben een lotgenoot van je!
  Ik kan alleen niet zo goed breien ;)

 17. Gewooon uit de veren!
  Sneeuw ruimen vor de hele buurt
  Iemand een warm hart toedragen
  Hartverwarmende berichten strooien
  Koning Winter moet hier
  Van gaan smelten
  Wellicht slaat hij ons over

  * Toch moet je niet zo schrikken van prognoses;
  Niets is zo onvoorspelbaar als het weer.

 18. In de zomer (Boven 22graden) heb ik last van zweetvoeten. In de winter heb ik last van wintervoeten, soms wel zo erg dat ze blauw van kleur zijn..

  Ik heb ook nog geen oplossing gevonden :(

  Liefs

 19. Aangenaam, ik ben je lotgenoot. Tips: dikke sokken, verwarming, vesten, leggings onder je broeken en thee helpen nog een klein beetje… :)

 20. Maar stel en daar heeft het tot nu toe nog niemand over gehad, stel Laura haalt de winter niet. Wie gaat dan haar blog overnemen, wie voelt zich geroepen? Dat Laura daar maar eens over denkt.

 21. Ik ben zooooooooooooo bang voor de winter die komen gaat!!!! :(

 22. ik ben ook zo erg :(… heb nu al mijn dikke winter truien aan en zelfs al de verwarming aan in huis

 23. Volgens mij is drie kwart van de mensen in Nederland lotgenoot. Zou er soms iets misgegaan zijn toen ze de klimaten uitdeelden?

 24. Ik ben ook een beetje bang voor de ‘horrorwinter’, maar dan meer omdat dan het hele treinverkeer plat ligt. Ik wil lekker naar huis kunnen in het weekend en ik zie het al voor me dat ik deze winter ingesneeuwd zit in m’n studentenkamer, snif :(
  Ik vind het koude weer zelf niet zo’n probleem, want ik heb het meestal te warm..
  maar ik zal je steunen in mijn gedachten als het -20 wordt :p

 25. Lieve Laura,
  Bij vrijwel ieder blogje van jou denk ik wat lijken wij toch op elkaar. Hier ook een kleine vrouw, met kleine handen, kleine voeten en een kleine blaas. Een Koukleum met een grote K, dat ook. En je schrijft vaker, veel vaker dingen waarin ik me herkennen kan. Aangenaam lotgenoot!

  • Oeh, misschien zijn we wel een tweeling! Ik ben blij dat ik een lotgenoot heb gevonden in al die dingen, zullen we samen een clubje oprichten?

 26. Leuk geschreven!
  Ik denk dat er maar één oplossing is voor de komende horrorwinter en dat is een winterslaap van drie maanden. We slaan voedsel in voor als we per ongeluk een keertje wakker worden, maar verder duiken we lekker onder de wol!

 27. Ik ben ook echt een koukleum.. Desondanks hou ik toch wel van de wintermaanden de eerste sneeuw, kerst, jezelf verschrikkelijk voor schut zetten op de ijsbaan, sinterklaas….

 28. Brrr ik houd ook niet van kou. De winter op zich is wel leuk zolang ik niet naar buiten hoef.

 29. Haha, ik ben er ook zo een. Ik heb het altijd koud! Maakt niet uit op wat voor manier, altijd!

 30. Ik ben iemand die verschrikkelijk vlug gaat klappertanden! Mijnvriendinnen vidnen het grappig, maar mijn gebit is er niet zo blij mee…

 31. Haha, is goed! Alleen tweeling? Volgens mij ben ik een ietsiepietsiepaarjaar ouder dan jij…..

 32. Ik heb al een hele dikke nieuwe jas gekocht,…. brrrr ik vind de sneeuw soms wel mooi om te zien, maar laat mij maar gewoon binnen zitten met de kachel voluit aan. Ik kijk nu al uit naar de lente…

 33. Leuk geschreven!!

  Ik hou van de herfst maar ben een enorme koukleum. Klinkt echt heel raar haha maar het is zo. Ik heb 2 weken zitten bibberen NIET warm meer te krijgen en dan had ik nog 2 truien aan maar dan nog!

  Probeer wel naar buiten te gaan, moet me dan wel flink aankleden anders bevries ik. Terwijl ik de herfst maanden fijn vind maar dan niet vanwege de kou maar vanwege de sfeer: kaarsjes aan binnen, creaties slaan op hol bij mij, heerlijke geur van het bos (ben net ook in het bos geweest) valt zelfs mee met de kou vandaag.

  Zelfs binnen heb ik het koud, doe dan gewoon de kachel aan en de vloerverwarming. We moeten alleen nog water bakjes neerzetten en dat ga ik nu meteen even doen… oh ja ‘horrorwinter’ vind ik wel eng kinken had erover gelezen brrrr we wachten het maar af. xx

 34. Ik heb nu al witte vingers nog een half uur nadat ik buiten ben geweest :(

 35. Ik kan me ook niet voorstellen dat het warm is in de hel. Zou voor mij helemaal geen straf zijn, dan moet het gewoon eerder koud zijn. Nee, die wintermaanden zijn aan mij ook niet besteed en ik vermoed nog steeds dat ik eigenlijk uit een lekker warm land kom en geadopteerd door Nederlanders.

 36. vreselijk vind ik die winters ik loop nu al met 2 truien en 1000 hempjes over elkaar heen omdat ik het anders koud heb en de winter zelf is nog niet eens begonnen !!

 37. Oooooowh dit heb ik ook :'( en ik word ook zo dwangmatig!!! en dan moet ik handelingen uitvoeren als schoonmaken of foto’s en alles verwijderen uit comp!! hate that!

Leave a Reply