Ik en de NRC Next

  

Ik heb in de NRC Next gestaan. Dat klinkt spannender dan het was.

Het ging zo: toentertijd (ongeveer vier jaar geleden) had de krant de rubriek ‘kijk@nrc.nl’ (geloof ik). Iedere week was er een thema, bijvoorbeeld ‘badeendjes’ of ‘de kleur pimpelpaars’ (dit zijn thema’s die ik nu even zelf verzin, maar wie weet stonden deze er wel echt in) en dan konden lezers een foto insturen die betrekking had op dat onderwerp.

Het was maandag. Denk ik. Misschien dinsdag. En ik zag in de krant dat het thema ‘imponerend gebouw’ was. Toevallig, heel toevallig (dit kan toch haast geen toeval zijn) was ik die zomer naar Italië geweest, onder andere ook naar de stad Firenze (beter bekend als Florence). Florence heeft veel mooie gebouwen. En ik heb daar foto’s van gemaakt.

Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde mijn foto + onzintekstje op. En hij werd geplaatst, jawel! Hierboven zien jullie eerst mijn foto en daarna de crappy foto van het artikelding in de NRC Next. Ik heb mijn woonplaats zwart gemaakt, niet dat ik nou zo anoniem ben en het enorm moeilijk is om op te zoeken, maar ik ga het jullie niet makkelijk maken. Dus. Je kunt op de foto klikken, dan is het mijn onzintekstje wél te lezen.

Vol trots liet ik het zien aan mijn filosofieleraar (die tevens Grieks en Latijn gaf en Italianofiel, nee dat is geen woord, is) met de vraag welk gebouw het eigenlijk was.

Maanden en maanden heeft hij erover nagedacht, maar hij kwam er maar niet uit.

Het is een eeuwige mysterie.

Zijn jullie wel eens in de (regionale) krant gekomen?

40 gedachtes over “Ik en de NRC Next”

 1. Nee ik ben nooit ergens mee in de krant gekomen, maar ik weet wel dat onze lerares Nederlands het NRC zo’n goede krant vond. Dus moesten we als huiswerkopdracht zo’n “ikje” schrijven. Dus mocht je nog eens in de krant willen, je kan het altijd proberen: http://www.nrc.nl/ik/

 2. Leuk stukje in de krant hoor, mooie foto ook!
  Ik heb vroeger best vaak in de krant gestaan. Mijn opa heeft al die stukjes uitgeknipt en bewaard in een grote map. Nog steeds leuk om af en toe eens door te bladeren :)

 3. Het verhaal van mijn tegenslag heeft de krant gehaald, terwijl ik aanvankelijk alleen gedichten geplaatst wilde zien. Ook hebben ater wat kleine verhaaltjes de puliciteit gehaald. Ook zijn al vier keer mijn exposities van “vers achter glas” . Nu s het de 5e, maar deze is slechts beerkt tiegankelijk.

 4. Ik heb een paar keer in de regionale krant gestaan toen ik twee schrijfwedstrijden gewonnen had, maar verder volgens mij niet. Oh, en een aantal keer een foto, maar ik weet niet meer wat dat was en waarom. Ik was toen best jong.

 5. Cool! :D
  Ik heb weleens in de regionale krant gestaan ja, maar niet met een eigen stukje ofzo.
  De eerste keer was toen ik….3 was, of 4. En ik liep mee met een bruidsshow, samen met mn broertje en wij stonden op de foto die in de krant kwam ^^
  En later nog weleens op de middelbareschool, met een foto van de musical die we opvoerden, stond ik dan ook op. Heb ik natuurlijk wel bewaard allemaal ;)

 6. Imponerend inderdaad! Ik moet gelijk denken aan de Medici en Michelangelo, zij kwamen wel eens voorbij bij kunstgeschiedenis op de middelbare en dat heb ik altijd wel interessant gevonden :) Firenze lijkt me dan ook een mooie stad!

  En ik heb wel eens in het universiteitsblad gestaan met een (Engels) artikeltje :) Dat is ook een soort krant toch? ;) En natuurlijk met m’n naam in de regionale krant toen ik geslaagd was, in de geslaagden bijlage, haha!

 7. Laura, die foto doet me heel erg denken aan dat gebouw tegenover de Dom in Florence.. Ik heb even gegoogled en het heet Baptisterium San Giovanni.
  Volgens mij is het een van de zij portalen van dat gebouw.
  http://www.tuscaning.com/img/art/18-img1–batti.jpg
  Is het niet de linkerdeur? Ik heb alleen van foto’s van de rechterdeur en die is het niet. Maar qua stijl komt het wel erg goed overeen. Wat denk jij? Zou het die linkerdeur kunnen zijn? (A)
  Anyway, leuke blog! En Florence is mooi! :D
  -XxX-

  1. Ja, dat zou inderdaad best kunnen, want mijn leraar wist inderdaad niet welke deur het was. Maar ik heb hem sowieso in zwart wit genomen, dus het kan ook nog die andere deur zijn, maar ik weet niet! En Florence is inderdaad heel mooi :D

 8. Mooi gebouw inderdaad! En leuk dat je erin kwam!
  Ik heb vroeger wel eens in de lokale krant gestaan en ik ben zelfs op tv geweest, maar op een zender die alleen ons dorpje kon bekijken..

 9. Mooie foto! Ben nog nooit in Firenze geweest, al ben ik er wel eens geland met het vliegtuig. In de krant De Morgen is er een rubriek De Gedachte, en daarin is al een paar keer een opiniestukje van mij gepubliceerd :)

 10. Door die NRC next is mijn ‘schrijfdrang’ juist opgewekt. Ik leverde namelijk eens iets in voor een ‘ikje’ en dan ga je elke dag kijken of ie er in staat… niet dus… maar toen was wel het hek van de dam; ik moest en zou een ikje scoren in ‘mijn krant’. En toen kwamen er ook iets langere stukjes en kwam het idee van een blog, in eerste instantie op hyves, want daar had ik al zo’n leeg blogveld, later ging ik voor ‘het echie’, met een blogsite. Maar uiteindelijk is het ook gelukt om dat ikje te scoren! http://www.nrc.nl/ik/2009/04/01/geordend/
  En ondanks het digitale tijdperk, als je jezelf zwart op wit ziet staan, geeft dat toch een kik die een digitale plaatsing het bij mij nog niet haalt!

 11. Leuk. Ik lees de next ook af en toe trouwens. Zo ver heb ik het nooit geschopt, wel in een plaatselijk sufferdje in Vlaanderen samen met mijn zusje toen we ooit eens een soort van actie waren begonnen in het dorp over het milieu en verkeer en zo. En ik heb eee paar keer een shoot gedaan die ook in glossies/fotovakbladen is verschenen. Maar das al weer een paar jaar terug. Firenze staat zeker op mijn to do list.

 12. Haha leuk! In de krant komen kan een soort van sport zijn ;)
  Ik heb wel eens in de krant gestaan. Het was de eerste dag van de (meteorologische?) lente, belachelijk koud met sneeuw. Ik had me ziek gemeld op school en fietste naar huis toen ik ineens een fotograaf in de berm zag liggen. Goed, helemaal vergeten natuurlijk. Totdat mijn broer, die bijna nooit de krant leest, de foto de volgende dag in de krant zag staan. Het artikel had de titel “Eenzame fietser op koude eerste lentedag” Tja, beetje twijfelachtige eer dus…

 13. wat ontzettend leuk dat je foto erin kwam! ♥ ik heb zelf nog nooit in de krant gestaan. ik heb wel heel vaak in dorpsblaadjes gestaan als ik prijzen had gewonnen met sporten. jawel, ik heb wel eens in de krant gestaan! toen ik met een groepje nederlands kampioen werd, stonden we in de krant, haha

 14. Wat gaaf! Mooie foto ook :)
  Ik heb een paar maanden stage gelopen bij De Gelderlander, dus mijn naam is wel regelmatig in de krant verschenen ;)

 15. Heb een keer een ingezonden brief naar de Metro gestuurd en die is toen geplaatst.
  Maar heb dat natuurlijk niet bewaard, dom.
  Ging over een reactie op een lezer over de trein naar Schiphol en dat die man zich ergerde aan de mensen die koffers meenemen op reis naar Schiphol.
  Nou ja heel verhaal maar mijn reactie daarop is toen wel geplaatst en dat was leuk!

 16. Haha, wat leuk! En mooie foto!
  Eeh ik ben weleens in de regionale krant gekomen met klas van de week, haha. En met mijn zwemdiploma die ik had gehaald, dat kwam er op een of andere manier altijd in te staan. En we zijn met z’n allen in de krant geweest met de bijzonderste kerstboom van het jaar =)

 17. Ik heb er talent voor. Ik heb tweemaal met een hond in een onzinnig blaadje gestaan, één keer had ik een wedstrijd gewonnen en één keer met dansen. Meest recent: free hugs in de Stentor. Dat is alweer een poos (lees: jaren) geleden…oh jaaaa en toen een keer was er een fotograaf in onze school en van alle honderden scholieren werd mijn oncharmante foto weer geplaatst (waar ik heel sneaky probeer snel langs de fotograaf probeer te lopen en ik was zo’n typische stuudje met enorme tas…).

  1. Oh en mijn vader mocht ik een keer een enorme hap nemen uit een kaas en dat kwam op televisie. Ik hobbelde ook op de achtergrond. Verder is mijn reactie op Mijn Geheim een keer geplaatst en ik was heel trots dat twee betweterige regeltjes toen in de Break Out! stonden. xD

 18. Leuk!
  Ik heb een keertje in de krant gestaan met mij kop xD. Er was toen iets met paarden op scheveningen en daar kon je ook trekken tegen twee trekpaarden, waar ik dus aan mee deed. En met die foto die er van gemaakt werd belande ik in de krant xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.